Πώς θα καθαρίσεις σωστά και αποτελεσματικά τα φίλτρα του κλιματιστικού

Πώς θα καθαρίσεις σωστά και αποτελεσματικά τα φίλτρα του κλιματιστικού

Είναι πολύ απλό και αξίζει να το δοκιμάσεις τώρα που έρχεται καύσωνας.

Το κλιματιστικό (air condition) βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία τις τελευταίες ημέρες αφού ο υδράργυρος στην πρωτεύουσα «χτυπά κόκκινο». Ο καθαρισμός φίλτρων κλιματιστικού είναι απαραίτητη διαδικασία για να εξασφαλίσεις την καλή λειτουργία του μηχανήματος αλλά και για λόγους υγιεινής.

Πώς θα καθαρίσεις τα φίλτρα του air condition στο σπίτι

Απενεργοποίησε την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Προτού ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία συντήρησης του κλιματιστικού σου είναι απολύτως απαραίτητο να κλείσεις την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Βγάλε το μηχάνημα από την πρίζα για να ξεκινήσεις σωστά τον καθαρισμό.

Άνοιξε το καπάκι της μονάδας. Θα χρειαστείς μια σκάλα για να προσεγγίσεις την μονάδα του κλιματιστικού σου. Μόλις ανέβεις, θα δεις ότι στις άκρες του air-condition υπάρχουν δύο ειδικές εγκοπές. Σήκωσε τα χέρια σου σε αυτές ώστε να ανασηκώσεις το καπάκι. Αφαίρεσε τα φίλτρα του κλιματιστικού. Μόλις ανασηκώσεις το καπάκι θα δεις μπροστά σου τα φίλτρα του κλιματιστικού. Σπρώξε τα φίλτρα ελαφρά προς τα πάνω, ώστε να αποδεσμευτούν και τράβηξε τα αργά και προσεκτικά. Καθάρισε τα φίλτρα τινάζοντάς τα σε κάποιον εξωτερικό χώρο, ώστε να φύγει το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης.

Στη συνέχεια γέμισε μία λεκάνη με ισόποση ποσότητα νερού και λευκού ξυδιού. Τοποθέτησε τα φίλτρα στη λεκάνη για περίπου μία ώρα και άφησε το μείγμα να δράσει. Τώρα μένει να τα απλώσεις για να στεγνώσουν. Επανατοποθέτησε τα φίλτρα. Ο καθαρισμός φίλτρων του κλιματιστικού έχει ολοκληρωθεί.

Διώξε τα κουνούπια από το μπαλκόνι σου με αυτό το DIY κερί από citronella

Ήρθε η ώρα να τα τοποθετήσεις πίσω στη θέση τους. Πιάνοντας τα από το σημείο όπου βρίσκονται οι εγκοπές, σπρώξε ελαφρά τα φίλτρα προς τα μέσα. Κλείσε το καπάκι και σύνδεσε το air - condition ξανά στην πρίζα. Εννοείται πως αν φοβάσαι να το επιχειρήσεις, μπορείς να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία που θα κάνει ολοκληρωμένη συντήρηση του κλιματιστικού και θα καθαρίσει τα φίλτρα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

DPG Network