Η μαγειρική σόδα κάνει καλό στον κήπο σου! 5 έξυπνες χρήσεις που αγνοούσες

Η μαγειρική σόδα κάνει καλό στον κήπο σου! 5 έξυπνες χρήσεις που αγνοούσες

Η καθαριστική της δράση θα σου «λύσει» τα χέρια.

Αρκετές από εμάς γνωρίζουμε πως κοινά οικιακά προβλήματα μπορούν να λυθούν με μαγειρική σόδα. Το απλό, οικονομικό αυτό υλικό καθαρίζει αποτελεσματικά διάφορες επιφάνεις. Αυτό που ωστόσο αγνοούμε μέχρι και σήμερα είναι ότι αξίζει να ενταχθεί στα items που έχεις για την συντήρηση του κήπου ή της αυλής σου.

Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις πώς η μαγειρική σόδα θα σταματήσει τις ασθένειες των φυτών σου και θα συμβάλλει στην δημιουργία ενός εντυπωσιακού κήπου.

7 hacks για να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο τη βαζελίνη

5 χρήσεις της μαγειρικής σόδας στον κήπο σου

1) Καθαρισμός της μπανιέρας των πτηνών

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χρησιμοποιήσεις τη μαγειρική σόδα στον κήπο είναι για να καθαρίσεις τη μπανιέρα των πτηνών σου. «Ρίξε τη μαγειρική σόδα στη λεκάνη. Αφαιρεί εύκολα τη μούχλα και είναι απόλυτα ασφαλές για τα πουλιά», αναφέρει ο αναγνώστης του Birds & Blooms, Stephen Holland.

2) Για να διώξεις τις μαύρες κηλίδες από τα τριαντάφυλλα

«Για να εξαφανίσεις τα μαύρα στίγματα από τα τριαντάφυλλά σου, χρησιμοποίησε την παρακάτω συνταγή. Συνδύασε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, 2 1/2 κουταλιές της σούπας λάδι κηπευτικών και 3 λίτρα νερό. Ψέκασε αυτό το διάλυμα σε τριαντάφυλλα μία φορά όταν εμφανιστούν τα συμπτώματα και κάθε 1-2 εβδομάδες στη συνέχεια», αναφέρει η Laura Horning. Φτιάξε το δικό σου ζιζανιοκτόνο με ξύδι και σαπούνι πιάτων.

3) Για να σταματήσεις τη σήψη στα σταφύλια

Ψέκασε τα σταφύλια σου με ένα διάλυμα από 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και 3 λίτρα νερό.

4) Για την ανάπτυξη των φυτών

Σε 3 λίτρα νερού, πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι του γλυκού άλατα Epsom, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία. Ψέκασε με αυτό το μείγμα τα φυτά σου και ετοιμάσου να τα δεις να αναπτύσσονται ταχύτατα.

5) Για να καθαρίσεις τα ρούχα του κήπου σου

Μια πάστα μαγειρικής σόδας και νερού αφαιρεί αποτελεσματικά τους λεκέδες από τον ιδρώτα στα ρούχα (πριν την τοποθέτηση στο πλυντήριο).

Πηγή κεντρικής: pexels.com