Η Frida Escobedo σχεδιάζει τη νέα πτέρυγα του The Met

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η Frida Escobedo σχεδιάζει τη νέα πτέρυγα του The Met

Η νέα πτέρυγα θα φιλοξενεί τη συλλογή μοντέρνας τέχνης του μουσείου, που περιλαμβάνει έργα του 20ου και 21ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένης μιας συλλογής κυβιστικών πινάκων που δόθηκαν στο μουσείο.

Το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι επέλεξε τη Μεξικανή αρχιτέκτονα Frida Escobedo για να σχεδιάσει το νέο Oscar L Tang και το HM Agnes Hsu-Tang Wing, τα οποία προηγουμένως είχαν ανατεθεί στους αρχιτέκτονες David Chipperfield.

Το Met ανακοίνωσε ότι η 43χρονη Escobedo θα πάρει τη σκυτάλη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Chipperfield, μετά από 7 χρόνια αυξανόμενου κόστους και έλλειψης χρηματοδότησης. Οι δωρεές από τους Tangs, διαχειριστές του μουσείου, θα επιτρέψουν τώρα στο μακροχρόνιο έργο να προχωρήσει με έναν νέο μελλοντικό σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει 7.400 τετραγωνικά μέτρα γκαλερί και δημόσιο χώρο, σύμφωνα με το μουσείο.

metmuseum

«Η Frida Escobedo είναι μια εξαιρετική αρχιτέκτονας της εποχής μας», δήλωσε ο διευθυντής του The Met Max Hollein. «Στην πρακτική της, χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική ως τρόπο δημιουργίας ισχυρών χωρικών και κοινοτικών εμπειριών και έχει επιδείξει δεξιότητα και ευαισθησία στην κομψή χρήση του υλικού, ενώ φέρνει ειλικρινή προσοχή στα σημερινά κοινωνικοοικονομικά και οικολογικά ζητήματα».


https://www.instagram.com/p/CQrZrQSAQqF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

. Αν και δεν έχουν δημοσιευθεί σχέδια για το σχεδιασμό, το μουσείο ανακοίνωσε ότι αναμένει ένα «κτήριο που σέβεται και συνδέεται με το αρχιπέλαγος των αρχιτεκτονικών στυλ του Μουσείου, καθώς και τη χωρική του οργάνωση και υποδομή».

Met Gala 2022: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την μεγάλη γιορτή της μόδας

Σύμφωνα με τους New York Times, οι αρχιτέκτονες David Chipperfield δημοσίευσαν ένα tweet εκφράζοντας τη θλίψη για το τέλος της επταετούς δέσμευσης για το σχέδιο, αλλά συνεχάρη την Escobedo. Το tweet αργότερα διαγράφηκε.



Η Escobedo ίδρυσε το ομώνυμο στούντιο της το 2006 και ήταν η νεότερη αρχιτέκτονας που σχεδίασε ποτέ το Serpentine Pavilion στο Λονδίνο. Το 2019, η Escobedo ήταν μία από τους 32 αρχιτέκτονες που σχεδίασαν κτίρια για μια πειραματική κοινότητα στο Hidalgo του Μεξικού.

Images: Dezeen/ Ste Murray

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Met Gala 2022: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την μεγάλη γιορτή της μόδας

Οι celebrities όρισαν το trend! Tα εσώρουχα είναι in fashion να φαίνονται μέσα από τα ρούχα