Αυτές τις τάσεις διακόσμησης θα δοκιμάσουμε όλοι την άνοιξη 2023

Αυτές τις τάσεις διακόσμησης θα δοκιμάσουμε όλοι την άνοιξη 2023

Η νέα σεζόν φέρνει έντονα χρώματα και καμπύλες στον χώρο μας.

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά μια ανάσα πριν τη φετινή άνοιξη και οι νέες τάσεις έχουν ήδη αρχίσει να αποκαλύπτονται. Για τους επόμενους μήνες, οι σχεδιαστές προτείνουν τολμηρές, fancy επιλογές, με τις έντονες αποχρώσεις να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτής της σεζόν.

Μια ματιά στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites διακόσμησης αρκεί για να καταλάβεις πως φέτος οι εντυπωσιακές υφές, οι funky φόρμες και οι λεπτές μινιμαλιστικές πινελιές ήρθαν για να μείνουν. Ας δούμε όμως αναλυτικά πέντε από τα κυρίαρχα deco trends για να βρεις ποιο αξίζει να υιοθετήσεις στον χώρο σου.

Οι 5 μεγάλες τάσεις διακόσμησης για την άνοιξη 2023

1) Έντονα χρώματα

Τα ζεστά neutrals ήταν μεγάλη φέτος, αλλά σύμφωνα με πολλούς σχεδιαστές τα έντονα χρώματα όλων των ειδών επιστρέφουν για να κυριαρχήσουν την άνοιξη.

Το Viva Magenta αναδείχθηκε από την Pantone ως χρώμα της χρονιάς και μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό. Χρυσό, ροζ, μωβ, κίτρινο, μπλε και έντονο καφέ είναι μερικές από τις πιο hot επιλογές.

2) Ιδιαίτεροι τοίχοι

Ο Andi Morse της Morse Design αναφέρει ότι οι πρωτότυπες ταπετσαρίες είναι μια τάση που θα απογειωθεί αυτή την άνοιξη: «Στους τοίχους του μπάνιου, στους τοίχους της κουζίνας, στους τοίχους του υπνοδωματίου. Η ταπετσαρία είναι εδώ για να μείνει!».

Ταπετσαρίες με ανάγλυφες υφές ή με ιδιαίτερες λεπτομέρειες δίνουν βάθος στον χώρο και μια νέα προσέγγιση στα κλασικά ευρωπαϊκά στοιχεία σχεδιασμού.

3) Καμπύλες

Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς οι τοξωτές είσοδοι, οι καμπυλωτές σκάλες και οι καναπέδες που είναι πιο στρογγυλεμένοι, καθώς και τα τραπεζάκια του καφέ και οι τραπεζαρίες με στρογγυλεμένες άκρες θα μας απασχολήσουν έντονα φέτος.

https://www.instagram.com/p/CncRZf2t1C8

Το εξοχικό της Shakira στο Miami δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από πολυτελές ξενοδοχείο

4) Φυσικά υλικά

Ναι, τα έντονα χρώματα και οι ενδιαφέροντες τοίχοι είναι τάση ωστόσο το ίδιο συμβαίνει και με τα πιο φυσικά υλικά. Έπιπλα από bamboo και ψάθινα items αποτελούν ιδανική επιλογή αν θες να αναβαθμίσεις τον χώρο σου κάνοντάς τον πιο προσιτό και φιλόξενο.

https://www.instagram.com/p/CFUdWqkn0tC

5) Αντίκες

Όπως πιθανότατα έχεις ήδη μαντέψει από τις αυξανόμενες τιμές στα τοπικά καταστήματα με αντίκες, τα μεταχειρισμένα items έχουν απίστευτη ζήτηση (και θα συνεχίσουν να έχουν). Υπάρχει μια νοσταλγική ατμόσφαιρα που συμβαίνει γύρω μας. Τα vintage κομμάτια φέρουν συναισθηματική αξία.

Οι αντίκες και τα vintage κομμάτια θα είναι τεράστια τάση αυτή την άνοιξη γιατί όχι μόνο δημιουργούν δυναμικούς χώρους, αλλά αφηγούνται το καθένα ξεχωριστά τη δική τους ιστορία μέσα στον χρόνο.

Πηγή κεντρικής: pexels.com