6 ιδέες για να ενσωματώσεις τη μαγεία της τέχνης του macrame σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
6 ιδέες για να ενσωματώσεις τη μαγεία της τέχνης του macrame σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου

Πιάσε τους κόμπους και τα patterns και δημιούργησε τους τέλειους συνδυασμούς για τη διακόσμηση κάθε χώρου σου.

Το Macrame είναι συνώνυμο με όλες τις τάσεις που συνέβαιναν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Όμως, η μαγεία της τέχνης αυτής απολαμβάνει μια αναζωπύρωση τα τελευταία χρόνια στη διακόσμηση του σπιτιού μας (αλλά και στη μόδα).

Οι τάσεις μετατοπίζονται προς την αντισυμβατική και εκλεκτική διακόσμηση και οι καινοτόμοι τεχνίτες και σχεδιαστές συνεχίζουν να στρέφουν το βλέμμα τους προς αυτή την τέχνη με τους εκπληκτικούς κόμπους για να κάνουν την αθόρυβη παλέτα και τα μοτίβα με την έντονη υφή να φαίνονται καλύτερα από ποτέ μέσα στον χώρο μας.

Κρεμαστοί κήποι: Διακόσμησε τις γλάστρες σου με macrame που θα φτιάξεις μόνη σου

Το macrame έχει μια γοητευτική vintage γοητεία. Κάθε κομμάτι δίνει στο σπίτι μια ασύγκριτη πινελιά ζεστής, ουδέτερης υφής όταν το λευκό και το κρεμ μακραμέ κορδόνι ή σχοινί (οι στρώσεις και τα πάχη ποικίλλουν) υφαίνονται για να ομορφύνουν τα φυτά, τους τοίχους αλλά και να χαρίσουν ρομαντισμό σε κάθε τι ξεχωριστό.

https://www.instagram.com/p/Ccz4_5cM0kr

Θυμάσαι πως:

Η δημοτικότητα αυτής της τέχνης με τους κόμπους προϋπήρχε της εποχής των χίπις και των παντελονιών με καμπάνα κατά εκατοντάδες χρόνια. Η Βασίλισσα Μαρία Β' της Αγγλίας έμαθε τη τέχνη κατά τον 17ο αιώνα και έγινε το αγαπημένο της βικτοριανής εποχής.

1. Κρεμαστά διακοσμητικά για τα φυτά σου

macrame_fyta.jpg

Δεν γίνεται πιο κλασικό διακοσμητικό από κρεμαστά macrame με φυτά. Δίνουν μια ανέμελη και ρομαντική διάθεση καθώς τα πράσινα φύλλα κάνουν αντίθεση με το λευκό κορδόνι.

2. Ονειρικό έργο τέχνης στον τοίχο σου

macrame_toixos.jpg

Ένα τέτοιο έργο τέχνης είναι για ονειροπόλους. Τα ελαφρά υφαντά κομμάτια macrame υφαίνονται επάνω σε ένα κλαδί δέντρου και κρεμιούνται στον τοίχο.

3. Θήκες για τα κεριά σου

macrame_keria.jpg

Μικρά γυάλινα βάζα ντυμένα με δημιουργίες macrame διαχέουν απαλά τη λάμψη του κεριού. Τα υφαντά προσθέτουν λίγη βικτοριανή ομορφιά στα κεριά, όπου μπορούν να εκτεθούν σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους στο κομοδίνο ή στον πάγκο του μπάνιου σου.

4. Κρεμαστές αιώρες

macrame_aiora.jpg

Μια αιώρα macrame χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε εξωτερικούς χώρους, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα στο εσωτερικό για να φέρει μια αίσθηση χαλάρωσης όπου χρειάζεται.

5. Διακόσμησε το τραπέζι σου

macrame_trapezomandilo.jpg

Κάνε το σπίτι σου να μοιάζει σαν να ξεπήδησε από τις σελίδες ενός καταλόγου περιοδικού, εμφανίζοντας ογκώδη σουπλά macrame ή runner στο τραπέζι της του σαλονιού σου.

6. Μοναδική κουρτίνα για την πόρτα ή το παράθυρό σου

macrame_kourtina.jpg

Μια πιο κουρτίνα στο παράθυρο ή το την πόρτα του σπιτιού σου προσθέτει μια ονειρικότητα. Μια κουρτίνα macrame μπορεί ακόμη και να αντικαταστήσει μια πόρτα ντουλάπας που κάνει την πρόσβαση πιο αθόρυβη, γρήγορη και απλή.