Τοίχοι με προσωπικότητα! Πριν βάλεις ταπετσαρία δες τα must wallpaper trends του 2022

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Τοίχοι με προσωπικότητα! Πριν βάλεις ταπετσαρία δες τα must wallpaper trends του 2022

5 deco trends που μπορείς να οικειοποιηθείς και ν' αλλάξουν μια για πάντα τους τοίχους κάθε χώρου του σπιτιού σου.

Οι ταπετσαρίες είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αλλάξεις τη διάθεση του σπιτιού σου μέσα σε μια στιγμή αλλά αποτελεί και έναν υπέροχο τρόπο για να εκφράσεις την προσωπικότητά σου. Και δεν υπήρξε ποτέ τέτοια μεγάλη γκάμα επιλογών, από μεγάλα floral σχέδια μέχρι δροσερά γεωμετρικά ή ήσυχα pastel, που να μπορούσαν να μεταμορφώσουν τόσο ιδανικά έναν χώρο.

Όπως έχω ξαναγράψει οι ταπετσαρίες αποτελούν το Νο1 trend στη διακόσμηση για το 2022. Θα δεις πολλές φορές λοιπόν ν΄ αναφέρομαι σε στυλ και υφές προκειμένου να τα εντάξεις σε διάφορες γωνιές του χώρου σου. Αλλά ποια μοτίβα χρησιμοποιούν οι ειδικοί σε εσωτερικούς χώρους στα δικά τους δωμάτια και πώς μπορείς να τα κάνεις να λειτουργήσουν και στο δικό σου σπίτι;

kate hudson tapetsaries

Ακόμα και η Kate Hudson oρκίζεται στις εντυπωσιακές ταπετσαρίες τοίχου... για romantic διάθεση!

Πάμε να δούμε 5 trends και πώς να τα οικειοποιηθείς στο δικό σου σπίτι.

1. Graphic geometrics


https://www.instagram.com/p/CZpZU02uA-U

Τα γεωμετρικά σχήματα επάνω στις ταπετσαρίες, είναι το αγαπημένο μοτίβο πολλών interior designers. Λειτουργούν τόσο καλά σε διαφορετικές κλίμακες, δημιουργούν μια δυνατή εμφάνιση και κάνουν ένα ηχηρό statement. H Kate Hudson τα λατρεύει. Το είδαμε και στην πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram. Με χρυσές πινελιές που αντανακλούν το φως, τα geometric patterns δημιουργούν μια υπέροχη εικόνα.

2. Pretty vintage

vintage tapetsaries

Λατρεύω τη διακόσμηση που θυμίζει κάτι από τα παλιά. Το vintage style αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα deco trends όχι μόνο του 2022 αλλά όλης της δεκαετίας που έφυγε. Με όμορφη αίσθηση και απαλή κομψότητα από τα παλιά, η χρωματική παλέτα είναι πάντα ρομαντική αλλά πάντα buzy.

3. Τολμηρές εκτυπώσεις

tapetsaria me tipoma

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα μεγάλο, τολμηρό τύπωμα, να είσαι γενναία στην επιλογή. Μου αρέσει να παίζω με τις ισορροπίες σε ένα δωμάτιο. Μια εκτύπωση μεγάλης κλίμακας σε ένα μικρό δωμάτιο είναι τόσο ατμοσφαιρική - σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα σε έναν οργανικό κόσμο εκτυπώσεων-.

Αν έχεις ήδη ένα σκοτεινό δωμάτιο, δεν έχει νόημα να το σκουρύνεις περισσότερο. Μπορείς να τοποθετήσεις μια ταπετσαρία φωτεινή με μια εκτύπωση γιγαντιαία που σπάει τα συνηθισμένα. Αγκάλιασε το σχέδιο, κάνε διασκεδαστικό το δωμάτιο και άσε να γεμίσει δραματικότητα κάθε γωνιά. Και αυτό μπορεί να σου δώσει τη δυνατότητα να αλλάζεις τα έπιπλα ανά εποχές, χρησιμοποιώντας ένα πιο ανοιχτό λινό μαξιλάρι το καλοκαίρι και ένα πιο σκούρο βελούδινο μαξιλάρι τον χειμώνα.

4. Το μπάνιο μπορεί να γίνει πιο fun

tapetsaries banio

Οι ταπετσαρίες στα μπάνια μπορεί να θυμίζουν μια άλλη εποχή όμως αποτελούν την τελευταία λέξη στο interion design. Αρκετά συχνά τα μπάνια θεωρούνται ως χρηστικοί χώροι, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην είναι και υπέροχοι-. Επειδή τα μπάνια έχουν όλα αυτά τα σκληρά είδη υγιεινής και πλακάκια που μπορούν να φαίνονται κρύα και αποστειρωμένα, η προσθήκη ταπετσαρίας προσδίδει χαρακτήρα και δίνει στο δωμάτιο περισσότερο βάθος. Αν ο αερισμός του μπάνιου είναι καλός, η ταπετσαρία είναι κατάλληλη. Αν υπάρχει παράθυρο στο μπάνιο, ο χώρος μπορεί να αερίζεται συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί ή να ξεκολλήσει η ταπετσαρία.

5. Σαγηνευτικά σχέδια

tapetsaria ergo texnis

Όλοι χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας αξεσουάρ και έπιπλα που μπορούν ν΄αναβαθμίσουν την αισθητική που αποπνέει. Οι ταπετσαρίες είναι μικρά (ή και μεγάλα) έργα τέχνης που καλύπτουν τους τοίχους μας. Μπορείς λοιπόν να ντύσεις έναν τοίχο με την ταπετσαρία της επιλογής σου, δημιουργώντας μια ωραία σύνθεση δίπλα στις αγαπημένες σου αντίκες. Χρησιμοποίησε λοιπόν τα έπιπλα για να συνθέσεις ωραίες εικόνες, αντικαθιστώντας τα κάδρα με μεγάλες επιφάνειες τέχνης! Αλήθεια, δεν έχεις καλύτερο.

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/wall_art.de/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ