Πώς θα κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται πιο ακριβό με 6 απλά βήματα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Πώς θα κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται πιο ακριβό με 6 απλά βήματα

Πολλές φορές δε χρειάζεται ν΄αγοράσεις ένα άλλο σπίτι για να κάνεις upgrade στον χώρο σου. Αρκεί να το αναβαθμίσεις με μερικά έξυπνα tips.

Πολλές φορές θέλουμε να αναβαθμίσουμε το σπίτι μας αλλά δεν έχουμε το budget για να το υλοποιήσουμε όπως θα θέλαμε. Κάνοντας έναν προϋπολογισμό, μπορείς να δημιουργήσεις το σπίτι των ονείρων σου ακόμη κι αν φαίνεται σαν ένα άπιαστο όνειρο.

Ίσως να φαντάζεσαι ένα σπίτι που μοιάζει μ΄ εκείνα που βλέπεις στα πολυτελή περιοδικά αλλά να μην έχεις τα χρήματα για να το αποκτήσεις. Πριν πνίξεις τον πόνο σου στο σκρολάρισμα στο Instagram, δες εδώ 6 ιδέες που μπορούν να κάνουν τον χώρο σου να μοιάζει με παλάτι, χωρίς να ξοδέψεις τελικά μια περιουσία.

hall1

Εσύ ακόμα να βάψεις την είσοδο του σπιτιού σου με τα νέα trend colors της χρονιάς;

#1: Αντιμετώπισε κάθε δωμάτιο σαν να είναι άδειο


https://www.instagram.com/p/CamN_XBr6Ik/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για να αναβαθμίσεις έναν χώρο πρέπει να κλείσεις πρώτα τα μάτια και να τον οραματιστείς. Τι θα σου άρεσε να περιέχει; Τι ν΄αλλάξεις; Αξίζει να εστιάσεις σε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, όπως ξύλινα δοκάρια, δάπεδα από μασίφ ξύλο, ενσωματωμένα ράφια και σημεία με ψηφιδωτά πλακάκια. Αυτές οι λεπτομέρειες δεν φαίνονται απλώς ακριβές, είναι ακριβές. Κάνε τα όσο πιο εμφανή γίνεται.

#2: Πρόσθεσε ένα pop χρώμα

xroma

@idealhomeuk

Το χρώμα είναι εξαιρετικά φθηνό και όμως κάνει μεγάλη διαφορά σ΄έναν χώρο. Είτε θέλεις να μειώσεις τον τόνο ενός χρώματος είτε να προσθέσεις ένταση για να ζωντανέψει όλο το δωμάτιο, το χρώμα είναι εξαιρετική επιλογή για να αλλάξεις τη συνολική εικόνα κι αίσθηση ενός δωματίου.

#3: Επίλεξε πετσέτες που πραγματικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις

pitsetes

@idealhomeuk

Ήρθε η ώρα να απαλλαγείς από αυτές τις βρώμικες παλιές πετσέτες μπάνιου. Tα αποχρωματισμένα λευκά και τα λεκιασμένα από χλωρίνη χρώματα κάνουν τον χώρο σoυ να φαίνεται βρώμικος και φθηνός. Πρόβαλε περήφανα αφράτες λευκές πετσέτες, πετσέτες με στυλ και prints που ξεχωρίζουν. Αυτό θα προκαλέσει αμέσως μια αίσθηση πολυτέλειας στους καλεσμένους σου.

#4: Άλλαξε τα μαξιλάρια σου

MAXILARIA

Μια απλή ιδέα για τη διακόσμηση του σπιτιού σου είναι να αντικαταστήσεις τα μαξιλάρια του σαλονιού. Τόσο τα μαξιλάρια όσο και τα ριχτάρια είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσαρμόσεις και να φωτίσεις ένα δωμάτιο, είτε τα αγοράζεις είτε τα φτιάχνεις μόνη σου. Ανάμειξε και ταίριαξε χρώματα και υφές και συνδύασέ τες με τέτοιο τρόπο που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

#5: Πρόσθεσε γύψινα και ροζέτες

ROZETES

Εάν οι τοίχοι σου είναι γυμνοί, εκτός από τα περιστασιακά έργα τέχνης, σκέψου να προσθέσεις ροζέτες και γύψινα καλούπια σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Δε χρειάζεται καν να είναι ένα φανταχτερό, βικτοριανού στιλ καλούπι - ένα απλό και λιτό σχήμα μπορεί να κάνει τη διαφορά που ψάχνεις. Ποιος είπε πως η γύψινες ροζέτες προορίζονται μόνο για το ταβάνι. Προσπάθησε να τις κάνεις έργο τέχνης στον τοίχο και δες τη διαφορά.

#6: Κρέμασε έργα τέχνης στους τοίχους

erga texnis

Μια άλλη εύκολη και οικονομική ιδέα διακόσμησης για το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρά σου είναι να κρεμάσεις μοναδικά έργα τέχνης στους τοίχους. Από τις οικογενειακές φωτογραφίες μέχρι DIY έργα τέχνης, μπορούν να κάνουν ένα σπίτι να δίνει την αίσθηση της ζεστασιάς και της οικειότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ