Είδες την ταπετσαρία στο σαλόνι της Gwyneth Paltrow; Αυτό κι αν είναι big deco trend

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Είδες την ταπετσαρία στο σαλόνι της Gwyneth Paltrow; Αυτό κι αν είναι big deco trend

Δεν έχουμε πάθει μόνο εμείς εμμονή φέτος με τις ταπετσαρίες. Είναι και αυτοί οι stars του Hollywood που δεν σταματούν να μας εμπνέουν, όπως η Gwyneth Paltrow για παράδειγμα, που άνοιξε το σπίτι της και μαγευτήκαμε από την ταπετσαρία που διακοσμεί την τραπεζαρία της.

Αναφέρουμε συνεχώς τις νέες τάσεις στη διακόσμηση αλλά δεν έχω δει άλλη χρονιά στην οποία να κυριαρχεί τόσο πολύ η αισθητική της ταπετσαρίας. Όχι, δεν μιλάμε για retro επιρροές, αντίθετα, η εμμονή στις ταπετσαρίες φέρνει το μέλλον στο παρόν. Τι εννοώ; Οι ταπετσαρίες αγκαλιάζουν το 2022 και πηγαίνουν το παιχνίδι της διακόσμησης ένα βήμα παρακάτω, προσθέτοντας κομψότητα και θετική ενέργεια σε κάθε χώρο του σπιτιού μας.

Έχουμε δει φέτος -όσο ποτέ άλλοτε- τις stars του Hollywood να «ορκίζονται» στις περίτεχνές και διαφορετικές ταπετσαρίες. Μην σου κάνει εντύπωση. Τα νέα μοτίβα και υφές έχουν ξεπεράσει σε κομψότητα ακόμη και τα αξεσουάρ διακόσμησης και είναι εκείνα που χαρίζουν προσωπικότηατ σε κάθε γωνιά.

paltrow spirti6

Το σπίτι της Gwyneth Paltrow στο Montecito αποτελεί ένα παράθυρο στο wellbeing

Οι τάσεις της ταπετσαρίας που αγαπούν οι διάσημοι έχουν τεκμηριωθεί καλά τα τελευταία δύο χρόνια. Και σε αυτό το σημείο, φαίνεται ότι τα έχουν δοκιμάσει όλα. Από τα πολλά floral prints όπως είδαμε στο σπίτι της Kate Hudson μέχρι τα διάφορα μπλε μοτίβα της Reese Witherspoon. Μιλώντας λοιπόν για trends υπάρχει μία τάση που, ενώ αυξάνεται σε δημοτικότητα γενικά, δεν έχει ακόμη υιοθετηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον κόσμο. Μέχρι αυτόν τον μήνα δηλαδή γιατί στις 2 Φεβρουαρίου, όταν είδαμε την Gwyneth Paltrow να μας ξεναγεί στο σπίτι της στις ΗΠΑ, μέσα από το εκπληκτικό video του Architectural Digest, η κομψή ταπετσαρία που έμοιαζε με ζωγραφισμένο τοίχο, έκλεψε την παράσταση.



Η Gwyneth Paltrow μπορεί να είναι μια από τις λίγες stars που επιδεικνύουν τη δική τους τοιχογραφία στο σπίτι (ναι γιατί σαν ζωγραφική στον τοίχο μοιάζει) αλλά σίγουρα δεν είναι η μόνη που αναγνωρίζει την ομορφιά που μπορεί να προσφέρει. Στην πραγματικότητα, οι τοιχογραφίες-ταπετσαρίας ακολουθούν ένα αναγεννησιακό στυλ.

kate hudson tapetsaries

Ακόμα και η Kate Hudson oρκίζεται στις εντυπωσιακές ταπετσαρίες τοίχου... για romantic διάθεση!

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η χρήση τοιχογραφιών-ταπετσαρίας είναι αυξημένη - είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσεις δράμα και καλλιτεχνική αίσθηση σε ένα δωμάτιο-, και μπορείς να το κάνεις χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία ή χρόνο. Φυσικά, όμως, η Paltrow και η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων της, Μπριζέτ Ρομάνεκ, πήγαν σε μια λίγο πιο περίπλοκη (και ακριβή) κατεύθυνση. «Αυτή η ταπετσαρία είναι τόσο καταπληκτική», εξηγεί η Gwyneth Paltrow στο video που παρουσιάζει το σπίτι της στο Montecito. «Είναι ζωγραφισμένο στο χέρι από εξειδικευμένους καλλιτέχνες στο Λος Άντζελες. Λέγονται MJ Atelier. Κάνουν αυτές τις απίστευτες τρισδιάστατες ταπετσαρίες σε όλα τα είδη διαφορετικών υφών και χρωμάτων», αποκάλυψε η ηθοποιός.

tapetsaria paltrow1

Ωστόσο, δε χρειάζεται ν' αποθαρρυνθείς από την ακριβή επένδυση της Gwyneth Paltrow γιατί μπορείς κι εσύ να υιοθετήσεις αυτό το είδος ταπετσαρίας, όπως ακριβώς έχει κάνει η ιδρύτρια της Goop. Πώς; Διαλέγοντας μια πιο οικονομική λύση. Ναι, μια προσαρμοσμένη τοιχογραφία θα δώσει σε κάθε δωμάτιο ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


https://www.instagram.com/p/CX1aubTrEzi

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ατελείωτες επιλογές σε όλες τις τιμές, συμπεριλαμβανομένων πολλών που είναι σχεδόν πανομοιότυπες με την αναμφίβολα «εξωφρενική» (σε τιμή) έκδοση της Paltrow.

Πάρε ιδέες για την next big ταπετσαρία σου στην gallery που ακολουθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ