To μυστικό που θα κάνει το μπάνιο σου έτοιμο για φωτογράφιση σε περιοδικό διακόσμησης

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
To μυστικό που θα κάνει το μπάνιο σου έτοιμο για φωτογράφιση σε περιοδικό διακόσμησης

Μια κουρτίνα αποτελεί το μυστικό για ένα τέλεια διακοσμημένο μπάνιο. 

Προσθέτοντας απαλότητα σε έναν λειτουργικό χώρο, οι κουρτίνες στο μπάνιο αποτελούν ένα βήμα για τη δημιουργία ενός χαλαρωτικού καταφυγίου. Οι ιδέες πολλές! Αυτό το χαρακτηριστικό αξεσουάρ ιματισμού μπορεί να φαίνεται σαν μια ασυνήθιστη προσθήκη στην τουαλέτα σου (καθώς δεν μιλάμε για τις κουρτίνες που βάζουμε στην μπανιέρα αλλά στο παράθυρο του μπάνιου), ωστόσο, μπορεί να είναι ένα κομψό και εκλεπτυσμένο trend για τα μικρά ή μεγάλα παράθυρα που θα αναβαθμίσουν τον χώρο σου με μια κίνηση.

Οι ιδέες για κουρτίνες μπάνιου είναι το είδος της τελευταίας πινελιάς που μπορεί να μετατρέψει τον λειτουργικό χώρο που απολαμβάνεις το μπάνιο σου σε ένα ξεκούραστο καταφύγιο. Οι κουρτίνες αποτελούν το «απαλό αντίδοτο» στις σκληρές επιφάνειες που καθορίζουν τα περισσότερα μπάνια, επαναφέροντας μια απαλότητα στον σχεδιασμό και τη διακόσμηση.

mpaniera

3 τρόποι για να μετατρέψεις την μπανιέρα σου σε... spa

Φυσικά, το να προσαρμόσεις μια κουρτίνα στο μπάνιο είναι λίγο διαφορετικό σε προσέγγιση και στυλ από ό,τι θα την διάλεγες για ένα οποιαδήποτε άλλο δωμάτιο στο σπίτι. Πρέπει να λάβεις υπόψη τα υψηλά επίπεδα υγρασίας που είναι εγγενή στο μπάνιο και φυσικά την αισθητική του χώρου. Το μπάνιο είναι από μόνο του ένα υγρό περιβάλλον, συνεπώς το υλικό κουρτίνας που θα επιλέξεις πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένο. Σκέψου ένα ελαφρύ ύφασμα που μπορεί να καθαρίζεται τακτικά. Οι τεχνητές ίνες αντιστέκονται καλύτερα στη μούχλα, αν και τα φυσικά υλικά όπως τα λινά και το βαμβάκι θα προσφέρουν μια πιο φυσική εμφάνιση στο μπάνιο σου.

Τι να επιλέξεις και πώς

Ωστόσο, με μια τεράστια ποικιλία διαφορετικών υλικών, στυλ και χρωματισμών που διατίθενται στο εμπόριο μπορείς εύκολα να βρεις τις σωστές ιδέες που θα συμπληρώσουν την αισθητική του χώρου σου. Οι ιδέες για κουρτίνες στο μπάνιο μπορούν να φέρουν κομψότητα καθώς και να προσφέρουν την ευκαιρία να εισάγεις χρώματα, μοτίβα και υφές στο σχεδιασμό του.

Η επιλογή του υλικού που θα επιλέξεις θα εξαρτηθεί από το πώς χρησιμοποιείς το μπάνιο σου. Οι ιδέες για τα wc ή τα προσωπικά μπάνια που λειτουργούν και ως μέρος του δωματίου σου, μπορούν να έχουν σχεδόν οποιοδήποτε στυλ σε κουρτίνες, καθώς δεν θα υπάρχει πολλή υγρασία στο δωμάτιο. Ωστόσο, αν μιλάμε για τα κλασικά μπάνια με την μπανιέρα ή το ντους θα πρέπει να είναι πιο μετρημένες οι επιλογές σου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα υλικό που στεγνώνει γρήγορα και πλένεται στο πλυντήριο, όπως λινό, βαμβάκι ή βουάλ θα είναι η καλύτερη επιλογή, αν και για μπάνια που διαθέτουν μεγάλες μπανιέρες αντί για ντους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν βαρύτερα υλικά.

1. Με ξύλινο κουρτινόξυλο σαν spa

koyrtina baniou4

Οι διάφανες κουρτίνες είναι μια εξαιρετική επιλογή. Όχι μόνο προσφέρουν ένα επίπεδο ιδιωτικότητας, αλλά εξακολουθούν να αφήνουν απαλά φιλτραρισμένο φως να πλημμυρίσει τον χώρο, δημιουργώντας ένα χαλαρωτικό σκηνικό. Τα λευκά είδη προσφέρουν μια αίσθηση spa που προσαρμόζεται υπέροχα στο περιβάλλον του μπάνιου.

2. Με υπέροχα patterns που δημιουργούν fan διάθεση

koyrtina baniou7

Το μπάνιο είναι ένας ιδιωτικός χώρος και ως εκ τούτου μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά προσωπικό στυλ. Εάν προτιμάς να σχεδιάζεις και να διακοσμείς όλα τα δωμάτια με ασφάλεια, χρησιμοποίησε το μπάνιο ως μέρος για να πειραματιστείς με το χρώμα και την υφή. Τα μοτίβα μπορούν να ζωντανέψουν εντελώς έναν κουρασμένο χώρο και οι ιδέες για κουρτίνες μπάνιου αποτελούν τον τέλειο καμβά.

3. Μακριές κουρτίνες για να δώσουν στυλ


https://www.instagram.com/p/CWdU4ObrD4s

Δε χρειάζεται κάθε παράθυρο στο μπάνιο να έχει κουρτίνα. Ένας ανοιχτός φεγγίτης αυξάνει το φυσικό φως στο δωμάτιο και συνδυάζεται τέλεια με ένα ντυμένο παράθυρο για να συνδυάσει την ιδιωτικότητα και το φως σε τέλεια ισορροπία. Όταν οι κουρτίνες όμως είναι ανοιχτές, αυτές οι πολυτελώς χοντρές κουρτίνες πλαισιώνουν το παράθυρο, τονίζουν το ύψος του δωματίου και τραβούν τα βλέμματα.

4. Vintage αισθητική

koutrines baniou3

Σε ένα μπάνιο που αποπνέει τη γοητεία του παλιού, για παράδειγμα σε ένα εξοχικό σπίτι σε στυλ vintage, επίλεξε κουρτίνες σε γήινες αποχρώσεις με πιέτες, ακόμη και με λεπτομέρειες από βελονάκι.

5. Minimal παλέτα για να δείχνει φωτεινότερος ο χώρος

Kourtines banio7

Στην ολοένα και πιο πολυάσχολη καθημερινή μας ζωή, το μοντέρνο μπάνιο έχει γίνει ένα διαρκώς σημαντικό καταφύγιο, παρέχοντάς μας τον χώρο και τη δυνατότητα για να ξεφύγουμε από τον κόσμο και να έχουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας. Αυτό το μπάνιο επιλέγει μια απλή παλέτα γκρι, λευκού και καφέ για να δημιουργήσει μια ήρεμη ατμόσφαιρα, που θα προσφέρει τον τέλειο χώρο για απενεργοποίηση στο τέλος μιας κουραστικής μέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4 tips για να διατηρήσεις καθαρή την μπανιέρα σου 24/7

Άλατα στη μπανιέρα: Δες πώς θα την καθαρίσεις χωρίς απορρυπαντικά