Οι χρυσές πινελιές αποτελούν την τέλεια διακοσμητική αίσθηση στο σπίτι σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Οι χρυσές πινελιές αποτελούν την τέλεια διακοσμητική αίσθηση στο σπίτι σου

6 ιδέες για να κάνεις τη διαφορά σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου και να υιοθετήσεις έναν πιο stylish τρόπο διακόσμησης.

Η παραβίαση των παλαιών και παρωχημένων κανόνων διακόσμησης είναι on trend οπότε αν έχεις αποφύγει τον χρυσό επειδή πιστεύεις ότι είναι πολύ τολμηρό ή φοβάσαι να αναμίξεις μεταλλικά στοιχεία στο σπίτι σου, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς.

Η διακόσμηση με μεταλλικά, ειδικά με χρυσό, αξεσουάρ είναι σούπερ μοντέρνα αυτή τη στιγμή και είναι εύκολο να προσθέσεις λίγη λάμψη μιας «επιχρυσωμένης εποχής» στο σπίτι σου χωρίς να κάνεις υπερβολές. Από πινελιές στην κουζίνα σου μέχρι DIY κατασκευές που θα δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης, δεν υπάρχει πιο elegant και φωτεινή επιλογή για ένα σπίτι με φινέτσα.

https://www.instagram.com/p/CIGn812hV_1

Οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να προσθέσεις χρυσά φινιρίσματα στο σπίτι είναι πολλοί. Σου έχω 6 εύκολες ιδέες για να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας.

Πέτρα, καμπύλες και μπλε αποχρώσεις όλα όσα θα δούμε στα deco trends του καλοκαιριού

1. Αναβάθμισε τα αξεσουάρ του μπάνιου σου

xryso_banio.jpg

Έχεις ένα παλιό μπάνιο με υδραυλικά που φαίνονται; Το Blogger Lovely Indeed μάς δείχνει πόσο χρήσιμη μπορεί να γίνει μια μπογιά από χρυσό σπρέι. Λατρεύω αυτό το glam makeover μπάνιου, από τον vintage νεροχύτη μέχρι τον χρυσό καθρέφτη. Επίλεξε ένα σπρέι που λειτουργεί σε μέταλλα και μεταμόρφωσε τους άσχημους, εκτεθειμένους σωλήνες -μέσα σ' ένα απόγευμα- στα πιο elegant αξεσουάρ.

2. Αγόρασε μια χρυσή μεταλλική βιβλιoθήκη

vivliothiki.jpg

Τίποτα δε φαίνεται ωραιότερο από μια τέτοια μεταλλική βιβλιοθήκη. Όχι μόνο θα χαρίσει τον ιδανικό αποθηκευτικό χώρο για τα βιβλία και τα διακοσμητικά στοιχεία σου, αλλά θα ομορφύνει παράλληλα με το design και το χρώμα του το σαλόνι σου.

3. Βάλε βιβλιοστάτες που θα χαρίσουν glam και φινέτσα

bibliostates.jpg

Πόσους τέτοιους βιβλιοστάτες μπορείς να βρεις στην αγορά αλλά και πόσους να φτιάξεις εσύ με το DIY ταλέντο σου;

Δες πώς μπορείς να τη φτιάξεις.

4. Δοκίμασε να βάλεις στα αγαπημένα σου κάδρα χρυσές λεπτομέρειες στις κορνίζες

kornizes.jpg

Όλες οι αγαπημένες φωτογραφίες γάμου αξίζουν ένα πλαίσιο που ταιριάζει σε μια πριγκίπισσα. Όποια κορνίζα κι αν επιλέξεις μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Αν πάλι δεν θέλεις να ξοδευτείς, πάρε το χρυσό σου σπρέι και βάψτην ανάλογα.

5. Δώσε στο bar σου το άγγιγμα του... Μίδα

bar.jpg

Αυτές τις μέρες, κάθε καλαίσθητο σπίτι έχει ένα ελκυστικό τροχήλατο μπαρ έτοιμο ...για διασκέδαση. Μπορεί να βρεις ένα αντίστοιχο στο σπίτι της μητέρας σου και να το διαμορφώσεις βάφοντας και διακοσμώντας το με τα πιο trendy υλίκα... Μπορείς επίσης να προσθέσεις μάρμαρο ή ακόμη και αυτοκόλλητα που υποδύονται τις μαρμάρινες υφές, και το αποτέλεσμα να είσαι σίγουρη πως θα σε συναρπάσει. Δες το δικό μου τραπεζάκι πώς διαμορφώθηκε από το πουθενά σε ένα μεταλλικό έργο τέχνης.

https://www.instagram.com/p/BnTaekAnIXI

6. DIY project: Φτιάξε έναν καθρέφτη από χρυσό

kathreftis_diy.jpg

Το sunburst mirror look χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και τη γαλλική αριστοκρατία, αλλά κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα στα μέσα του 20ου αιώνα. Πιστεύεται ότι οι καθρέφτες «με ηλιοφάνεια» χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, ίσως και πιο παλιά, και είναι σύμβολο του Απόλλωνα, του θεού του ήλιου. Αυτός ο μικρός καθρέφτης έχει όλη τη δημιουργία μέσα του καθώς οι ακτίνες του είναι δημιουργημένοι με πλαστικά καλαμάκια...