5 τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου τον απόλυτο χώρο χαλάρωσης

5 τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου τον απόλυτο χώρο χαλάρωσης

Μικρά αλλά αποτελεσματικά tips για να απογειώσεις την αισθητική των δωματίων σου.

Καθημερινά η πλειοψηφία των γυναικών έχει ένα άκρως φορτωμένο πρόγραμμα. Η δουλειά στο γραφείο σε συνδυασμό με τις κοινωνικές και λοιπές επαγελματικές μας υποχρεώσεις αφήνουν ελάχιστο χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση. Σαν αποτέλεσμα οι περισσότερες γυναίκες επιστρέφουμε στο σπίτι αργά το βράδυ κατάκοπες, αναζητώντας τον καναπέ όπου θα «βυθιστούμε» μέχρι να μας πάρει ο ύπνος.

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας. Αποτελεί το μέρος όπου νιώθουμε ηρεμία, γαλήνη και ασφάλεια και φυσικά είναι η τοποθεσία όπου περνάμε τις πιο όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αν βλέπεις συχνά πολυτελή σπίτια στα social media και εύχεσαι να ήταν δικά σου, έχω ευχάριστα νέα για εσένα.

Μπορείς πολύ απλά και οικονομικά να μετατρέψεις το σπίτι σου στον πιο cozy και εντυπωσιακό χώρο όπου θα θέλεις να περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Πώς θα το επιτύχεις αυτό; Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις τα πάντα.

Η άνοιξη μπαίνει από το παράθυρο! 10 ιδέες για να εκμεταλλευτείς το φυσικό φως και να την υποδεχτείς

5 τρόποι για να μετατρέψεις το σπίτι σου στον πιο cozy χώρο

https://www.instagram.com/p/CbfPt_UsKb4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1) Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα

Πέταξε όλα τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς και που θεωρείς ότι δεν ταιριάζουν στο χώρο. Όσο πιο λίγα διακοσμητικά έχεις, τόσο πιο minimal και καθαρό θα δείχνει το σπίτι σου.

2) Βάλε στο χώρο όμορφες γλάστρες και φυτά

Πολλά κοινά φυτά εσωτερικού χώρου είναι στην πραγματικότητα ενισχυτικά της διάθεσης. Για παράδειγμα ο βασιλικός περιέχει μια οργανική ένωση που ονομάζεται λιναλοόλη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη δραστηριότητα εκατοντάδων γονιδίων που συνήθως μας προκαλούν υπερένταση κατά τη διάρκεια στρεσογόνων καταστάσεων.

3) Επένδυσε σε εντυπωσιακά υφάσματα σε έντονες αποχρώσεις

Αγόρασε πολύχρωμα μαξιλάρια και καλύμματα για τον καναπέ τα οποία θα βάλουν χρώμα και ανοιξιάτικη διάθεση στο χώρο. Το μπλε χρώμα έχει συνδεθεί με τη μείωση του στρες, τους μειωμένους καρδιακούς παλμούς ακόμη και την αύξηση της ποιότητας του ύπνου.

4) Εκμεταλλεύσου το φυσικό φως

Aφαίρεσε τις κουρτίνες από τα δωμάτια που δεν τις χρειάζονται, καθάριζε τακτικά τα τζάμια σου και τοποθέτησε διάφορους καθρέφτες στο χώρο.

5) Εμπνεύσου από το feng shui

Το feng shui (μεταφράζεται ως αέρας νερό) σημαίνει, ουσιαστικά, μια διακόσμηση εσωτερικού χώρου που προσανατολίζεται στη διαμόρφωση ενός σπιτιού μέσα στο οποίο αισθανόμαστε ευχαρίστηση, χαλάρωση και ενέργεια ισόποσα, που προσφέρει την ευκαιρία να εξελιχθούμε και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Οι κανόνες του είναι αρκετά απλοί και βασίζονται σε δύο παράγοντες καίριας σημασίας: την αρμονία και την ισορροπία. Κράτησε τις πόρτες του μπάνιου κλειστές ώστε να μην διεισδύσει στο σπίτι «ακαθάριστη» ενέργεια. Προσπάθησε να έχεις πεντακάθαρη τραπεζαρία αφού είναι ο κεντρικός κόμβος του σπιτιού και μετακίνησε το κρεβάτι ώστε να είναι σε ευθυγράμμιση με την πόρτα σου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: