Αυτός είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να αποθηκεύεις τις υφασμάτινες μάσκες σου

Αυτός είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να αποθηκεύεις τις υφασμάτινες μάσκες σου

Και πίστεψέ μας, είναι πολύ πιο απλός απ' όσο φαντάζεσαι.

Πριν από μερικές ημέρες κλείσαμε και επίσημα ένα ολόκληρο έτος από τότε που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε για πρώτη φορά το ξέσπασμα του COVID-19 ως πανδημία. Δεν υπάρχει λοιπόν πια καμία αμφιβολία ότι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας έχει αλλάξει από τότε ριζικά.

Εκτός από τους όρους όπως η «κοινωνική αποστασιοποίηση» και η «καραντίνα», που γίνονται ένα σημαντικό μέρος του καθημερινού λεξικού μας, όλοι έχουμε επίσης εξοικειωθεί με κάτι που έχει γίνει πλέον πολύ φυσιολογικό μέρος της ζωής μας: η μάσκα προστασίας που φοράμε συνεχώς.

Μέχρι τώρα, η τοποθέτηση μάσκας πριν φύγουμε από το σπίτι είναι πιθανώς ένα αυτόματο αντανακλαστικό, όπως η κίνηση που κάνουμε για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε πάρει τα κλειδιά μας, το κινητό και το πορτοφόλι μας. Όλοι έχουμε γίνει ειδικοί στο πώς να την φοράμε σωστά, πώς να την βγάζουμε προσεκτικά αλλά και πώς να την πλένουμε.

Όσον αφορά τις μάσκες μιας χρήσης, δεν μπορούμε να πούμε πως χρειάζεται να σκεφτόμαστε πώς θα τις αποθηκεύσουμε σωστά μιας και μετά την χρήση, ο κανόνας λέει πως πρέπει να τις πετάμε, όμως τι γίνεται με τις υφασμάτινες; Η σωστή διατήρηση και αποθήκευση των επαναχρησιμοποιήσιμων μασκών ώστε να είναι καθαρές είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για να παρέχουν ασφάλεια.

Εάν αναρωτιέσαι λοιπόν τι πρέπει να κάνεις με τις υφασμάτινες μάσκες προσώπου που έχεις στο σπίτι όταν δεν τις φοράς, στην gallery παρακάτω σου έχουμε τις σωστές οδηγίες που πρέπει ν΄ ακολουθείς.