Μονοχρωμία αγάπη μου! Πώς να την εντάξεις στον χώρο σου για ν' αποκτήσει φινέτσα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Μονοχρωμία αγάπη μου! Πώς να την εντάξεις στον χώρο σου για ν' αποκτήσει φινέτσα

Για όσους αγαπούν τα ήσυχα χρώματα και την μονοδιάστατη φινέτσα, η διακόσμηση που διέπεται από μόνο ένα χρώμα μπορεί όχι μόνο να κάνει τη διαφορά αλλά και να αποτελέσει το πιο hot trend του 2022.

Όταν φλερτάρεις με νέες ιδέες διακόσμησης (γιατί κάθε αρχή της χρονιάς γεννά την ανάγκη μας γι΄ αλλαγές) υπάρχουν πολλά να πεις, να ψάξεις και ν' αφοσιωθείς για να δημιουργήσεις επιτέλους το σπίτι των ονείρων σου. Η αρχή όλων είναι τα χρώματα. Έχω αναλύσει πολλές φορές τη σημασία τους σε κάθε χώρο και το μεγαλείο τους να μπορούν να μεταμορφώνουν τη διάθεσή μας σε χρόνο dt.

Σκέψου μια αγαπημένη απόχρωση που σε κάνει εξαιρετικά χαρούμενη! Αυτό μπορεί να είναι και το κλειδί για τη διαμόρφωση του ιδανικού χώρου. Η μονοχρωματική προσέγγιση μπορεί να είναι το βασικό στοιχείο για τη θεώρηση του τέλειου χώρου και ν΄αποτελέσει το μυστικό για να δημιουργήσεις το σπίτι που πάντα ονειρευόσουν. Αν δεν γνωρίζεις πώς να ξεκινήσεις, η επιλογή ενός και μόνο χρώματος αποτελεί τη σωστή επιλογή.

domatio xroma

Ψάχνεις το ιδανικό χρώμα για κάθε δωμάτιο; 5 tips που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις

Ένα και μόνο χρώμα από την αγαπημένη σου παλέτα μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής που θ' αναδείξει την κομψότητα και το στυλ σου. Πάμε να δούμε τι μπορείς να κάνεις χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία για την αναβάθμιση του χώρου σου!

1. Blue Mood

Μια λεπτή μίξη του μπλε και του γκρι προσδίδει τον δικό της χαρακτήρα στην προσωπικότητα του χώρου σου χωρίς να παρακάμπτει τα κλασικά χαρακτηριστικά, τις έντονες αναλογίες και τις όμορφες πινελιές που εσύ θέλεις να προσθέσεις. Παίξε με την παλέτα του μπλε από τα πιο ανοικτές μέχρι τις πιο σκούρες αναλογίες και δώσε στυλ σε κάθε γωνιά.


https://www.instagram.com/p/CYtwcf4u7vA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

2. Πολλές αποχρώσεις του γκρι

Ίσως όχι 50, αλλά υπάρχουν πολλές αποχρώσεις σε αυτό το δωμάτιο που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν χώρο για ηρεμία και χαλάρωση.

gri domatio

3. Ειδυλλιακό Ροζ

Τα pastel χρώματα είναι ιδανικά για να απαλύνουν την ένταση και να ηρεμήσουν τον νου. Το ροζ αποτελεί το χρώμα της φροντίδας, της θηλυκότητας και της ζεστασιάς. Οι μαλακοί τοίχοι και τα καταπραϋντικά αξεσουάρ μπορούν να ξυπνήσουν μέσα μας τα πιο αγνά μας συναισθήματα και να μεγαλουργήσουμε.

roz saloni

4. Πράσινη αφθονία

Το χρώμα μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση του περιβάλλοντός μας και να επηρεάσει τη διάθεσή μας. Έτσι, όταν επιλέγουμε χρώματα για το δωμάτιό μας, πρέπει να σκεφτόμαστε πώς θέλουμε αυτός ο χώρος να μας κάνει να νιώθουμε. Άφησε λοιπόν τα συναισθήματά σου να καθοδηγήσουν τις αποφάσεις που θα πάρεις και όχι μόνο η αισθητική σου. Η είσοδος του σπιτιού σου αποτελεί τη βιτρίνα της διάθεσής σου. Μετέφερε τη διάθεσή σου σε κάθε σημείο του χωλ σου και αποτύπωσε την ηρεμία που θέλεις να διέπει το σπίτι σου. Το πράσινο είναι η ιδανικότερη λύση γιατί χαρίζει χαλάρωση, αναζωογόνηση και γαλήνη.

prasino hall

5. Nude που πάει με όλα

Ένα μπάνιο με ουδέτερες αποχρώσεις είναι πάντα η απόλυτη λύση. Ο συνδυασμός του ξύλου έρχεται σε πλήρη αρμονία με το λευκό ή το μπεζ του δαπέδου και των τοίχων, δημιουργώντας κάθε φορά αντιθέσεις που -σαν δια μαγείας- αποτελούν μια αρμονία βγαλμένη από το σύμπαν.

nude banio

Οι γυαλιστεροί τοίχοι και οι καθαρές γωνίες φέρνουν σε πρώτο πλάνο τις γήινες απολαύσεις μέσα και έξω από την μπανιέρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ