Οι καθρέφτες Blob είναι η «ασύμμετρη τάση» που προτιμά η Gen-Z στη διακόσμηση και υπάρχει λόγος

Γεωργία Βλαχοπούλου
Οι καθρέφτες Blob είναι η «ασύμμετρη τάση» που προτιμά η Gen-Z στη διακόσμηση και υπάρχει λόγος

Οι καθρέφτες σε ένα σπίτι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αφού πέρα από την πρακτική χρήση τους βοηθούν και στο να δείχνει ο χώρος πιο μεγάλος.

Ο μαξιμαλισμός θα συνεχίσει να υπάρχει σε όλο του το μεγαλείο όσον αφορά τη διακόσμηση για το 2024 σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Γι' αυτό και μία από τις νέες τάσεις είναι οι παιχνιδιάρικοι και πληθωρικοί καθρέφτες με το χαρακτηριστικό όνομα blob.

Ναι ξέρω! Μπορεί να μην σε εμπνεέι τόσο η ονομασία τους, όμως το συγκεκριμένο στυλ καθρέφτη πέρα από το ότι θα κάνει πιο φωτεινό και μεγάλο τον χώρο σου - αφού αυτή είναι η βασική «δουλειά» του - θα δώσει κι ένα πιο ευφάνταστο χαρακτήρα στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

pexels-alex-quezada-15477312.jpg

Τι είναι ο blob καθρέφτης

Καθρέφτες blob μπορείς να βρεις σε διάφορα σχημάτα και μεγέθη, αλλά το χαρακτηριστικό τους έχουν ασύμμετρο σχήμα.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους καθρέφτες μοιάζουν με «σταγόνα», είναι χωρίς πλαίσιο ή έχουν φινιριστεί με στενή μεταλλική μπορντούρα, δίνοντας μια χαλαρή και πιο μοντέρνα αίσθηση στον χώρο από τους παραδοσιακούς καθρέφτες.

Γιατί αυτοί οι καθρέφτες βρίσκονται παντού ήδη

Το ελεύθερο σχήμα που έχει ο συγκεκριμένος καθρέφτης είναι αρκετά παιχνιδιάρικο, υποδηλώνοντας ότι ο ιδιοκτήτης του δεν παίρνει «πολύ σοβαρά» τον εαυτό του ή τα τυπικά πρότυπα σχεδιασμού. Γι' αυτό η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Gen Z, η οποία διαμορφώνει τον δικό της κόσμο μακριά από τους συμβατικούς κανόνες - στην απασχόληση, τις σχέσεις και τη διακόσμηση.

Πώς θα ενσωματώσεις έναν καθρέφτη blob στον χώρο σου

Γενικά, οι blob καθρέφτες είναι ιδανικοί για πιο μοντέρνους χώρους και χαλαρά περιβάλλοντα. Οι καμπύλες σιλουέτες τους απηχούν τις γραμμές του σύγχρονου σχεδιασμού επίπλων, κι έτσι ταιριάζουν άψογα σε αυτό το στυλ διακόσμησης.

Αν το σπίτι σου λοιπόν, έχει πιο μοντέρνο χαρακτήρα μπορείς να τοποθετήσεις έναν καθρέφτη blob οπουδήποτε θα τοποθετούσες συνήθως έναν παραδοσιακό καθρέφτη ή όπου θέλεις να δημιουργήσεις περισσότερο φως.

Για παράδειγμα, αυτοί οι καθρέφτες μπορούν να μεταμορφώσουν αμέσως ένα μπάνιο όταν τοποθετηθούν πάνω από τον νιπτήρα. Ή μπορείς να κρεμάσεις έναν ολόσωμο τέτοιου είδους καθρέφτη στην είσοδό σου, που είναι και πρακτικό για να βλέπεις το look σου πριν βγεις για κάποια έξοδό σου. Ακόμα θα μπορούσες να βάλεις πολλούς τέτοιους καθρέφτες μαζί στον τοίχο σου σε διάφορα μεγέθη και σχήματα δημιουργώντας ένα έργο τέχνης.

Βέβαια, το ότι αυτή η τάση είναι πιο μοντέρνα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ενσωματώσεις έναν ασύμμετρο καθρέφτη σε ένα παραδοσιακό σπίτι ή σπίτι με vintage στοιχεία. Ένας καθρέφτης σε σχήμα «σταγόνας» δίνει το απαραίτητο παιχνιδιάρικο ύφος σε ένα παιδικό δωμάτιο ή σε έναν χαλαρό χώρο όπως στο υπνοδωμάτιό σου ή στο play room, όπου σηματοδοτεί ότι έχετε απομακρυνθεί από τους επίσημους χώρους του σπιτιού, όπως είναι το σαλόνι και μπορείς να χαλαρώσεις.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις έναν τέτοιο καθρέφτη για να κάνεις το δωμάτιο στο οποίο τον έβαλες να φαίνεται πιο ιδιαίτερο. Για παράδειγμα, προσθέτοντας έναν blob μεγάλο καθρέφτη σε εμφανές σημείο, όπως πάνω από ένα τζάκι στο κατά τα άλλα παραδοσιακά διακοσμημένο δωμάτιο. Η συγχώνευση δύο στυλ διακόσμησης παρέχει μια γέφυρα μεταξύ του κλασικού και του σύγχρονου σχεδιασμού και αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις για το 2024.