Όχι μόνο το χρώμα: 7 εύκολοι και οικονομικοί τρόποι να φέρεις την άνοιξη στο σπίτι

Όχι μόνο το χρώμα: 7 εύκολοι και οικονομικοί τρόποι να φέρεις την άνοιξη στο σπίτι

Πώς θα ανανεώσεις το σπίτι σου για να μπει αέρας ανοιξιάτικος σε κάθε χώρο.

Η άνοιξη ήρθε, ο Μάρτιος μπήκε και με την έλευση κάθε νέας εποχής όλες έχουμε ανάγκη για ανανέωση. Ανανέωση όχι μόνο στην γκαρνταρόμπα. Μην πάει μόνο εκεί ο νους σου. Γιατί απαραίτητη είναι και η ανανέωση του σπιτιού. Ένα φρεσκάρισμα με μικρές, αλλά κομβικές κινήσεις που θα δώσει άλλον αέρα σε κάθε χώρο – από το σαλόνι και την κουζίνα μέχρι τις κρεβατοκάμαρες και το μπάνιο σου.

Το budget, οι τάσεις και άλλες 5 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις όταν κάνεις ανακαίνιση στην κουζίνα

Πώς θα ανανεώσεις το σπίτι σου για την άνοιξη

Πρόσθεσε χρώμα

Βάζα, έργα τέχνης, τραπεζομάντηλο, μαξιλάρες… Διάλεξε μικρά διακοσμητικά items σε έντονα χρώματα και δώσε φως σε μικρές γωνιές του σπιτιού. Κλασική αλλά εγγυημένη λύση για να φέρεις την άνοιξη στον χώρο σου.

https://www.instagram.com/p/Co_KRXqNHrv

Κάνε αναδιάταξη στο σαλόνι

Το σαλόνι είναι το πρώτο και το τελευταίο δωμάτιο που αντικρύζεις όταν μπαινοβγαίνεις στο σπίτι. Άρα, αυτό που θα βαρεθείς και πιο εύκολα. Ανανέωσέ το, λοιπόν, τώρα είτε αλλάζοντας θέση σε καναπέδες και πολυθρόνες ή προσθέτοντας μικρές πινελιές, όπως καινούρια μαξιλάρια ή ριχτάρια σε πιο φωτεινές αποχρώσεις.

Στόλισε με φρέσκα λουλούδια τον χώρο

Ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια δίνει άλλη πνοή σε έναν χώρο και σίγουρα τα καλύτερα spring vibes. Φρόντισε μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον να ομορφαίνεις το σαλόνι με χρωματιστά λουλούδια και να φέρνεις την άνοιξη σε όλο το σπίτι.

Άλλαξε τα σεντόνια και το πάπλωμα

Άνοιξη σημαίνει πιο ωραίος και ηλιόλουστος καιρός, περισσότερα χρώματα στη φύση. Φέρε αυτό το mood και στην κρεβατοκάμαρα αλλάζοντας το πάπλωμα και επιλέγοντας ένα πιο λεπτό και φωτεινό, αλλά και τα σεντόνια βάζοντας στην άκρη εκείνα που είναι σκουρόχρωμα.

https://www.instagram.com/p/CpF5pOsAy5U

Παίξε με τον φωτισμό

Ο φωτισμός είναι ακόμη ένα μυστικό για να ανανεώσεις γρήγορα το σπίτι για την άνοιξη. Άνοιξε τα παράθυρα και τις κουρτίνες να μπαίνει φυσικό φως και κάνε αναδιάταξη στα φωτιστικά, προσθέτοντας στους χώρους του σπιτιού και κεριά για μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

Πλύνε και φρέσκαρε τις πετσέτες

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από φρεσκοπλυμένες πετσέτες που μυρίζουν άνοιξη. Βρες απορρυπαντικά που να έχουν λουλουδάτο άρωμα, πλύνε τις πετσέτες σου και φέρε την άνοιξη στο μπάνιο. Αν έχεις και πετσέτες σε παστέλ αποχρώσεις, ακόμα καλύτερα.

Οργάνωσε τον πάγκο της κουζίνας

Καθαριότητα, οργάνωση και τακτοποίηση σημαίνει φρεσκάδα. Δηλαδή, ό,τι ακριβώς έχουμε ανάγκη την άνοιξη. Τακτοποίησε, λοιπόν, κάθε γωνιά της κουζίνας σου, βάλε τα όλα σε μια τάξη και απόλαυσε τον καθαρό χώρο σου.

Go minimal

Τον χειμώνα τείνουμε να γεμίζουμε το σπίτι μας με αντικείμενα σε μια προσπάθεια να το κάνουμε πιο ζεστό. Την άνοιξη συμβαίνει το αντίθετο, οπότε ό,τι δημιουργεί μπούγιο ήρθε η ώρα να το απομακρύνεις.