Για να έχεις όφελος στην υγεία σου από το τσάι, πρόσεξε πόση ώρα αφήνεις το φακελάκι στο νερό

Για να έχεις όφελος στην υγεία σου από το τσάι, πρόσεξε πόση ώρα αφήνεις το φακελάκι στο νερό

Το τσάι θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα ωστόσο πολλές από εμάς το φτιάχνουν λάθος.

Το τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως το οποίο καταναλώνεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Το επιλέγουμε χειμώνα-καλοκαίρι γιατί έχει υπέροχη γεύση ανεξάρτητα εάν είναι ζεστό ή παγωμένο (ice tea).

«Δεν υπάρχει λάθος τρόπος όταν φτιάχνεις τσάι», υποστηρίζει ο βραβευμένος tea blender, Steve Schwartz, συγγραφέας του Art of Tea: A Journey of Ritual, Discovery, and Impact. Υπάρχουν ωστόσο μερικά tips τα οποία θα κάνουν το αγαπημένο σου ρόφημα πολύ πιο γευστικό και ωφέλιμο για τον οργανισμό.

Μυρίζει άσχημα το σπίτι; 5 σημεία που πρέπει να κοιτάξεις

Πόσα λεπτά πρέπει να αφήνεις το σακουλάκι του τσαγιού στο νερό

Κάθε ποικιλία τσαγιού απαιτεί διαφορετικό χρόνο παραμονής στο νερό (και θερμοκρασία) για να επιτευχθεί η καλύτερη γεύση αλλά και για να προσφέρει τα μέγιστα οφέλη. Το ιαπωνικό πράσινο τσάι χρειάζεται χαμηλότερη θερμοκρασία νερού και σύντομο χρόνο βρασμού για να παράγει την καλύτερη γεύση. Το τσάι oolong (τσάι με λιγότερη τεΐνη) μπορεί να χρειαστεί απόσταξη αρκετές φορές για να βγάλει όλα του τα αρώματα.

https://www.instagram.com/p/CdWSHbdqE9_

Σύμφωνα με τον Schwartz πρέπει να αφήνεις το φακελάκι του τσαγιού στο νερό για 1-3 λεπτά αν θες να αποκομίσεις όλα τα οφέλη του.

Τι συμβαίνει άραγε όταν αφήνεις το φακελάκι του τσαγιού στο νερό περισσότερο από το συνιστώμενο; Σύμφωνα με τον Schwartz, δεν είναι τίποτα τρομερό. Απλώς δεν θα φτιάξεις το καλύτερο τσάι. «Θα λάβεις περισσότερα φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και κατεχίνες, αλλά θα εξάγεις επίσης περισσότερη καφεΐνη και τανίνες, που θα κάνουν το ρόφημα πολύ πικρό», αναφέρει ο Schwartz.

Για να φτιάξεις το τέλειο τσάι

1) Επένδυσε σε υψηλής ποιότητας τσάι όπως είναι το matcha.

2) Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες της συσκευασίας τόσο για τον χρόνο παραμονής στο νερό όσο και για την θερμοκρασία.

Πηγή κεντρικής: pexels.com