Το hack για να φτιάξεις παγωτό ακόμη κι αν δεν έχεις παγωτομηχανή

Το hack για να φτιάξεις παγωτό ακόμη κι αν δεν έχεις παγωτομηχανή

Εάν έχεις παγάκια και μια πλαστική σακούλα φτιάξε το πιο νόστιμο σπιτικό παγωτό.

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν το φετινό καλοκαίρι και όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, αναζητούμε δροσιστικά ροφήματα και γλυκά. Το παγωτό αποτελεί αδυναμία μικρών και μεγάλων αφού είναι μοναδικά απολαυστικό. Αυτό που ίσως αγνοείς είναι πως μπορείς να φτιάξεις εύκολα σπιτικό παγωτό με λίγα μόνο υλικά και χωρίς να έχεις ειδικό εξοπλισμό.

Πώς θα φτιάξεις εύκολα παγωτό στο σπίτι

Θα χρειαστείς: 1 φλιτζάνι γάλα
1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

2-3 φλιτζάνια πάγο, θρυμματισμένο ή κομμένο σε κύβους
1/3 φλιτζάνι χοντρό αλάτι
1 πλαστική σακούλα με φερμουάρ
Πλαστική σακούλα κατάψυξης με φερμουάρ μεγέθους 1 λίτρου

Εκτέλεση: Ανακάτεψε το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη στη μικρή πλαστική σακούλα. Κλείσε τη σακούλα σφιχτά, φροντίζοντας να πιέζεται έξω ο αέρας που έχει παγιδευτεί μέσα στη σακούλα. Ανακάτεψε τον πάγο και το αλάτι στην πλαστική σακούλα του ενός λίτρου.

Το 'ξερες; H γεύση παγωτού που επιλέγεις, φανερώνει τον χαρακτήρα σου

Τοποθέτησε τη μικρή σακούλα μέσα στη μεγάλη πλαστική σακούλα και σφράγισε καλά. Κούνησε τη σακούλα δυνατά για περίπου 5 λεπτά. Μετά από περίπου 5 λεπτά, θα δεις ότι το υγρό μέσα στη μικρότερη σακούλα έχει πήξει. Χωρίς να ανοίξεις τις σακούλες, άφησέ τες σε ένα πιάτο για λίγα λεπτά. Μετακίνησε τον πάγο από τη μεγαλύτερη σακούλα έτσι ώστε να περιβάλλει τη μικρότερη σακούλα. Άνοιξε τις σακούλες και πάρε το παγωτό από το εσωτερικό της μικρής σακούλας. Σέρβιρε αμέσως. Καλή απόλαυση!

Πηγή κεντρικής: pexels.com

DPG Network