Spring is all around! 4 deco trends για να φέρεις την άνοιξη στο σπίτι σου από τον Φεβρουάριο κιόλας

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Spring is all around! 4 deco trends για να φέρεις την άνοιξη στο σπίτι σου από τον Φεβρουάριο κιόλας

Διώξε τις γκρίζες μέρες με δυνατές pastel αποχρώσεις και αξεσουάρ που θα φέρνουν την Ανατολή και την άνοιξη σε πρώτο πλάνο.

Η ζωή κάνει κύκλους! Αυτό είναι υπέροχο γιατί η στασιμότητα δεν ευνόησε ποτέ κανέναν, πόσο μάλλον την ψυχολογία μας! Οι αλλαγές των εποχών βοηθούν στο να νιώθουμε διαφορετικά, να ανανεωνόμαστε - εκεί που τα πάντα μοιάζουν γκρίζα-, να βλέπουμε τη φύση και το σπίτι μας με άλλο μάτι. Και ναι, λειτουργεί...

Κι επειδή κάθε σεζόν έχει τον δικό της τρόπο να «ξεκλειδώνει» τη μαγεία της διαφορετικότητας, του τολμηρού και -γιατί όχι- του πρωτοποριακού, η άνοιξη είναι η εποχή που μπορεί πραγματικά τα εσωκλείει όλα με τον καλύτερο τρόπο. Μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις που αναμφισβήτητα έκλεψαν την παράσταση όλο αυτό το διάστημα, μπήκε το 2022 και συνεχίζει να μας εμπνέει με τάσεις.

Bridgerton6

Το Bridgerton δημιουργεί το απόλυτο deco trend που αναβαθμίζει το σπίτι σου (αισθητικά + οικονομικά)

Προσωπικά, αγκαλιάζω και με το παραπάνω (δες όλες τις τάσεις του 2022 που στις έχω συγκεντρώσει εδώ) τα νέα deco trends που φέρνει κάθε νέα χρονιά γιατί αγαπάω τις εναλλαγές μέσα και έξω από το σπίτι μου. Και η άνοιξη είναι ακριβώς αυτό: είναι η απόλυτη αναγέννηση μέσα και έξω. Αγκαλιάζει με τον πιο υπέροχο τρόπο τη φύση, τα χρώματα, τις υφές, το καινούριο, το παλιό και το διαφορετικό. Το μυστικό της άνοιξης στη διακόσμηση (γιατί περί αυτού ο λόγος) είναι πως μπορεί να φέρει σε απόλυτη αρμονία κάθε καινούριο, με μια γλυκύτητα και χαρά που λίγες εποχές μπορούν να υποστηρίξουν.

Δεν είναι νωρίς να μπούμε σε spring mood. Το να αγκαλιάσεις τις νέες τάσεις της άνοιξης στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου είναι απλά... ευλογία! Αναβάθμισε το σπίτι σου για να υποδεχθείς μετέπειτα το Πάσχα με τις αλλαγές που έχεις ήδη κάνει. Τα pastel κυριαρχούν, οι αγορά έχει γεμίσει με λουλούδια και φυτά ενώ οι vintage επιλογές στα έπιπλα σε γήινους τόνους είναι το must της σεζόν (τα είπαμε, μην τα επαναλαμβάνουμε κάθε φορά).

Τέσσερις κορυφαίες τάσεις εσωτερικού χώρου έρχονται να δώσουν νόημα στο σπίτι μας. Υιοθέτησε όποιες θέλεις για ν΄ αγαπήσεις τον χώρο σου ακόμα περισσότερο.

1. Retro

retro

Επιστροφή σε πιο groovier εποχές με εντυπωσιακές εκτυπώσεις και vintage εμπνευσμένα έπιπλα σε βαθύ πορτοκαλί, σκούρο καφέ και μια πινελιά χρυσού. Μια ταπετσαρία με σχέδια, κουρτίνες ή συνδυασμό χρωματιστών μαξιλαριών στον καναπέ ή το κρεβάτι θα δώσουν το twist που επιθυμείς. Τα βελούδινα υφάσματα ή τα δασύτριχα χαλιά δαπέδου προσθέτουν μια πινελιά glam... στα πόδια σου.

2. Jungle

jungle

Φέρε την άνοιξη στην ύπαιθρο με γαλάζια έπιπλα, χρυσές γλάστρες με φυτά και ψεύτικο φύλλωμα σε κάθε σχήμα και μέγεθος. Για ένα δυναμικό design, αναζήτησε μερικά βασικά κομμάτια που θα ξεχωρίζουν από τη μάζα.

3. Μοντέρνος μινιμαλισμό

modern minimalismos

Επίστρεψε στα βασικά με ουδέτερους τοίχους, μπεζ τόνους και έμφαση στην υφή. Από το κρεμώδες latte και το γκρι driftwood μέχρι τα απαλά ροζ και τα pastel, τα ουδέτερα χρώματα συνδυάζονται υπέροχα με τα πάντα, από ένα μοντέρνο έως ένα πιο παραδοσιακό σπίτι.

4.Wabi Sabi

Wabi Sabi

Εμπνεύσου από την Άπω Ανατολή με πρώτες ύλες, απαλούς γκρι τοίχους, κεραμικά αξεσουάρ και ένα φυτό που δίνει ζωή. Αναζήτησε οργανικές επιφάνειες και αντικείμενα από τη φύση – όπως κόμπους ή ρουστίκ ξύλα και χειροποίητα κεραμικά που είναι ανομοιόμορφα- και δείξε την ομορφιά μέσα από την ατέλεια.

Κεντρική φωτογραφία: @laylagrayce

Images: www.housebeautiful.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ