6 μυστικά για να οργανώσεις την κουζίνα σου άμεσα από την ειδικό

Πατούλια Κατερίνα
6 μυστικά για να οργανώσεις την κουζίνα σου άμεσα από την ειδικό

Αν τα ντουλάπια σου είναι συνώνυμα του χάους, ιδού

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο, πιο καθαρό, πιο ικανοποιητικό από τα οργανωμένα ντουλάπια και συρτάρια της κουζίνας.

Τα οποία όμως δεν έχεις. Αντίθετα, χάος όμορφο και κακό επικρατεί στα ντουλάπια και στα συρτάρια σου.

Μην σκας όμως, γιατί η ειδικός της αναδιοργάνωσης, Ria Safford, ιδιοκτήτρια Riorganaze έκανε την οργάνωση επάγγελμα και μοιράζεται μαζί σου τα μυστικά της.

Βάλε τα μαχαίρια και ό,τι άλλο δεν χρησιμοποιείς σε συρτάρι.

Δεν χρειάζεται μα μαχαίρια ή η παγωτομηχανή να είναι πάνω στον πάγκο της κουζίνας, ελευθέρωσε τον χώρο σου από μπλέντερ, φραπεδιέρες και λοιπά αντικείμενα και συσκευές που δεν χρειάζεσαι διαρκώς σε εμφανές σημείο.

Μεταμόρφωσε το συρτάρι με την σαβούρα σε απαραίτητο συρτάρι:

Όλοι έχουμε εκείνο το άσχημο συρτάρι που δεν είναι γεμάτο άχρηστα αντικείμενο και συνεχίζει να γεμίζει με τέτοια. Ξεκίνα αδειάζοντάς το και δημιούργησε μικρούς χώρους για όλα εκείνα τα μικρά αντικείμενα, τα ξεχασμένα, εκείνο το σκουλαρίκι που έψαχνες, εκείνη την γόμα που δεν έβρισκες. Με το σωστό διαχωριστή αντικειμένων, θα καταλήξεις με ένα συρτάρι απαραιτήτων κι όχι αχρήστων.

Ακολούθησε έναν βασικό κανόνα στα ντουλάπια

Η ειδικός προτείνει να μπουν μπροστά στα ντουλάπια σου τα πράγματα που χρησιμοποιείς πια συχνά από άλλα. Τοποθέτησέ τα μπροστά και όχι πίσω πίσω για να μην διαλύεις την οργάνωση του ντουλαπιού διαρκώς.

Προτίμησε τα διάφανα βάζα και τάπερ:

Είναι σημαντικό να βλέπεις τι περιέχουν τα βάζα, τα τάπερ, τα κουτιά μέσα στα οποία βάζεις τρόφιμα, όχι μόνο γιατί είναι πιο θελκτικά στο μάτι αλλά γιατί σε βοηθούν να παίρνεις τα πράγματα που χρειάζεσαι χωρίς να δημιουργείς ακαταστασία.



Βάλε τα σνακ σε θήκες που να είναι εμφανείς στο μάτι:

Και φρόντισε να είναι ένα χαμηλό ράφι για να μπορείς εύκολα να βλέπεις τις επιλογές σου και να μην ξεχνάς τι έχεις αγοράσεις αλλά ούτε και να ψαχουλεύεις παντού χαλώντας την τάξη.

Δώσε ζωή σε αντικείμενα που είχες παραμερισμένα

Για παράδειγμα η θήκη για τα μπουκάλια του κρασιού μπορεί να γίνει θήκη για τα μπουκάλια νερού που έχεις παντού μέσα στο σπίτι, μισογεμάτα ή μισοάδεια.