Αυτά είναι τα μεγαλύτερα deco trends για το 2022 που έχουν εκτοξευθεί στην Google

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Αυτά είναι τα μεγαλύτερα deco trends για το 2022 που έχουν εκτοξευθεί στην Google

Ο κόσμος αναζήτησε τις κορυφαίες τάσεις στη διακόσμηση για να ομορφύνει το σπίτι του και το Japandi style  κλέβει την παράσταση.

Με την πανδημία να έχει κάνει τη ζωή μας να περιστρέφεται γύρω από τον μικρόκοσμο ...του σπιτιού μας, μάθαμε να αγαπάμε τον χώρο μας και να τον διαμορφώνουμε συνεχώς. Η ενασχόληση με τη διακόσμηση, τις κατασκευές και όλα όσα μπορούν να φτιάξουν τη διάθεσή μας αποτελεί προτεραιότητα όλο αυτό το διάστημα! Και επειδή η επαφή μας με τους άλλους έχει αποκτήσει άλλον τρόπο επικοινωνίας, η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχει εκτοξεύσει τις επιλογές μας για εργασία, ενημέρωση και γνώση.

Πολλοί από εμάς εξακολουθούν να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι από ό,τι πριν την πανδημία. Είναι μια κατάσταση που έγινε συνήθεια και πια, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως μας αρέσει κιόλα. Ενώ ο γενικός εμπειρικός κανόνας της εσωτερικής διακόσμησης είναι να ακολουθεί κανείς ό,τι του αρέσει, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να εμπνέεσαι από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στη διακόσμηση για να διατηρείς τον χώρο σου ανανεωμένο, φρέσκο και χαλαρωτικό.

kate hudson tapetsaries

Ακόμα και η Kate Hudson oρκίζεται στις εντυπωσιακές ταπετσαρίες τοίχου... για romantic διάθεση!

Ποια είναι όμως τα deco trends του 2022 που αναζητάμε περισσότερο στη Google;

Το Japandi design, ένας συνδυασμός ιαπωνικού και σκανδιναβικού σχεδιασμού που ενσωματώνει ουδέτερες χρωματικές παλέτες και απαλές υφές για να δημιουργήσει ένα ήρεμο περιβάλλον, έχει σημειώσει αύξηση 1217% στις αναζητήσεις σε διάστημα 12 μηνών. Και όχι άδικα! Πρόκειται για ένα μινιμαλιστικό στυλ που είναι λειτουργικό, αλλά συνάμα και απλό. Μέσα του μπορεί κανείς να ενσωματώσει φυσικές υφές σε ανοιχτούς και φωτεινούς χώρους και να υπάρχει αρμονία σε όλο το περιβάλλον. Το japandi μπορεί να συνδυαστεί με πιο rustic στοιχεία ιαπωνικού στιλ προκειμένου να δημιουργήσει μια μοναδική και καθαρή σύμπραξη.

japandi3

Ο μαξιμαλισμός πρόκειται επίσης να κυριαρχήσει φέτος, με τις αναζητήσεις να αυξάνονται κατά 112%. Το τολμηρό, εκλεκτικό στυλ συνήθως περιλαμβάνει έντονα χρώματα, άφθονη υφή, αξεσουάρ και πολύ τέχνη στους τοίχους.

maximalismos deco

Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι οι τάσεις στο interior design για το 2022 κλίνουν περισσότερο προς εκείνες που διαδόθηκαν από την Gen Z (τη γενιά μεταξύ 10-25 ετών) μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το cottagecore και το Dark Academia style (η αισθητική με τους σκούρους τοίχους, τα vintage έπιπλα και οι πανύψηλες βιβλιοθήκες) να έχουν αύξηση έως και 5000% στις αναζητήσεις τους τελευταίους 12 μήνες.

Cottagecore2

Οι αναζητήσεις του cottagecore αυξάνονται κατά 132% ενώ οι αναζητήσεις του Dark Academia style έχουν αυξηθεί κατά 405%. Η τάση grandmillennial, η οποία έχει 217% αύξηση στις αναζητήσεις, είναι ένα άλλο εξαιρετικά δημοφιλές στυλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το hashtag #grandmillennial στο TikTok περιλαμβάνει πληθώρα video από τη νεότερη γενιά που ενσωματώνουν χρώματα και μοτίβα που, κάποτε , θα συνδεόταν αυστηρά με το σπίτι... των παππούδων μας.


https://www.instagram.com/p/CZb_MP1u1n_

Πόσο μου αρέσει να χαζεύω στο instagram σπίτια και διακοσμήσεις που με γεμίζουν έμπνευση... Πάρε ιδέες κι εσύ στην gallery που ακολουθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ