Πέτρα, καμπύλες και μπλε αποχρώσεις όλα όσα θα δούμε στα deco trends του καλοκαιριού

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Πέτρα, καμπύλες και μπλε αποχρώσεις όλα όσα θα δούμε στα deco trends του καλοκαιριού

Αυτές είναι οι διακοσμητικές τάσεις του φετινού καλοκαιριού σύμφωνα με τους διακοσμητές.

Πόσα πράγματα έχουν αλλάξει χάρη στον COVID! Ακόμη και οι συνήθεις του σπιτιού μας, ο τρόπος που βλέπουμε και αισθανόμαστε τον προσωπικό μας χώρο...

Εξαιτίας της πανδημίας οι κύριες τάσεις του καλοκαιριού του 2021 επικεντρώθηκαν στην ύπαιθρο -δηλαδή, κάνοντας τη βεράντα, το αίθριο και την πίσω αυλή πιο κατοικήσιμες και πολυτελείς από ποτέ-. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, αυτό δεν έχει αλλάξει. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να διακοσμούν και να ανανεώνουν το εξωτερικό τμήμα των σπιτιών τους, ουσιαστικά καθιστώντας το απλώς μια επέκταση του εσωτερικού.

Το νέο trend στη διακόσμηση αναβιώνει το ελληνιστικό style στο design του σπιτιού μας

Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2022, οι τάσεις της διακόσμησης επηρεάζουν επίσης σε μεγάλο βαθμό τους εσωτερικούς χώρους για άλλη μια φορά, μια μετάβαση που κάνει την αναζωογόνηση για τη νέα σεζόν πολύ πιο συναρπαστική. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι τα ανερχόμενα υλικά, οι πρακτικές και οι αποχρώσεις δεν εμπνεύστηκαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Στην πραγματικότητα, τα πάντα, από τα καταπραϋντικά χρώματα μέχρι τις απαλές καμπύλες που βλέπουν περισσότερο οι σχεδιαστές, φαίνεται να είναι άμεσα αποτελέσματα του άγχους και της αβεβαιότητας των τελευταίων ετών. Έτσι, ενώ η ζωή ως επί το πλείστον σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι πιο καθησυχαστική πια για την εξάπλωση του κορονοϊού, ο φόβος για την πανδημία όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο «ζοφερό», αλλά ευτυχώς, οι μεγαλύτερες τάσεις αυτού του καλοκαιριού κάθε άλλο παρά την «καταστροφή φέρνουν». Αυτές τις μέρες, όλοι θέλουν κάθε μέρος του σπιτιού τους να είναι χαλαρωτικό, πολυτελές και εντελώς μοναδικό, και οι σχεδιαστικές κινήσεις το αντικατοπτρίζουν.

https://www.instagram.com/p/CcBJoRer17J

Τι θα δούμε όμως τους επόμενους μήνες όσον αφορά τις διακοσμητικές και σχεδιαστικές τάσεις;

1. Πέτρα

petra.jpg

Αυτό το καλοκαίρι αφορά ένα συγκεκριμένο υλικό: την πέτρα. Εμφανίζεται σε τραπεζάκια σαλονιού, τραπεζάκια, ακόμα και σε κομμάτια όπως απλίκες και θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε σε όλους τους τύπους διακόσμησης αυτή τη σεζόν. 'Ενας μεγάλος λόγος που η πέτρα είναι μοντέρνα είναι λόγω της διαθεσιμότητας όμορφων και ρεαλιστικών επιλογών που απλώς δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια.

2. Κάνε ένα τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

exoterikos-xoros.jpg

Η τάση εσωτερικού-εξωτερικού χώρου δεν είναι νέα, αλλά σύμφωνα με τους σχεδιαστές, θα συνεχίσει να κερδίζει δυναμική αυτό το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι είναι πάντα μια καλή στιγμή για να κάνεις ένα τις διακοσμητικές πινελιές έξω και μέσα. Είναι καιρός να απολαύσεις έναν απρόσκοπτο εξωτερικό και εσωτερικό χώρο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχεις. Κάνε αναδιάταξη των καθισμάτων από το τζάκι ως το κομβικό σημείο που «αγκαλιάζεις» την εξωτερική θέα. Κάνε κάθε δωμάτιο να «αισθάνεται» σαν να βρίσκεται λουσμένο από φως, σαν να βρίσκεσαι κάτω από τον ήλιο. Ενσωμάτωσε γλυπτά και έργα εμπνευσμένα από την τέχνη.

3. Μπλε και Πράσινες Αποχρώσεις

ble_diakosmisi.jpg

Οι interior designers έχουν αρχίσει να παρατηρούν μια μετάβαση από τα γκρι σε μπλε και πράσινες αποχρώσεις τα τελευταία χρόνια. Ενώ το πράσινο σίγουρα έχει τη δική του δόξα, και το μπλε επανέρχεται δυναμικά. Είναι επίσημα το χρώμα του καλοκαιριού του 2022. Το μπλε είναι μια απόχρωση που χρειάζεται σχεδόν κάθε δωμάτιο. Είναι μια πανέμορφη βάση για αρχή, ένα εύκολο χρώμα και σχεδόν σε όλους αρέσει.

4. Καμπύλες

kambiles_epipla.jpg

Έχεις δει την τελευταία τάση στις καμπύλες; Στην πραγματικότητα, η Libby Rawes της Sharp + Grey Interiors αποκαλύπτει στο TMZ ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends που έχει παρατηρήσει αυτή τη στιγμή. «Οι καμπύλες ενσωματώνονται σε όλα τα είδη επίπλων», λέει, «από καρέκλες μέχρι καναπέδες, ακόμη και αξεσουάρ». Και υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό. Η σχεδιάστρια λέει ότι αυτές οι πιο απαλές γραμμές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σπάσεις τη σκληρότητα και τη μονοτονία ενός δωματίου.