Η Κατερίνα Διδασκάλου έχει το σπίτι στην Ακρόπολη που θα ζήλευε (πάρα) πολύ η Μυρσίνη από το Διαφάνι

Κατερίνα Μπούσιου
Η Κατερίνα Διδασκάλου έχει το σπίτι στην Ακρόπολη που θα ζήλευε (πάρα) πολύ η Μυρσίνη από το Διαφάνι

Η ηθοποιός των Άγριων Μελισσών Κατερίνα Διδασκάλου, ζει σε ένα νεοκλασσικό που φέρει την προσωπική της elegant πινελιά με έπιπλα και αντικείμενα που έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για εκείνη. 

Η Κατερίνα Διδασκάλου αυτές τις τελευταίες ημέρες πριν το μεγάλο τηλεοπτικό φινάλε των Άγριων Μελισσών, δίνει πραγματικά ρεσιτάλ ερμηνείας στον ρόλο της ως Μυρσίνη λίγο πριν την κάθαρση. Μετά το τέλος των γυρισμάτων ήρθε η στιγμή να ξεκουραστεί και να απολαύσει το σπίτι της. Ένα υπέροχο νεοκλασσικό στην σκιά της Ακρόπολης που όχι μόνο θα ζήλευε το τηλεοπτικό alter ego της, η Μυρσίνη Σεβαστού, αλλά το έχουμε λατρέψει και εμείς. Γιατί έχει μία μίνιμαλ κλασσική αισθητική όπου τίποτε δεν είναι περιττό, αλλά και τίποτε δεν είναι πολυτελές.

Η μαγική βεράντα από μάρμαρο με θέα τον Παρθενώνα

Το μεγάλο ατού του σπιτιού είναι το φως και στους δύο του ορόφους. Με αρκετές μαρμάρινες χειροποίητες προσθήκες στο εξωτερικό του, εναρμονισμένο με την ευρύτερη αρχιτεκτονική της περιοχής της Ακρόπολης. Αποπνέει την αύρα μίας άλλης εποχής και καταλήγει σε μία μικρή ταράτσα με μαρμάρινο πάτωμα, από εκείνο των παλιών νεοκλασσικών αρχοντικών της Αθήνας. Εκεί είναι ο χώρος που η Κατερίνα απολαμβάνει τον πρωινό της καφέ, αλλά κάνει και την γυμναστική της. Γιόγκα δίπλα στην Ακρόπολη. Ότι καλύτερο σε επίπεδο ενέργειας. Με θέα από την μία πλευρά στου Φιλοπάππου όπου συχνά κάθε απόγευμα όταν δεν έχει υποχρεώσεις, περπατά.

didaskalouhome4.JPG

Οι λευκοί τοίχοι, τα λευκά παράθυρα και το μοντέρνο ξύλινο πάτωμα δημιουργούν μία λιτή αλλά κομψή διακόσμηση. Πολλά από τα έπιπλα είναι οικογενειακά της κειμήλια με έναν vintage καφέ βελούδινο καναπέ στο σαλόνι σε λιτή γραμμή σε συνδυασμό με έναν περισσότερο άνετο και μοντέρνο μπροστά στο τζάκι όπου περνά και τις περισσότερες ώρες της ημέρας της,όταν δεν έχει γυρίσματα ή θεατρικές παραστάσεις. Όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν: «Μου αρέσουν τα φωτεινά σπίτια, οι λιτές γραμμές, δεν μπορώ τα μπιχλιμπίδια. Με αγχώνει να βλέπω πολλά πράγματα γύρω μου, θέλω να είναι κρυμμένα. Έχω μετακομίσει πολλές φορές, αλλά όλα μου τα σπίτια είχαν τζάκι και αυλή». Το συγκεκριμένο μαρμάρινο τζάκι είναι στο κέντρο του σαλονιού της, στους τοίχους του οποίου υπάρχουν δύο μοντέρνοι πίνακες. Στο δεύτερο μικρότερο σαλόνι όπου υπάρχει η βιβλιοθήκη, βρίσκεται μία ξύλινη νεοκλασσική κονσόλα και ένα σκαλιστό σύνθετο, που είναι οικογενειακό κεμήλιο. Σε όλο μα όλο το σπίτι υπάρχουν γωνιές με μικρά τραπέζια με λευκά βάζα με λουλούδια.

Στον κάτω όροφο βρίσκεται η επίσης κατάλευκη κουζίνα της όπου όλα επίσης είναι μίνιμαλ και όμορφα τακτοποιημένα με το μεγάλο παράθυρο να την κάνει φωτεινή μέχρι την δύση του ηλίου. Η Κατερίνα παρόλο που ξέρει να μαγειρεύει, λόγω υποχρέωσεων δεν περνά πολλές ώρες σε αυτό το μέρος του σπιτιού. Της αρέσει ωστόσο τις Κυριακές μαζί με τον γιο της Διονύση να φτιάχνουν πρωινό και να τρώνε στον κήπο στο κατάλευκο τραπέζι με τις όμοιρες φερ φορζέ καρέκλες. Είναι το αγαπημένο spot του σπιτιού και όταν την επισκέπτονται βέβαια οι δύο κούκλες κόρες της και τα 3 της εγγόνια.

https://www.instagram.com/p/B_HUKS_lh1L

Άσπρο και ξύλο είναι και η διακόσμηση στον επάνω όροφο όπου βρίσκονται τα υπνοδωμάτια όπου υπάρχουν επίσης μοντέρνοι πίνακες ζωγραφικής και κάποιες οικογενειακές φωτογραφίες. Λευκό είναι επίσης και το μπάνιο της ενώ δύο επίσης κονσόλες κειμήλια βρίσκονται στον διάδρομο.

https://www.instagram.com/p/B_NNu7ileEY

Εκείνο το στοιχείο που κάνει ιδιαίτερο το σπίτι με την πολυμορφική θέα, είναι η ησυχία του γύρω χώρου παρόλο που βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιάς της Αθήνας.

https://www.instagram.com/p/B_Kig1vFLbv

Κάθε γωνιά έχει το δικό της γούστο αλλά χωρίς τίποτε να είναι επιτηδευμένο. Γιατί και στην ζωή της η Κατερίνα Διδασκάλου δεν θέλει τίποτε το κραυγαλέο και δήθεν. Το κλασσικό και το απλό είναι πάντα και το πιο όμορφο άλλωστε.

Photo credits: Instagram: @Katerina_didaskalou_official

https://www.instagram.com/p/B-9HMt9pwh5