Μικρό σπίτι, μεγάλο project! 5 σπίτια για ν' αντιγράψεις την αισθητική τους

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Μικρό σπίτι, μεγάλο project! 5 σπίτια για ν' αντιγράψεις την αισθητική τους

5 εκπληκτικές ιδέες που θα σε πείσουν πως το μικρό σου σπίτι μπορεί να γίνει η ωραιότερη και αξιοζήλευτη όαση μέσα στην πόλη. 

Ένα μικροσκοπικό σαλόνι δε σημαίνει αυτόματα και μηδέν στυλ. Στην πραγματικότητα, μπορείς να βάλεις τόνους προσωπικότητας και δημιουργικότητας στο χώρο, ακόμα κι αν δεν μπορείς να εντάξεις τόσα πολλά και μεγάλα έπιπλα όσο θα ήθελες.

Αλλά αν έχεις ένα μικροσκοπικό σπίτι και θέλεις απελπισμένα να επανασχεδιάσεις τον χώρο σου (οι αλλαγές είναι η μεγάλη μας ανάγκη μέσα σε καιρό πανδημίας, μην το ξεχνάς) σου έχω 5 εκπληκτικές ιδέες που θα σε πείσουν πως το μικρό σου σπίτι μπορεί να γίνει η ωραιότερη και αξιοζήλευτη όαση μέσα στην πόλη. Πάμε να δούμε 6 μικρά σπίτια και τα διακοσμητικά μυστικά που τα κάνουν αξιοζήλευτα!

tapetsaria

Τοίχοι με προσωπικότητα! Πριν βάλεις ταπετσαρία δες τα must wallpaper trends του 2022

1. Καθρέφτες κάνουν τη διαφορά

Παράθυρα και καθρέφτες αποτελούν το μυστικό για να δείχνει μεγαλύτερο και φωτεινότερο ένα μικροσκοπικό σπίτι. Εάν δεν θέλεις να φτιάξεις ένα στρογγυλό παράθυρο, τότε ένας στρογγυλός καθρέφτης θα μπορούσε να δώσει παρόμοια αίσθηση σε ένα μέρος, ειδικά απέναντι από ένα παράθυρο για να αντανακλά πολύ φως.

stroggilo parathiro

2. Έπιπλα έξτρα αποθήκευσης και πολλαπλών χρήσεων

Αν θες ν' ανακαινίσεις το σαλόνι σου μη διστάσεις να επενδύσεις σε ένα μεγάλο και κομψό σε χρώμα έπιπλο που έχει σχεδιαστεί για να είναι το επίκεντρο του δωματίου. Κι επειδή τα μικρά σπίτια έχουν ανάγκη από πολλούς και έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους, η προσθήκη επίπλων πολλαπλών χρήσεων είναι απαραίτητη. Καναπέδες που μεταμορφώνονται σε κρεβάτια, τραπέζια με κρυμμένους χώρους αποθήκευσης αλλά και ντουλάπια κουζίνας που ως δια μαγείας κρύβουν εσωτερικά και εξωτερικά μυστικά κομψότητας και τακτοποίησης, αποτελούν τις πιο κατάλληλες και έξυπνες λύσεις για έναν χώρο που έχει λίγα και ...καλά.

apothikeytikoi xvroi

3. Κυκλικά παράθυρα

stroffula parathira

Για να αναδημιουργήσεις ένα φωτεινό σαλόνι μπορείς να δημιουργήσεις έναν τοίχο που όλος να περιλαμβάνει ένα στρογγυλό παράθυρο. Ναι, μπορεί να είναι μια προσθήκη που χρειάζεται μια ειδική κατασκευή όμως η παρέμβαση θα σε ανταμείψει. Πρόσθεσε καθίσματα στυλ μπαρ και ένα τραπέζι με θέα στο παράθυρο για απίστευτη θέα και δημιούργησε έναν παράδεισο.

4. Ευρύχωρο δωμάτιο σε bohemian style με πολυλειτουργικά έπιπλα

Αυτό το σαλόνι στο Hilltop Tiny House είναι ένα bohemian μείγμα μαροκινής, σκανδιναβικής και μπαλινέζικης σχεδίασης. Η ιδιοκτήτρια Faith Poppy πέρασε μήνες σχεδιάζοντάς το και συνδύασε πολλές ιδέες από αναρτήσεις που συνέλλεξε από το Pinterest και το Instagram. Οι γυμνοί τοίχοι από κόντρα πλακέ προσδίδουν τη Σκανδιναβική εμφάνιση, ενώ τα φυτά σε γλάστρες και το ψάθινο αμπαζούρ προσδίδουν το μπαλινέζικο στυλ. Πρόσθεσε μαξιλάρια, κουβέρτες, σαγιονάρες και ένα υφαντό χαλί για να ολοκληρώσει την εμφάνιση σε μαροκινό στυλ. Για έπιπλα, η Poppy επέλεξε πολυλειτουργικά κομμάτια για να φρεσκάρει εύκολα τον χώρο. Μπορείς κι εσύ...


https://www.instagram.com/p/CSqmvAIra1s/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

5. Ουδέτερο, μινιμαλιστικό σκανδιναβικό style

Χρησιμοπoίησε στρατηγικά τις υφές για να ενισχύσεις τους ουδέτερους τόνους και να επιτύχεις τη μινιμαλιστική εμφάνιση αυτού του καθιστικού.

minimal kathistiko

Ο σχεδιασμός από το Teacup Tiny Homes έχει μήκος περίπου 2-3 μέτρα και πλάτος περίπου 2,5 μέτρα. Τα πηχάκια από κόντρα πλακέ δημιουργούν ενδιαφέρον στον χώρο και προσθέτουν μια μοντέρνα πινελιά. Το ξύλο στους τοίχους ταιριάζει επίσης με το δάπεδο. Οι λευκοί τοίχοι αντανακλούν το φως από τα παράθυρα και διευρύνουν το χώρο. Πρόσθεσε έπιπλα και διακόσμηση σε ουδέτερους τόνους για να συμπληρώσεις το σκόπιμα μονόχρωμο θέμα. Τοποθέτησε μερικά φυτά σε γλάστρες γύρω από το χώρο και voilà, ένα σκανδιναβικό μινιμαλιστικό σχέδιο στο μικροσκοπικό σου σπίτι.

Κεντρική image: @aussietinyhouses

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ