Disco Revival: O κόσμος της διακόσμησης δε χορταίνει να βλέπει το groovy deco trend του καλοκαιριού

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Disco Revival: O κόσμος της διακόσμησης δε χορταίνει να βλέπει το groovy deco trend του καλοκαιριού

Σε μια εποχή που όλα φαίνονται σκοτεινά, η διακόσμηση της ντίσκο μπάλας είναι ένας τρόπος για να προσθέσουμε λίγη λάμψη, δε συμφωνείς;

Όπως έγραψε και η Lia Picard στους The New York Times, «Υπάρχει μια αναβίωση της disco μπάλας». Το σύμβολο της discoteque έχει δει πολλά κύματα αναβίωσης μέσα σε αυτές τις δεκαετίες και τώρα -περισσότερο από ποτέ-, έχει κερδίσει και τον κόσμο της διακόσμησης. Και μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως αποτελεί ένα χειμερινό deco trend όμως η ντισκομπάλα έρχεται να μας εκπλήξει ευχάριστα μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο, είναι κάτι που ίσως δεν μας κάνει και τόσο μεγάλη εντύπωση δεδομένης της τρέχουσας διάθεσης του κόσμου για διασκέδαση, έπειτα από τον εγκλεισμό της πανδημίας. Σε μια εποχή που όλα φαίνονται σκοτεινά, η διακόσμηση της ντίσκο μπάλας είναι ένας τρόπος για να προσθέσουμε λίγη λάμψη, δε συμφωνείς;

Το νέο trend στο μπάνιο που έχουν λατρέψει η Kendall Jenner και η Jennifer Garner

Μπορείς να το ονομάσεις carnivalcore, μια επιστροφή στο Y2K ή απλά μια επιθυμία για πιο λαμπερά πράγματα. Ανεξάρτητα από το πώς κατηγοριοποιείται αυτή η τάση, το γεγονός είναι ότι επέστρεψε και είναι πιο δυνατή από ποτέ. Και φυσικά ο κόσμος του design το λατρεύει. Πάρε παράδειγμα την Interior Designer και deco influencer, Kelly Wearstler, η οποία βρίσκεται πίσω από πολλά viral trend, και ξεκίνησε μια εξαιρετικά δημοφιλή συνεργασία με τον Rotganzen και ανεξάρτητους κατασκευαστές, που πλημμυρίζουν την αγορά του Etsy με καθρέφτες ντίσκο, αντανακλαστικά αγάλματα μανιταριών και λαμπερά διακοσμητικά.

https://www.instagram.com/p/CZPeVGkJJd0

Οι σφαίρες εμπνευσμένες από ρετρό επιρροές βρίσκονται επίσης σε μερικά από τα πιο κομψά hotspots του κόσμου. Το Sunset, το νέο κλαμπ που άνοιξε πρόσφατα κάτω από το The West Hollywood EDITION, διαθέτει μια καλλιτεχνική εγκατάσταση ντίσκο μπάλας πάνω από την πίστα με περισσότερες από 400 μπάλες ντίσκο σε διάφορα μεγέθη. Το εξαιρετικά μοντέρνο Candy Bar στο The Siren Hotel στο Ντιτρόιτ έχει ένα τεράστιο κομμάτι καθρέφτη που κρέμεται από τη ροζ οροφή του. Και το Nashville's The Dive Motel, μια μοναδική και κιτς διαμονή στο Music City, εμφανίζει μπάλες ντίσκο και στα 23 δωμάτια.

https://www.instagram.com/p/CaU0S8lFmi1

Το 2022, φαίνεται ότι οι χρήσεις της ντίσκο μπάλας δεν γνωρίζουν όρια. Μπορεί να γίνει από οτιδήποτε, από ένα αντικείμενο τέχνης που μοιάζει με blob μέχρι να το δεις σε αντικείμενα σε οροφές, τοίχους, δάπεδα και ράφια. «Προσθέτει αμέσως δράμα και παιχνίδι», είπε η Wearstler στο Architectural Digest.

Πάρε έμπνευση από τη gallery που ακολουθεί..