Clustercore: H τάση διακόσμησης που αποδεικνύει ότι η ακαταστασία μπορεί να είναι και κομψή

Clustercore: H τάση διακόσμησης που αποδεικνύει ότι η ακαταστασία μπορεί να είναι και κομψή

Το clustercore είναι η τάση που θα σου θυμίσει αγαπημένες ταινίες και σειρές, αλλά και που θα βγάλει προς τα έξω την προσωπικότητά σου.

Κάτσε και θυμήσου λίγο αγαπημένες σειρές και ταινίες που έχεις δει… Τα Φιλαράκια, το Sex And The City, το Gossip Girl. Εκτός από signature χαρακτήρες που ακόμα σου έρχονται στον νου, αυτό που ενώνει τα συγκεκριμένα shows είναι τα σκηνικά τους.

Σε κάθε σειρά τα σπίτια των βασικών χαρακτήρων είναι γεμάτα με πράγματα, τοποθετημένα ακατάστατα, αλλά με μια ομορφιά. Υπάρχουν κεριά και περιοδικά διάσπαρτα στα τραπέζια, παλτό και παπούτσια δίπλα στην πόρτα, funky φωτιστικά και κορνίζες. Γενικά, μια ωραία, κομψή ακαταστασία που στο TikTok χαρακτηρίζεται ως clustering και είναι εμπνευσμένη από τα τέλεια ατελή διαμερίσματα των αγαπημένων τηλεοπτικών και κινηματογραφικών χαρακτήρων.

Όχι μόνο το χρώμα: 7 εύκολοι και οικονομικοί τρόποι να φέρεις την άνοιξη στο σπίτι

Τι ακριβώς είναι το clustercore

Ο όρος clustering επινοήθηκε για πρώτη φορά από την TikToker @acnugs σε ένα βίντεο που έχει πλέον περισσότερες από 319.000 προβολές. «Το Clustering είναι μια μορφή τέχνης και είναι δύσκολο να το καταφέρεις, γιατί αν το κάνεις λάθος, μπορεί να στραφεί προς το ακατάστατο», ακούγεται να λέει στο βίντεο η χρήστης.

Η ιδέα είναι να τοποθετήσεις μπιχλιμπίδια και μικρά αντικείμενα σε επιφάνειες και σε διάφορες γωνίες για να μετατρέψεις το σπίτι σε «σετ ταινίας της δικής σου ζωής». Όχι, όμως, να δημιουργήσεις μια τυχαία ακαταστασία. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσεις αντικείμενα που είναι όμορφα, προσωπικά κι έχουν να πουν μια ιστορία. Σκέψου κεριά, βιβλία, κορνίζες και μικροπράγματα, που έχεις μαζέψει από ταξίδια ή από μαγαζιά με μικρά είδη. Συγκεντρώνοντας αυτά τα αντικείμενα μαζί, μπορείς να μετατρέψεις μια άδεια επιφάνεια σε ένα αβίαστα όμορφο spot του σπιτιού σου, αποτυπώνοντας την προσωπικότητά σου.

https://www.instagram.com/p/CLfz6jUHQo_

«Τα πράγματά μας είναι όμορφα… Λένε μια ιστορία για το ποιος είσαι και κάνουν το διαμέρισμα να φαίνεται πολύ πιο ζεστό, πολύ πιο όμορφο», λέει στο βίντεο η TikToker.

Πώς θα δοκιμάσεις το clustercore στο σπίτι σου

Το clustercore είναι ένα trend που βγαίνει αβίαστα, για αυτό και απαιτεί λίγη δουλειά. Για να το πετύχεις, λοιπόν, μάζεψε από όλο το σπίτι μικρά αντικείμενα που πιστεύεις ότι είναι όμορφα ή ιδιαίτερα. Περιοδικά, βιβλία, κεριά, βάζα, προϊόντα ομορφιάς, πιάτα, φωτογραφίες και αναμνηστικά είναι εξαιρετικά items για να ξεκινήσεις.

Αφού τα συγκεντρώσεις όλα αυτά, βρες ένα ράφι, ένα τραπεζάκι ή ένα κομοδίνο και τοποθέτησέ τα. Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις ως βάση μια στοίβα περιοδικών, πάνω σε αυτά να τοποθετήσεις έναν δίσκο ή μια πιατέλα και εκεί να σκορπίσεις μικροαντικείμενα.

https://www.instagram.com/p/B3o6So0n2-0

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος clustering— ο στόχος είναι απλώς να σταματήσεις να κρύβεις τα πράγματά σου και να τα τοποθετήσεις όμορφα ακατάστατα σε διάφορα σημεία του σπιτιού.