Ξέμεινες από αυγά; 5 επιλογές για να τα αντικαταστήσεις καθώς μαγειρεύεις

Παυλίνα Μητροφάνη
Ξέμεινες από αυγά; 5 επιλογές για να τα αντικαταστήσεις καθώς μαγειρεύεις

Φτιάχνεις το αγαπημένο σου γλυκό και συνειδητοποίησες οτι δεν έχεις αυγά; Σου έχουμε την λύση!

Σε όλες μας έχει συμβεί! Ίσως να είναι και ένας από τους χειρότερους εφιάλτες όταν πρόκειται να μαγειρέψεις... Κάντο εικόνα: Βρίσκεσαι στη μέση του ψησίματος μιας τούρτας γενεθλίων ή ετοιμάζεσαι να φτιάξεις τα αγαπημένα σου τηγανιτά αυγά αλλά εκεί που ανοίγεις το ψυγείο συνειδητοποιείς ότι…δεν υπάρχουν πουθενά. Ξέχασες να πάρεις ή απλώς δεν συνειδητοποίησες πως τελείωσαν. Η πρώτη σκέψη σου είναι: «Τώρα τι θα κάνω»;

Είναι κάπως λογικό να έχεις ως δεδομένο ότι χωρίς αυτό το βασικό συστατικό, οι τηγανίτες δε θα φουσκώσουν, ή η όλη διαδικασία θα καταλήξει σε μια αποτυχία! Όμως δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν 5 αποτελεσματικά υποκατάστατα των αυγών που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

7 πράγματα που κάνεις λάθος όταν καθαρίζεις το σπίτι και πρέπει να σταματήσεις asap

5 υποκατάστατα αυγών που θα σε σώσουν

1. Πουρές από φρούτα

Δεν ξέρεις ποιά φρούτα να διαλέξεις; Μερικές επιλογές είναι: σάλτσα μήλου, πολτοποιημένες μπανάνες, ώριμα αβοκάντο και πουρέ κολοκύθας. Ο πουρές φρούτων είναι η εύκολη λύση ως υποκατάστατο αβγών, αφού τα φρούτα είναι κάτι που σίγουρα έχεις στο σπίτι σου! Στο μείγμα σου, πιθανότατα να «ανακαλύψεις» αυτή τη γλυκιά γεύση των φρούτων (εξαρτάται από το τι θα επιλέξεις).

upokatastato_augo.jpg

Αν ψάχνεις να αντικαταστήσεις το αυγό, αλλά θες μια πιο ουδέτερη γεύση, τότε μπορείς να δοκιμάσεις μήλα, αβοκάντο ή κολοκύθα ( η μπανάνα θα δώσει πιο δυνατή γεύση).

Tip: Χρησιμοποίησε μη κονσερβοποιημένα φρούτα ή μείγματα φρούτων που εμπεριέχουν ζάχαρη (όπως η άγλυκη σάλτσα μήλου) και σε ένα τέταρτο φλιτζάνι, πουρέ (η ποσότητα εξαρτάται από τα πόσα αυγά χρειάζεσαι). Αυτός ο τρόπος θα λειτουργήσει καλύτερα σε κέικ, fast breads, μάφιν και μπράουνις.

2. Αλεσμένος chia ή λιναρόσπορος

Εάν έχεις κάποιο από αυτούς τους πλούσιους σε ωμέγα-3 σπόρους στο σπίτι, μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις στη θέση των αυγών. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να αλέσεις το λιναρόσπορο ή το chia σε ένα μπλέντερ, και στη συνέχεια να προσθέσεις τρεις κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά, ομοιόμορφη πάστα.

https://www.instagram.com/p/CRIvXOoHzVn

Αυτό θα αντικαταστήσει ένα αυγό στη συνταγή σου. Αυτός ο τρόπος θα ταιριάξει τέλεια αν θες να φτιάξεις βάφλες, τηγανίτες, μάφιν, ψωμιά και μπισκότα.

3. Μαγειρική σόδα με ξύδι

Εδώ είναι μια επιλογή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε επιδόρπια που θεωρούνται πιο ελαφριά, όπως κέικ και cupcakes. Απλώς ανακάτεψε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με μια κουταλιά της σούπας ξύδι για κάθε αυγό της συνταγής. Η συγκεκριμένη, χημική αντίδραση θα παράγει διοξείδιο του άνθρακα και νερό.

4. Aquafaba

Ένας αγαπημένος τρόπος: aquafaba. Εκείνο το υγρό που δημιουργείται όταν μαγειρεύεις φασόλια ή όσπρια ή αυτό το παχύρρευστο υδαρές υγρό στο κουτάκι με τα ρεβίθια, είναι το ιδανικό για να αντικαταστήσει τα…. ασπράδια των αυγών.

https://www.instagram.com/p/CQa4kJdHDzU

Έχει παρόμοια υφή με τα ασπράδια αυγών και ως προς το χτύπημά τους, είναι παρόμοια. Χρησιμοποίησε 3 κουταλιές της σούπας για να αντικαταστήσεις 1 αυγό όταν φτιάχνεις μαρέγκα, αμυγδαλωτά ή κέικ.