Γιατί το cottagecore design είναι το στυλ της άνοιξης και πώς να το αντιγράψεις με 5 απλά βήματα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Γιατί το cottagecore design είναι το στυλ της άνοιξης και πώς να το αντιγράψεις με 5 απλά βήματα

Η άνοιξη αγαπάει τα floral και το cottagecore είναι ο απόλυτος συνδυασμός φύσης και χρώματος που παραπέμπει στην αγγλική ύπαιθρο.

Κάθε άνοιξη, χάρη στη μεγάλη μας ανάγκη να καθαρίσουμε το σπίτι και να ξεκινήσουμε με φρεσκάδα τη διακόσμησή του, συχνά επιδιώκουμε μια αναθεώρηση του στυλ αλλά και της διάθεσής μας.

Και με τα αγριολούλουδα και τα pastel που τόσο απλόχερα μας χαρίζει η άνοιξη, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη αισθητική που έχουμε στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή. Ναι, η άνοιξη είναι η εποχή του διαχρονικού cottagecore στυλ, μια αισθητική που συνεχίζει να προτιμάται πολύ στη διακόσμηση.

Το Cottagecore μπορεί να περιγραφεί ως ένα κίνημα που προκαλεί ένα εξιδανικευμένο όραμα της φύσης και της ζωής στην εξοχή και επικεντρώνεται γύρω από αυτό που «θα βιώναμε στα παραμύθια». Εξοχικά σπίτια στην ύπαιθρο, περιτριγυρισμένα με φυτά και μεγάλους κήπους γεμάτους λουλούδια, μυρωδιές και ζώα. Απαλά χρώματα, pastel αποχρώσεις, γήινες πινελιές και floral μοτίβα.

Cottagecore: Στάση ζωής ή απόλυτο deco trend του 2021;

Πώς όμως μπορείς με 5 απλά βήματα να υιοθετήσεις αυτό το αγγλικό στυλ της υπαίθρου και το εντάξεις σε όμορφες γωνιές του χώρου σου, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία; Η απάντηση κρύβεται παρακάτω. Είναι tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να ανανεώσεις το σπίτι σου και να φέρεις λίγο από τη φύση ακόμη και στην αγαπημένη σου πολυθρόνα όπου απολαμβάνεις τον πρωινό σου καφέ. #fullfloral λοιπόν.

1. Οικειοποιήσου το English Countryside

https://www.instagram.com/p/CdN0EDfLFvx

Ενώ το cottagecore γιορτάζει την αγροτική ζωή στο σύνολό του, πολλά από τα κύρια στιλ του προέρχονται ειδικά από την αγγλική ύπαιθρο. Αισθητικά, αγκαλιάζει το αγγλικό στυλ της υπαίθρου με λουλουδάτα θέματα και διακοσμητικά υφάσματα. Ρομαντικό και νοσταλγικό, έχει να κάνει με το να φτιάχνεις τον χώρο σου να είναι ένα άνετο σπίτι.

2. Ναι, το Greenery επιβάλλεται

GREENERY.jpg

Με το Cottagecore κάνουμε ένα βήμα πίσω από την πολυσύχναστη ζωή μας, επιβραδύνουμε και νιώθουμε νοσταλγία για πιο απλά πράγματα. Η καλλιέργεια φυτών εσωτερικού χώρου έχει ένα πολύ παρόμοιο αποτέλεσμα, απαιτώντας από εμάς να είμαστε παρόντες και να συνδεόμαστε με τη φύση σε καθημερινή βάση. Eπομένως το να εντάσσουμε πολλά φυτά στον χώρο μας αποτελεί το απόλυτο στοίχημα για έναν ήρεμο χώρο δίπλα και μέσα στη φύση.

3. Φέρε τη φύση μέσα στο σπίτι σου με όποιον τρόπο μπορείς

flora_tapetsaries.jpg

Εκτός από τα φυτά, τα φυσικά στοιχεία είναι το κλειδί για το cottagecore στυλ μέσα στον χώρο σου. Σκέψου φυσικά υλικά, πολλά floral και vintage έπιπλα. Αν ανησυχείς ότι πάρα πολλά μοτίβα λουλουδιών θα σε παρασύρουν κατευθείαν στο σπίτι της γιαγιάς σου, μην ανησυχείς. Μπορείς να διατηρήσεις μια μοντέρνα αισθητική όταν επιλέγεις floral με ανοιχτόχρωμα prints και μοτίβα.

4. Μαξιμαλισμός δε σημαίνει πως πρέπει να τοποθετήσεις πράγματα παντού

cootagecore.jpg

Είναι εύκολο να συγχέουμε τον μαξιμαλισμό με την υπερκατανάλωση, αλλά αυτό έρχεται σε αντίθεση με ό,τι αφορά το cottagecore. Αντ 'αυτού, κοίταξε προς τα φυσικά στοιχεία για να δημιουργήσεις μια μαξιμαλιστική ατμόσφαιρα φιλική προς το εξοχικό σπίτι. Είναι ωραίο ένα δωμάτιο με cottagecore style να φαίνεται λίγο ακατάστατο. Χρησιμοποίησε περβάζια παραθύρων, οροφές και τοίχους και επίλεξε φυτά που φαίνονται όμορφα σε έναν κήπο.

5. Παίξε με τα χρώματα

xromata_cottagecore.jpg

Όταν πρόκειται για την παλέτα σου σε cottagecore στυλ, να κοιτάς προς την υπέροχη ύπαιθρο. Μια ιδανική παλέτα χρωμάτων είναι αυτή που παραπέμπει στη φύση: σκέψου το φασκόμηλο, τον ουρανό, το ροζ... Ορισμένα φυτά και λουλούδια είναι ο τέλειος τρόπος για να φέρεις χρώμα στον χώρο του σπιτιού ή του εξοχικού σου. Αν είσαι έτοιμη για μια πρόκληση, επίλεξε ορχιδέες. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να τις φροντίσεις, αλλά είναι το πιο ανοιξιάτικο φυτό εσωτερικού χώρου.