Μην αποφεύγεις τα γυαλιά όταν φοράς μάσκα- Με αυτά τα hacks δεν θα ξαναθολώσουν ποτέ

Μην αποφεύγεις τα γυαλιά όταν φοράς μάσκα- Με αυτά τα hacks δεν θα ξαναθολώσουν ποτέ

Αν είσαι από εκείνες που σκέφτομαι σοβαρά να φορέσουν τα γυαλιά μυωπίας στο γραφείο όταν φορούν τη μάσκα τους, με αυτό το tip δεν θα το σκέφτεσαι πια. 

Η πανδημία του COVID-19 συγκλόνισε τον κόσμο και μας άφησε στο πέρασμά της κάποια μόνιμα standards αλλά και αξεσουάρ που -όπως φαίνεται- θα μείνουν για πάντα. Στο τρίπτυχο γυαλιά, κλειδιά, κινητό τώρα έχει προστεθεί και ...η μάσκα.

Όπως λένε οι ειδικοί, η μάσκα θα παραμείνει στη ζωή μας ακόμη κι αν τα μέτρα προστασίας σταματήσουν να υφίστανται. Ο λόγος είναι απλός: η προστασία σε χώρους με πολύ κόσμο (όπως μέσα μαζικής μεταφοράς, σούπερ μάρκετ κλπ) η μάσκα είναι υποχρεωτική για τη δημόσια υγεία. Ο σκοπός της χρήσης μάσκας είναι να δημιουργήσει ένα επιπλέον φράγμα ανάμεσα σε εμάς και τους άλλους, έτσι ώστε τα σωματίδια - και ενδεχομένως ο ιός - στην εκπνεόμενη αναπνοή μας να μην εξαπλωθούν σε άλλους. Ομοίως, οι μάσκες μπορεί να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε ασφαλείς από την εισπνοή του ιού.

mask girl

Γιατί πρέπει να έχεις μια εφεδρική μάσκα όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός;

Ο τύπος μάσκας που φοράμε μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά προστατευόμαστε από τον κορονοϊό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσουμε πότε είναι ώρα να την αντικαταστήσουμε. Ωστόσο, ένας από τους μεγαλύτερους «αγώνες» που δίνουμε με τις μάσκες είναι το πώς εφαρμόζουν στο πρόσωπό μας. Μπορεί να είναι δύσκολο να τις φοράς με τα γυαλιά, για παράδειγμα, ειδικά ανάλογα με το είδος της μάσκας που έχεις επιλέξει.

Τa hacks για να μη θολώνουν τα γυαλιά σου όταν φοράς μάσκα

Το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να βρεις μάσκες προσώπου με τις οποίες αισθάνεσαι πιο άνετα. Η διπλή μάσκα μπορεί επίσης να σε προστατεύσει, ειδικά όταν φοράς υφασμάτινες, οπότε το να επενδύσεις σε άνετες μάσκες είναι αυτό που προέχει.

Σύμφωνα με το E! News, το κλειδί για να νιώθεις άνετα μπορεί απλώς να βρίσκεται στους ιμάντες επέκτασης. Αυτά συνδέονται με τις μάσκες μας και επιτρέπουν να τις εφαρμόζουμε καλύτερα στο πρόσωπό μας. Εάν δεν θέλεις να αγοράσεις ιμάντες επέκτασης, μπορείς απλώς να τυλίξεις ένα χαρτομάντηλο και να το τοποθετήσεις στο σημείο της μάσκας όπου εφάπτεται με τη μάσκα (ναι, εκεί που βρίσκεται το εσωτερικό συρματάκι της μάσκας). Μια άλλη λύση είναι καθώς θα φορέσεις τη μάσκα να κολλήσεις από πάνω λίγο σελοτέιπ.

Τέλος, μπορείς να αναμείξεις λίγο νερό με λίγο σαμπουάν και να ψεκάσεις επάνω στους φακούς των γυαλιών σου. Ξέπλυνέ τα με άφθονο νερό και άστα να στεγνώσουν χωρίς να τα σκουπίσεις.

Δες πώς θα κάνεις και τα 3 hacks στο video που ακολουθεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί πρέπει να έχεις μια εφεδρική μάσκα όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός;

Αυτός είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να αποθηκεύεις τις υφασμάτινες μάσκες σου