Ο εύκολος τρόπος αποθήκευσης που θα κρατήσει τα αυγά φρέσκα

Ο εύκολος τρόπος αποθήκευσης που θα κρατήσει τα αυγά φρέσκα

Εσύ ήξερες ότι έχει σημασία το πώς θα τοποθετήσεις τα αυγά μέσα στο χαρτόνι;

Τα αυγά είναι μια από τις πιο οικονομικές, θρεπτικές τροφές που μπορείς να εντάξεις στο διατροφολόγιό σου. Πλούσια σε πρωτεΐνη και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, αποτελούν εξαιρετική διατροφική επιλογή για όσες προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Διατίθενται συνήθως στην αγορά σε χάρτινες ή πλαστικές καρτέλες. Όσον αφορά την αποθήκευση των αυγών, οι περισσότερες από εμάς αγνοούν τον σωστό τρόπο τοποθέτησης. Η πλειοψηφία κρατά το χαρτοκιβώτιο με τη δεξιά πλευρά προς τα πάνω (στην «κανονική» θέση). Αυτό που όλες όμως δεν γνωρίζουμε είναι ότι η τοποθέτηση των αυγών ανάποδα είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη μέθοδος για να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Αυτό το απλό κόλπο είναι το μυστικό για να διατηρήσεις τα λεμόνια φρέσκα για έναν ολόκληρο μήνα

Το μυστικό για να διατηρείς τα αυγά σου φρέσκα

To κόλπο είναι να γυρίζεις την καρτέλα των αυγών ανάποδα. Ο εκπαιδευτικός επιστήμης και τεχνολογίας, Luis Villazon, εξήγησε στο Firstforwomen.com γιατί αυτό το τέχνασμα αποθήκευσης είναι άκρως αποτελεσματικό.

«Το άκρο ενός αυγού έχει έναν θύλακα αέρα ανάμεσα στην εσωτερική και την εξωτερική μεμβράνη του κελύφους. Αυτό σταδιακά μεγεθύνεται καθώς το αυγό χάνει υγρασία κατά την αποθήκευση. Η διατήρηση του θύλακα αέρα [από το στρογγυλεμένο άκρο στην κορυφή βοηθά να διατηρείται ο κρόκος στο κέντρο του αυγού και αποτρέπει τη ρήξη του θύλακα αέρα, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο να χαλάσει το αυγό», αναφέρει ο ειδικός.

ayga6.jpg

Τα αυγά συνήθως τοποθετούνται στο χαρτοκιβώτιο με το μυτερό άκρο στραμμένο προς τα επάνω, ενώ την αμβλεία πλευρά προς τα κάτω. Έτσι, γυρίζοντας απαλά το χαρτοκιβώτιο ανάποδα πριν το βάλεις στο ψυγείο, θα εξασφαλίσεις τη μέγιστη φρεσκάδα.

Όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα αυγά, γύρισε το χαρτοκιβώτιο προς τα δεξιά και πάρε την ποσότητα που επιθυμείς. Στη συνέχεια, κλείσε το χαρτοκιβώτιο και τοποθέτησέ το ξανά ανάποδα. Απλό αλλά θαυματουργό μυστικό.

Πηγή κεντρικής: pexels.com