Το εξοχικό της Μαρίας Λεκάκη στην Κερνίτσα θα σου θυμίσει τα παιδικά σου καλοκαίρια στο χωριό

Κατερίνα Μπούσιου
Το εξοχικό της Μαρίας Λεκάκη στην Κερνίτσα θα σου θυμίσει τα παιδικά σου καλοκαίρια στο χωριό

Το παραδοσιακό σπίτι στο βουνό, με την υπέροχη θέα στη θάλασσα, είναι το καταφύγιο της Μαρίας Λεκάκη χειμώνα-καλοκαίρι. 

Μπορεί η Μαρία Λεκάκη, να κατάγεται από τη Βέροια, αλλά η αγαπημένη ηθοποιός τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει το ησυχαστήριό της στη γραφική Κερνίτσα της Αχαίας, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Η παραδοσιακή και απλή αρχιτεκτονική του σίγουρα θα σου θυμίσει τα παιδικά σου καλοκαίρια στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς στο χωριό. Με τη μαγευτική θέα στον Κορινθιακό κόλπο και το βουνίσιο δροσερό αέρα τα βράδια.

lekaki5.jpg

Η αγρότισσα Μαρία

Τη φετινή τηλεοπτική χρονιά την απολαύσαμε ως Πωλίνα Βαρδάκα στην σειρά «Συμπέθεροι από τα Τίρανα». Η Μαρία έχει μία επιλεκτική σχέση με την τηλεόραση αλλά κάθε συμμετοχή της σε σίριαλ (με το προηγούμενο να είναι το «Μη ψαρώνεις» στο πλευρό του Θοδωρή Αθερίδη) γίνεται σημείο αναφοράς. Το κοινό την αγαπά και για τον low profile χαρακτήρα της. Η δημοσιότητα και οι κοσμικές εμφανίσεις δεν χωρούν στη ζωή της. Και λόγω αυτής της ιδιοσυγκρασίας, το να προτιμήσει να έχει το καταφύγιό της σε ένα τέτοιο γραφικό τοπίο στο νομό Αχαίας, μας μοιάζει μία απόλυτα φυσική επιλογή για τα δεδομένα της.

https://www.instagram.com/p/COnsvR1ljWG

Τόσο όσο πρέπει απόμακρο και τόσο όσο πρέπει ιδιαίτερο και με στυλ. Πέτρα και ξύλο δημιουργούν έναν απίθανο και all time classic χαρακτήρα που θα ζήλευε και ο καλύτερος διακοσμητής. Αλλά αυτό το σπίτι όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που η ίδια έχει δημοσιεύσει στο προφίλ της στο Instagram θυμίζει Ελλάδα σε όλες τις γωνιές του.

lekakispiti.jpg

Ακόμη και τα είδη οικοσκευής τα οποία χρησιμοποιεί στην κουζίνα της, έχουν έναν vintage χαρακτήρα, ο οποίος ταιριάζει στον interior traditional χαρακτήρα του σπιτιού. Mία χωριάτικη κατοικία η οποία αναπαλαιώθηκε χωρίς να χάσει την φυσιογνωμία της.

lekakispiti2.jpg

Η ξύλινη εσωτερική οροφή μαζί με τα λιτά έπιπλα δημιουργούν ένα πολύ ζεστό σκηνικό εσωτερικά και οι απλές λεπτομέρειες κλέβουν την παράσταση.

lekaki3.jpg

Εξωτερικά διατηρείται ο ρετρό χαρακτήρας με τις ferforge πολυθρόνες και το τραπέζι κάτω από τα δέντρα, που χαρίζουν μόνιμη σκιά τους καλοκαιρινούς μήνες.

https://www.instagram.com/p/CF6hB-Ylf_J

Και αν το σκηνικό είναι μαγευτικό εσωτερικά, ακόμη καλύτερη είναι η θέα εκτός σπιτιού. Μακριά στον ορίζοντα η θάλασσα και ο μικρός κήπος σε δύο επίπεδα δίπλα στα έλατα, σε κάνουν να μη θέλεις να εγκαταλείψεις λεπτό, αυτό το παραμυθένιο τοπίο.

https://www.instagram.com/p/CAfuGEulc18

Η Μαρία, ωστόσο, κάθε φορά που βρίσκεται στο σπίτι της δεν μένει «στάσιμη». Ασχολείται με τον μικρό λαχανόκηπο που έχει στήσει και όταν τα... πρόβατα του γείτονα περνούν το κατώφλι της, παίρνει την γκλίτσα της και δίνει οδηγίες. Αντισυμβατική, απλή και βουκολική η ζωή της.

«Πέγκι μοναδική μου αγάπη», η Μαρία Λεκάκη ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ και είναι μια κούκλα

https://www.instagram.com/p/CQI1aqrlo7b

Απρόσμενος και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τις selfie, στην Σέριφο όπου βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η Μαρία Λεκάκη. Με μία flou φωτογραφία, άβαφη, χαρούμενη, κλείνει το μάτι στο καλοκαίρι και μας δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις διακοπές της. Χωρίς πολυτέλειες και περιττά φτιασίδια, αλλά με στυλ.

https://www.instagram.com/p/Cgum9P1reLU