Το ροζ σπίτι του Peter Lee στο Λονδίνο έγινε διάσημο τυχαία από τα social media

Γεωργία Βλαχοπούλου
Το ροζ σπίτι του Peter Lee στο Λονδίνο έγινε διάσημο τυχαία από τα social media
https://www.instagram.com/peterpinkhouse/

Ο Peter Lee, ο ιδιοκτήτης του πιο πολυφωτογραφημένου σπιτιού στο Notting Hill εξήγησε πώς είναι να ζει εκεί και παραδέχθηκε πως πια αισθάνεται περήφανος.

Πώς θα ένιωθες άραγε εσύ αν κάθε μέρα έρχονταν κάμποσοι άνθρωποι έξω από το σπίτι σου για να φωτογραφηθούν, όπως συνέβη με το σπίτι του Peter Lee στο Notting Hill του Λονδίνου;

Ο ίδιος πάντως, μιλώντας στην Guardian ανέφερε αρκετά χαριτωμένα αλλά και άβολα περιστατικά που έχουν τύχει, ενώ εξήγησε πώς το σπίτι που ήθελε διακαώς να αγοράσει και στο οποίο μένει από το 1979, έγινε ξαφνικά viral εξαιτίας μιας τυχαίας ανάρτησης στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/B8vgP44B5FF/

Ο κύριος Lee, πρωτοείδε το μελλοντικό του σπίτι σε μια βόλτα του γυρνώντας από τη δουλειά.

Είναι ένα τριώροφο ακίνητο του 19ου αιώνα στη γωνία ενός ήσυχου δρόμου στο Notting Hill, στο δυτικό Λονδίνο. Οι τοίχοι του από τούβλα ήταν βαμμένοι baby pink και ήξερα ότι έπρεπε να το αποκτήσω.

Ωστόσο, για να αποκτήσει το σπίτι των ονείρων του έπρεπε να περιμένει αρκετά, αφού ο ιδιοκτήτης αρχικά δεν το πωλούσε. Όταν τελικά βγήκε προς πώληση, η επιθυμία του κύριου Lee να το αγοράσει ήταν τόσο μεγάλη που μόλις το έμαθε έτρεξε αμέσως στον κτηματομεσίτη έχοντας στα χέρια του το 10% από το ζητούμενο ποσό. Παρ' όλα αυτά, έπρεπε να περιμένει λίγο ακόμα, αφού το σπίτι θα διαφημιζόταν στην κυριακάτικη εφημερίδα.

«Πήγα στον κτηματομεσίτη και του έδωσα μια επιταγή με το 10% της ζητούμενης τιμής. Δεν το δέχονταν επειδή είπε ότι το ακίνητο θα διαφημιζόταν στην κυριακάτικη εφημερίδα. Έπρεπε λοιπόν να περιμένω μέχρι τη Δευτέρα το πρωί. Όταν πήγα ξανά, είπαν ότι το τηλέφωνό τους δεν είχε σταματήσει να χτυπάει με άτομα που ήθελαν να το αγοράσουν, αλλά είχα μπει πρώτος με όλη την κατάθεση. Ήμουν εκστασιασμένος» είπε ο ίδιος στη συνέντευξή του.

Πώς έγινε viral αυτό το σπίτι;

Όσο για το πώς έγινε το σπίτι του viral, ο κύριος Lee ανέφερε πως είχε προσέξει αρκετούς να φωτογραφίζονται μπροστά στην είσοδό του - μιας και όλος ο δρόμος στη γειτονιάς του έχει χρωματιστά σπίτια - έγινε όμως σίγουρα διάσημο, αφότου ένας λογαριασμός στο Instagram πίσω στο 2019, το Accidentally Wes Anderson, που δημοσιεύει φωτογραφίες κτιρίων που θα μπορούσαν να είναι μέρος των ιδιαίτερων ταινιών του γνωστού Αμερικανού σκηνοθέτη Wes Anderson δημοσίευσε μια φωτογραφία του σπιτιού του. Εκείνη συγκέντρωσε περίπου 46.000 likes, ενώ εμφανίστηκε επίσης και σε ένα βιβλίο των ίδιων ανθρώπων που είχαν τη σελίδα.

https://www.instagram.com/p/B3ULeDmlI0A/

Μετά από αυτό ο κύριος Lee ανέφερε πως αισθάνθηκε πολύ περήφανος για το σπίτι του, δεν παρέλειψε όμως να βάλει και κάμερες γύρω από αυτό για λόγους ασφαλείας. Δεν έχουν λήψει, όπως εκμυστηρεύθηκε στη συνέχεια και διάφορα περιστατικά που έχουν του έχουν συμβεί εξαιτίας του σπιτιού του.

Θυμάμαι μια κυρία που πρέπει να ήταν εκεί για μισή μέρα να φωτογραφίζει τον εαυτό της στο κατώφλι μου. είχε στήσει την κάμερά της στο δρόμο και έτρεχε πίσω να την αρπάξει αν ερχόταν αυτοκίνητο.

Συνήθως, οι άνθρωποι που φωτογραφίζονται μπροστά στο σπίτι του, όταν εκείνος πλησιάζει την είσοδο και καταλαβαίνουν πως είναι ο ιδιοκτήτης είναι αρκετά ευγενικοί και του ζητούν «συγγνώμη», λέγοντας πως απλά τους αρέσει το πώς είναι εξωτερικά.

Δεν ήταν όμως πάντα έτσι, αφού εξομολογήθηκε πως κάποτε ένα συνεργείο είχε έρθει για να τραβήξει πλάνα για ένα ριάλιτι, χωρίς να ζητήσει την άδειά του, κι όταν εκείνος, πήγε να βγάλει μια φωτογραφία επειδή κατάλαβε ότι κάτι γυριζόταν στο κατώφλι του, τα άτομα της παραγωγής ον εμπόδισαν με εκείνον τελικά να τους δίνει την απάντηση που τους άρμοζε.

«Δεν είχαν ζητήσει την άδειά μου για να είναι εκεί, έτσι σκέφτηκα να πάω να τραβήξω μια φωτογραφία. Ένας από την παραγωγη ήρθε και μου είπε: «Με συγχωρείτε, σας πειράζει;» και είπα «Σε πειράζει; Αυτό είναι το σπίτι μου!". Γύριζαν το Made in Chelsea» είπε χαρακτηριστικά.

peterpinkhouse_1582101562_2247153236652131305_30340106228.jpg

Πάντως, μπορεί το εξωτερικό μέρος του σπιτιού να έγινε viral, όμως ο Peter Lee αγαπάει περισσότερο το εσωτερικό του.