Εσύ ακόμα να βάψεις την είσοδο του σπιτιού σου με τα νέα trend colors της χρονιάς;

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Εσύ ακόμα να βάψεις την είσοδο του σπιτιού σου με τα νέα trend colors της χρονιάς;

Βάλε ένα χεράκι και ανανέωσε τον χώρο σου από σήμερα κιόλας. Λίγη μπογιά και μερικά πινέλα θα κάνουν το χολ σου αγνώριστο! 

Όταν προσθέτουμε χρώμα στο σπίτι μας, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε ή να παραλείψουμε την είσοδο. Ίσως επειδή δεν περνάμε πολύ χρόνο σε αυτόν τον χώρο μάς φαίνεται ανούσιο να του δώσουμε έμφαση και φροντίδα. Μέγα λάθος! Η είσοδος του σπιτιού σου αποτελεί τη βιτρίνα της προσωπικότητάς σου, δημιουργεί την πρώτη εντύπωση σε όσους εισέρχονται σε αυτό και μπορεί να δώσει την αίσθηση του καλωσορίσματος ή ενός βαρύ και πνιγμένου σπιτιού.

Εκτός από το να φαίνεται ελκυστικός από μόνος του, ένας χρωματικός συνδυασμός στο χολ του σπιτιού σου θα πρέπει να δίνει τον τόνο για το υπόλοιπο σπίτι σου. Βάλτο λοιπόν στο πρόγραμμα της ανανέωσης του χώρου σου από σήμερα κιόλας. Όσο για τα χρώματα που μπορείς να προσθέσεις σε αυτό το δωμάτιο; Μπορούν να είναι όσο τολμηρά επιθυμείς. Στο χολ μας δίνουμε προσοχή στη διάθεση, το μέγεθος και το φυσικό φως, οπότε είτε επιλέγεις κάτι παιχνιδιάρικο είτε γαλήνιο, εδώ σου έχω μερικές ιδέες για χρώματα που μπορείς να επιλέξεις.

kitrino diakosmisi2

Οι περισσότεροι διακοσμητές ορκίζονται στο κίτρινο! 3 τρόποι που θα σε πείσουν να το υιοθετήσεις

1. Επίλεξε χρώματα που να ταιριάζουν με την υπόλοιπη αισθητική των γύρω δωματίων

hall

Όταν μπορείς να δεις καθαρά τα υπόλοιπα δωμάτια από τον διάδρομο κιόλας, πρέπει να σκεφτείς προσεκτικά την επιλογή που έχεις ανάλογα με τις τάσεις των χρωμάτων για να διασφαλίσεις ότι το μάτι περιηγείται αρμονικά από τον ένα χώρο στον άλλον.

2. Βάλε χρώμα με μια έντονη ταπετσαρία στον τοίχο

tapetsaria hol

Η ποικιλία των ιδεών για ταπετσαρίες που μπορούν να διακοσμήσουν υπέροχα το χολ του σπιτιού σου είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, περισσότερο από ποτέ θα έλεγα. Ένας τοίχος έμφασης είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πρόσφατες τάσεις. Είναι ένα τρικ κλασικού σχεδιασμού, που τραβάει το βλέμμα σε μια συγκεκριμένη περιοχή και δίνει στυλ. Εντυπωσιακό, κομψό και γεμάτο αυτοπεποίθηση, το ασπρόμαυρο είναι πάντα ένας νικηφόρος συνδυασμός και πάντα θα κάνει ένα δραματικό statement σε μια μοντέρνα είσοδο.

3. Πρόσθεσε στοιχεία με κίτρινο χρώμα

kitrino diakosmisi1

Όντας ένας μικρότερος χώρος, το χολ μπορεί να χαρίσει χρώμα, φως και φινέτσα.Πειραματίσου με patterns και μοτίβα έξω από τα συνηθισμένα. Δοκίμασε να εντάξεις το κίτρινο, στον τοίχο, στα πλακάκια του δαπέδου, σε λεπτομέρειες στην οροφή ακόμη και στην πόρτα. Όπως έχω ξαναγράψει, το κίτρινο εξάλλου αποτελεί φέτος το αγαπημένο χρώμα των διακοσμητών.

4. Δημιούργησε μια γυάλινη αίσθηση

hall2

Για να δημιουργήσεις έναν δροσερό και χαλαρωτικό χώρο που να εκπέμπει ηρεμία όταν μπαίνεις στο σπίτι σου, οι απαλοί μπλε τόνοι μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό. Η χρήση πλακιδίων στο πάτωμα θα σου επιτρέψει να εισάγεις ένα ισχυρό μοτίβο και μια παραλλαγή του χρώματος που δεν θα κατακλύζει τον χώρο, επιτρέποντάς σου να κρατήσετε τον υπόλοιπο χώρο ήρεμο και ουδέτερο.

5. Γείωσε τον χώρο με μια ζεστή τερακότα


https://www.instagram.com/p/COIUGhqBJd8

Τα έντονα καφέ, το σκούρο κεραμιδί και τα μπρονζέ δημιουργούν έκρηξη ιδεών και συναισθημάτων. Μας παραπέμπει στο καλοκαίρι, στα εξωτικά ηλιοκαμένα χρώματα της Αφρικής, στο Μαρόκο όπου τα σχέδια και οι εντάσεις εναρμονίζονται με τον καιρό.Η χρωματική παλέτα των «νέων ουδέτερων» αποχρώσεων επιλέχθηκε για να δημιουργήσει μια ζεστή και ενθαρρυντική ατμόσφαιρα, συνδυάζοντας απαλούς τόνους της άμμου, του πορτοκαλιού, της ώχρας, με λάμψεις και πολύ χρυσό.,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ