Οι περισσότεροι διακοσμητές ορκίζονται στο κίτρινο! 3 τρόποι που θα σε πείσουν να το υιοθετήσεις

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Οι περισσότεροι διακοσμητές ορκίζονται στο κίτρινο! 3 τρόποι που θα σε πείσουν να το υιοθετήσεις

Το γήινο χρυσοκίτρινο είναι ένα χρώμα που κάνει τον χώρο να λάμπει και αποτελέι μια απόχρωση που μοιάζει σαν μια ζεστή αγκαλιά. 

Κάθε χρόνο πολλοί θεωρούν πως το χρώμα της χρονιά που ανακοινώνει η Pantone είναι αυτό που όλοι οι interior designers ακολουθούν πιστά. Μέγα λάθος! Μπορεί οι τάσεις να κατευθύνονται μέσα από συγκεκριμένα χρώματα που πρεσβεύει η μόδα (όπως έχω πει πολλές φορές, μόδα και διακόσμηση πάνε πάντα μαζί), όμως κάθε χρονιά οι αρχιτεκτονικές εταιρείες, τα κατασκευαστικά γραφεία και οι διακοσμητές εντάσσουν στην αισθητική τους παλέτα νέα χρώματα και υφές που δημιουργούν τάσεις και -γιατί όχι;- διακοσμητικές εμμονές.

Μπορεί φέτος η Pantone να έχει για σημαία της το veri peri, το μόβ που βγάζει μια απίστευτη ενέργεια στον χώρο, όμως ένα άλλο χρώμα έχει ξετρελάνει τους διακοσμητές παγκοσμίως. Ναι, για το κίτρινο μιλάω, εκείνη την απόχρωση της ώχρας που συναντά το κροκί, και φέρνει μια φωτεινότητα αλλά παράλληλα και μια γλυκύτητα στον χώρο, που μοιάζει σαν το απογευματινό φως του ήλιου να αγκαλιάζει το δωμάτιο.

kouzina trends 2022

To 2022 φέρνει 4 trends που θα αλλάξουν την κουζίνα σου- Ακόμη δεν τα έχεις υιοθετήσει;

Καλοσωρίζοντας λοιπόν και την άνοιξη, θα μπορούσα να αποδώσω το κίτρινο στην απόλυτη μεταμόρφωση της φύσης. Τα ζεστά χρώματα αναβιώνουν αυτή την εποχή του χρόνου, οπότε ίσως τώρα είναι η ώρα να διακοσμήσουμε το σπίτι μας όσο πιο φωτεινά γίνεται. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια χρυσοκίτρινη απόχρωση θα είναι στην πρώτη γραμμή των διακοσμητικών μας ιδεών για το 2022. Αυτή η ζωηρή επιλογή του κίτρινου χρώματος θα μας κάνει όλους να ξαναβάψουμε τα σπίτια μας και με αυτή τη διάθεση να υποδεχτούμε όχι μόνο την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι.

Είναι όμως το κίτρινο το απόλυτο χρώμα για το σπίτι μας; Ιδού η απορία

Συμβολίζοντας την ενέργεια και την αισιοδοξία, το κίτρινο χρώμα σ΄ένα δωμάτιο είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε μέρος του σπιτιού μας. Το κίτρινο εσωκλείει μέσα του μια απίστευτη ενέργεια που μας επηρεάζει άμεσα. Αποτελεί ένα χρώμα που προκαλεί ευτυχία και παρέχει μια αίσθηση θετικότητας. Είναι ιδανικό για χώρους του σπιτιού όπου υπάρχει πολλή δραστηριότητα και κοινωνικές συναναστροφές, όπως η κουζίνα και η τραπεζαρία, όπου προσθέτει ενέργεια και ζωντάνια. Πάμε να δούμε πώς μπορείς να το υιοθεήσεις στο δικό σου σπίτι και να απογειώσει τόσο τη διάθεση όσο και την αισθητική σου.

1. Δημιούργησε μια όμορφη έκπληξη

kitrino diakosmisi1

Μέσα στην μονοτονία ενός χώρου το κίτρινο μπορεί να κάνει την έκπληξη. Πρόσθεσε τολμηρούς τόνους για να ξαφνιάσεις με την επιλογή σου μέσα σ' ένα κατα τ' άλλα βαρεό δωμάτιο. Για να μην είναι ποτέ ξανά η διάθεσή σου ίδια!

2. Χρησιμοποίησε το κίτρινο για να φωτίσεις έναν χώρο

kitrino diakosmisi4

Αν η μονοτονία των γήινων αποχρώσεων είναι κάτι που σου αρέσει αλλά σε κουράζει παράλληλα, δες πώς μπορείς να εντάξεις το ήσυχο κίτρινο σε σημεία που το έχουν ανάγκη. Η πόρτα, ένα δοκάρι στο ταβάνι ή η κουπαστή της σκάλας, είναι τα ιδανικά σημεία που μπορούν να κάνουν την έκπληξη με το κίτρινο ως πρωταγωνιστή!

3. Δημιούργησε αντιθέσεις

kitrino diakosmisi5

Λευκό και κίτρινο εναρμονίζονται απόλυτα με το ξύλο. Δες αυτό το παλιό αρχοντικό πόσο όμορφα αγκαλιάζει το κίτρινο με τα παλιά έπιπλα και τις λευκές γύφινες καμάρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ