5 Instagram accounts που θα σε μάθουν τα μυστικά του planting

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 Instagram accounts που θα σε μάθουν τα μυστικά του planting

Tο planting είναι το νέο cocooning και αυτοί οι Influencers μας δείχνουν πώς να το κάνουμε σωστά και χαλαρωτικά.

Αν πληκτρολογήσεις στο Google τη λέξη «planting» θα λάβεις περίπου 248.000.000 αποτελέσματα. Η κηπουρική είναι αναμφίβολα μια από τις πιο δημιουργικές δραστηριότητες που μπορείς να δοκιμάσεις ακόμη κι αν διαθέτεις μηδενικές γνώσεις με το αντικείμενο.

Δεν είναι τυχαίο πως το planting και το gardening κυριολεκτικά εκτοξεύτηκαν εν μέσω καραντίνας και βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας προτιμήσεων εκατομμυρίων γυναικών. Οι πωλήσεις σπόρων για οπωροκηπευτικά αυξάνονται συνεχώς παγκοσμίως.

Το planting έρχεται για να μείνει...

https://www.instagram.com/p/CUHzWiCoePs

Η αλήθεια είναι πως η κηπουρική αποτελεί ένα υγιές χόμπι και παράλληλα έναν από τους καλύτερους τρόπους χαλάρωσης. Φυτεύοντας σπόρους αφήνεις το μυαλό σου να συγκεντρωθεί σε κάτι πολύ εποικοδομητικό και να ξεφύγει από την ρουτίνα και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Την ίδια ώρα έρχεσαι σε επαφή με την φύση και στην συνέχεια απολαμβάνεις το αποτέλεσμα του κόπου σου, αντικρίζοντας το πρώτο φύλλο/κλαδί του φυτού.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Landscape and Urban Planning, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το επίπεδο συναισθηματικής ευεξίας ή ευτυχίας που συνδέεται με την κηπουρική ήταν παρόμοιο με αυτό που βιώνουν τα άτομα όταν κάνουν ποδήλατο, περπατούν ή βγαίνουν έξω για φαγητό.

Ζούμε στην εποχή της απόλυτης τεχνολογίας με αποτέλεσμα να έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε τα πάντα με λίγα μόνο κλικ. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Instagram, Facebook, Τwitter κ.ά) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας ενώ είναι το no1 μέρος στο οποίο ανατρέχουμε για να πάρουμε έμπνευση για διάφορα θέματα (μόδα, ομορφιά, fitness, μαγειρική κ.ά).

20+1 ιδέες για να δεις με «άλλο μάτι» την κηπουρική αλλά και τα φυτά στο μπαλκόνι σου (video)

Το Instagram μετρά εκατομμύρια χρήστες ανάμεσά τους άνθρωποι με πάθος και όρεξη για το planting. Αρκετά προφίλ αξίζουν με το παραπάνω το follow σου αφού μοιράζονται εντυπωσιακές, αξιοζήλευτες εικόνες φυτών καθώς και πολλά χρήσιμα tips. Εγώ έκανα ήδη μια σύντομη έρευνα για εσένα, βρήκα και συγκέντρωσα 5 Instagram accounts που αξίζει να ακολουθήσεις για να γίνει πιο ενδιαφέρον το feed σου.

5 Instagram accounts που θα σε μυήσουν στον κόσμο του planting

via GIPHY

- Sweetyoxalis

Μια γρήγορη αναζήτηση με το hashtag, #plantsmakepeoplehappy, με οδήγησε στο account @SweetyOxalis. Ένα concept store με έδρα το Παρίσι που μετρά σήμερα 49 χιλιάδες ακόλουθους. Η Justine, η γυναίκα πίσω από το δημοφιλές account είναι παθιασμένη με τα φυτά. Καθημερινά μοιράζεται με τους ακολούθους εντυπωσιακές εικόνες με φυτά καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την φροντίδα τους.

https://www.instagram.com/p/CYUc1a-ImiH

- Botanicalsandbillie

https://www.instagram.com/p/CR6-KamL_Hk

Η Anne ζει στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και ονειρεύεται να χτίσει μια αστική ζούγκλα θέλοντας να φέρει την ομορφιά των φυτών στην πόλη της και στους 35 χιλιάδες ακόλουθούς της.

-Τropicaloco

https://www.instagram.com/p/CBugS5fHJMm

Το Instagram account που αξίζει να ακολουθήσεις σήμερα κιόλας για να πάρεις έμπνευση. Το @tropicaloco μετρά περισσότερους από 48 χιλιάδες ακόλουθους και δημοσιεύει αξιοζήλευτο περιεχόμενο σχετικά με το planting.

-Epicgardening

https://www.instagram.com/p/CbOqaWSPlUN

Από την ημέρα που ίδρυσε το προφίλ του στο Instagram το 2013, ο Kevin Espiritu έχει αναπτύξει το Epic Gardening με διάφορους τρόπους για να προσεγγίσει εκατομμύρια επίδοξους κηπουρούς σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

-Houseplantclub

https://www.instagram.com/p/CbwQtx-rLPx

Με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram, οι Morgan Doane και Erin Harding (δημιουργοί του Houseplant Club) έχουν ένα φανατικό κοινό. Οι συγγραφείς μεταφέρουν τις γνώσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και την αγάπη τους για τα φυτά.

Πηγή κεντρικής: sweetyoxalis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5 φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σου

Για το feng shui γίνονται όλα- 7 φυτά φέρνουν τύχη στον χώρο σου και εσύ ακόμα να τ΄αποκτήσεις;