4 χρήσεις της παγοθήκης εκτός από το να φτιάχνεις παγάκια

Πατούλια Κατερίνα
4 χρήσεις της παγοθήκης εκτός από το να φτιάχνεις παγάκια

Η παγοθήκη δεν χρειάζαεται να είναι απλά ένα αντικείμενο μέσα στο οποίο απλά θα παγώνεις νερό για να φτιάξεις τέλειο καφέ με μπόλικα παγάκια. Έχει πολλές ακόμα χρήσεις εναλλακτικές και ιδιαίτερες.

Ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

Την επόμενη φορά που θα κάνεις ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών δεν χρειάζεται να πετάξεις όση ποσότητα σου περίσσεψε ή έστω να τη διατηρήσεις για λίγες μέρες στο ψυγείο. Μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις μικρά παγωμένα κυβάκια ζωμού με τη βοήθεια μιας παγοθήκης και να έχεις έτοιμη την ποσότητα που θα ξαναχρειαστείς άμεσα και γρήγορα.

Φρέσκα βότανα:

Τις περισσότερες φορές που αγοράζεις κάποιο φρέσκο βότανο είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα χρησιμοποιήσεις στο φαγητό σου όλο το ματσάκι, με αποτέλεσμα να το πετάς ή να μένει στο ψυγείο και να μαραίνεται. Μια εξαιρετική λύση λοιπόν για να αποφύγεις αυτή την κατάληξη, είναι να τα κόψεις σε μικρά κομμάτια, να τα ανακατέψεις με νερό και να τα τοποθετήσεις στις παγοθήκες έχοντας έτοιμες μικρές μερίδες για το μαγείρεμά σου. Μπορείς ακόμα να βάλεις τα βότανα μέσα σε βούτυρο και να τα βάλεις στις παγοθήκες για να τα χρησιμοποιείς άμεσα στη μαγειρική.

Παγάκια από καφέ

Πόσες φορές φτιάχνεις γαλλικό καφέ στο σπίτι σου και πετάς την περισσότερη ποσότητα; Μάλλον είναι πολλές, όμως με το παρακάτω κόλπο θα μπορείς τον διατηρήσεις και την επόμενη μέρα να γλυτώσεις την ταλαιπωρία. Απλά πάγωσε τον ζεστό καφέ σε μια παγοθήκη και όποτε θελήσεις, χρησιμοποίησε τους κύβους για να έχεις έτοιμο καφέ στο άψε σβήσε.

Παγάκια λεμονιού ή χυμού ντομάτας:

Πάγωσε την ντομάτα στην εποχή της σε χυμό ή το λεμόνι και θα τα έχεις εύκολα σε κύβους όλον τον χρόνο.