Μην πετάς τις κουβέρτες εδώ κι εκεί- 5 τρόποι για να γίνουν μέρος του decor

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Μην πετάς τις κουβέρτες εδώ κι εκεί- 5 τρόποι για να γίνουν μέρος του decor

Οι κουβέρτες μπορεί να έχουν και χρηστικό αλλά παράλληλα και διακοσμητικό ρόλο. Εξαρτάται πόσο εύκολα μπορείς να τηρήσεις τις ισορροπίες στον χώρο. Οι λύσεις πολλές και το αποτέλεσμα πάντα τόσο ιδανικό, έτοιμο για ...φωτογράφιση!

Όταν η θερμοκρασία πέφτει καταλαβαίνουμε πως ήρθε η ώρα να δώσουμε προτεραιότητα στο να κάνουμε το σπίτι μας όσο το δυνατόν πιο άνετο και πιο ζεστό. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το πετύχουμε είναι να έχουμε στη διάθεσή μας πολλές -και διαφορετικές σε χρώματα και υφές- κουβέρτες για εκείνες τις ψυχρές νύχτες που έχουμε ανάγκη για χουχούλιασμα.

Οι κουβέρτες μπορούν να λειτουργήσουν όχι μόνο ως χρηστικά κομμάτια αλλά και ως διακοσμητικά ή μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε μακριά από το οπτικό μας πεδίο, ώστε να μην παρεμβαίνουν στην όλη διακόσμηση του χώρου. Αν ψάχνεις για έναν κομψό τρόπο για να αποθηκεύεις τις άνετες κουβέρτες, αυτές οι 5 ιδέες θα σου δώσουν έμπνευση.

banio taktopoiisi

5 έξυπνα τρικς για να δείχνει το μπάνιο σας μεγαλύτερο και πάντα τακτοποιημένο

1. Ένα καπιτονέ έπιπλο αποθήκευσης κάνει έναν χώρο πάντα τακτοποιημένο


https://www.instagram.com/p/CQoeqgSrRwb

Αποθήκευσε τις κουβέρτες σου σε ένα έπιπλο που χρησιμοποιείται ακόμη και για κάθισμα. Τα καπιτονέ έπιπλα -είτε στο σαλόνι, είτε στο δωμάτιό σου- είναι αγαπημένο trend και προσδίδουν στον χώρο στυλ και χρηστικότητα.

2. Ένα συρμάτινο καλάθι αποτελεί την πιο πρακτική λύση

kalathi1

Τύλιξε τις κουβέρτες σου σε προσεγμένες μικρές δέσμες και βάλτες μέσα σε ένα συρμάτινο διακοσμητικό καλάθι. Τοποθέτησε το καλάθι δίπλα στον καναπέ ή χρησιμοποίησέ το ως τραπεζάκι για παν ενδεχόμενο. Επίλεξε κουβέρτες με διαφορετικές υφές και χρώματα για να κάνεις το καλάθι ένα άκρως διασκεδαστικό διακοσμητικό κομμάτι μέσα στο σαλόνι σου.

3. Τοποθέτησε τις κουβέρτες σου σε μια διακοσμητική σκάλα

kouvertes se skala

Οι κουβέρτες δεν είναι μόνο για άνεση! Μπορείς επίσης να τις χρησιμοποιήσεις για να ενισχύσεις τη διακόσμηση του χώρου και να δώσεις μια πινελιά κομψότητας και στυλ σε κάποιες ήσυχες γωνιές. Δείξε περήφανα λοιπόν τις αγαπημένες σου ζεστές κουβέρτες, τοποθετώντας τες επάνω σε μια ξύλινη διακοσμητική σκάλα. Οι κουβέρτες αυτόματα θα φαίνονται υπέροχες και θα μπορείς να της τραβήξεις εύκολα όποτε νιώθεις πως κρυώνεις.

4. Ένα υφαντό καλάθι λειτουργεί και διακοσμητικά και αποθηκευτικά

psathina kalathia

Τα υφαντά καλάθια με καπάκι ή ακόμα και τα ψάθινα δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα. Όπως τα παραδοσιακά μπαμπουδένια καλάθια, εκείνα με καπάκι φαίνονται φυσικά και άκρως βιολογικά, ενώ παράλληλα βοηθούν έναν χώρο να δείχνει πάντα τακτοποιημένος. Ακόμη κι αν δεν έχεις διπλώσει τέλεια τις κουβέρτες σου μετά από κάθε χρήση, αυτή είναι μια εξαιρετική λύση αποθήκευσης χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα.

5. Τα ψάθινα καλάθια αποθήκευσης ... χωράνε παντού


https://www.instagram.com/p/CZtLiY0qFaU

Αντί να αποθηκεύεις τις κουβέρτες σε ένα μεγάλο καλάθι, δίπλωσέ τες και τοποθέτησέ τες σε μικρότερα ψάθινα καλάθια, που μπορεί ήδη να έχεις μέσα στη βιβλιοθήκη ή στο σύνθετο του σαλονιού σου. Αυτή είναι μια υπέροχη λύση για όσους έχουν μια κουβέρτα και δεν λένε να την αποχωριστούν από κανένα δωμάτιο.

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/sandra_foto_lover/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα καθαρίσεις εύκολα τις κουβέρτες σου χωρίς να τις πλύνεις

Μονοχρωμία αγάπη μου! Πώς να την εντάξεις στον χώρο σου για ν' αποκτήσει φινέτσα