7 πράγματα που κάνεις λάθος όταν καθαρίζεις το σπίτι και πρέπει να σταματήσεις asap

7 πράγματα που κάνεις λάθος όταν καθαρίζεις το σπίτι και πρέπει να σταματήσεις asap

Δε χρειάζεται να τα αλλάξεις όλα από την αρχή. Μια δυο κακές συνήθειες την εβδομάδα μπορούν να φέρουν την αλλαγή.

Όλοι αναζητάμε τρόπους για να κάνουμε τον καθαρισμό πιο γρήγορο και ευκολότερο. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, μερικές φορές όταν κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή μας σε απλά καθημερινά πράγματα, διευκολύνουμε την καθαριότητα του σπιτιού μας μακροπρόθεσμα.

Έτσι λοιπόν αν βάλεις ένα πρόγραμμα και μια τάξη στις καθημερινές σου συνήθειες δεν θα εμποδίζεις το συγύρισμα του σπιτιού να γίνεται αποτελεσματικό και γρήγορο. Ήρθε λοιπόν η ώρα να αρχίσεις να κόβεις αυτές τις συνήθειες, ώστε να καταφέρεις να έχεις ένα πιο καθαρό σπίτι, πιο γρήγορα. Αν δεν μπορεις να αλλάξεις την καθημερινότητά σου από τη μια ημέρα στην άλλη, είναι λόγικο. Γι' αυτό επίλεξε ν' αλλάζεις κάθε εβδομάδα μία ή δύο κακές συνήθειες που κάνεις καθώς συμαζεύεις το σπίτι, και να είσαι σίγουρη πως σύντομα θα είναι πιο καθαρό και θα έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο για πράγματα που σου αρέσει να κάνεις.

Ο σωστός καθαρισμός που χρειάζεται το σπίτι σου τώρα την άνοιξη

1. Έχεις ακατάστατα αφημένα χαρτιά παντού

Ακόμη και με την ηλεκτρονική χρέωση και τις τραπεζικές συναλλαγές, υπάρχει ακόμα ένα βουνό χαρτιού που καταλήγει στο σπίτι μας. Περιοδικά, εφημερίδες, φυλλάδια, ζωγραφιές, αποδείξεις, όλα έχουν την τάση να συσσωρεύονται. Μην το αφήνεις να συμβαίνει. Καθόρισε ένα μέρος κοντά στην είσοδο για όλα τα έντυπα αλληλογραφίας, περιοδικών και χάρτινων εντύπων και κράτα κάπου έναν κάδο ανακύκλωσης. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ταξινόμησε τι χρειάζεται πέταμα και τι αποθήκευση.

2. Αφήνεις βρεγμένες πετσέτσες στο μπάνιο

banio.jpg

Θέλεις να ξοδεύεις λιγότερο χρόνο στο πλυντήριο; Μην αφήνεις τις βρεγμένες πετσέτες σε σωρό στο πάτωμα. Αυτή είναι μια από τις πιο απλές κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις. Επείσης κλείνοντας την κουρτίνα του ντους μετά από κάθε χρήση, στεγνώνει πιο γρήγορα και αποθαρρύνει την ανάπτυξη μούχλας. Αν κρεμάσας τις βρεγμένες πετσέτες για να στεγνώσουν, θα τις έχεις για μια δεύτερη ή τρίτη χρήση και δεν θα πιάνουν υγρασία. Και ξέρεις, αν ποτίσουν υγρασία μετά θα μυρίζου άσχημα όσσες φορές και αν τις πλύνεις.

3. Χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα από καθαριστικά προϊόντα

Σκέφτεσαι εσύ τώρα: αν λίγο καθαριστικό μπορεί να κάνει δουλειά, τότε πολύ καθαριστικό θα λειτουργήσει ακόμα καλύτερα και πιο γρήγορα, σωστά; Ε, δεν λειτουργεί έτσι. Η χρήση υπερβολικού καθαριστικού ή απορρυπαντικού πλυντηρίου μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό. Εάν η περίσσεια του προϊόντος καθαρισμού δεν ξεπλυθεί εντελώς, τα υπολείμματα γίνονται μαγνήτης βρωμιάς, παγιδεύοντας χώμα. Γι' αυτό θα πρέπει να διαβάζεις τις οδηγίες και να χρησιμοποιείς πάντα την ποσότητα που προτείνεται και όχι περισσότερο ή λιγότερο.

4. Καθαρίζεις με βρώμικα εξαρτήματα

Πώς μπορείς να περιμένεις να έχεις ένα καθαρό αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιείς βρώμικα εργαλεία καθαρισμού; Εάν το πλυντήριό σου έχει μια μυρωδιά από συσσωρευμένα βακτήρια στα υπολείμματα απορρυπαντικού, τα ρούχα σου θα μυρίσουν. Εάν η σακούλα ή το φίλτρο στην σκούπα σου είναι γεμάτα με σκόνη, δεν θα κάνει πια καλή δουλειά. Μια βρώμικη σφουγγαρίστρα απλώς σπρώχνει περισσότερο χώμα και βακτήρια. Αφιέρωσε λοιπόν λίγο χρόνο για να καθαρίσεις καλά τα εργαλεία μετά από κάθε χρήση αδειάζοντάς τα εντελώς ή πλένοντάς τα με ζεστό νερό και προσθέτοντας ένα απολυμαντικό.

5. Χρησιμοποιείς ένα απολυμαντικό μαντηλάκι για να καθαρίσεις ολόκληρο το μπάνιο

Τα απολυμαντικά μαντηλάκια μιας χρήσης είναι εξαιρετικά για ένα γρήγορο σκούπισμα για τον νιπτήρα. Αλλά αυτό το μικρό πανάκι, όσο απολυμαντικό κι αν είναι δεν περιέχει τόση μεγάλη ποσότητα καθαριστικού για να καθαρίσει ένα ολόκληρο μπάνιο.

6. Αφήνεις βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη

Πόσο καιρό θα σου πάρει αν κάθε φορά που έχει βρώμικα πιάτα και ποτήρια, τα έπλενες ή τα έβαζες στο πλυντήριο πιάτων αντί στον νεροχύτη; Το να αφήνεις βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και ένα τζακ ποτ για πεινασμένα έντομα.

7. Είσαι μέσα στο σπίτι με τα παπούτσια που φοράς έξω

papoytsia1.jpg

Αφιερώνοντας μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να βγάλεις τα παπούτσια σου κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι, θα σου εξοικονομήσει ώρες σκουπίσματος με την ηλεκτρική σκούπα. Για να μην αναφέρουμε τα βακτήρια και τα μικρόβια που θα μείνουν έξω από τον χώρο που μένεις. Κάνε συνήθεια απλή για όλους να βγάζουν τα παπούτσια τους όταν μπαίνουν στο σπίτι, τοποθετώντας έναν πάγκο ή μια καρέκλα για ευκολότερη αφαίρεση των παπουτσιών. Καλό θα είναι να βάλεις δίπλα και μια παπουτσοθήκη για να αποθηκεύονται καλύτερα τα παπούτσια.