Τελικά πειράζει να αφήνεις τα πλυμένα ρούχα στο πλυντήριο όλη τη νύχτα;

Τελικά πειράζει να αφήνεις τα πλυμένα ρούχα στο πλυντήριο όλη τη νύχτα;

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί να πεις «είμαι πτώμα, θα απλώσω το πρωί το πλυντήριο». Έκανες καλά ή όχι;

Αποκλείεται να μη σου έχει συμβεί! Να έχεις γυρίσει από τη δουλειά, να έχεις βάλει πλυντήριο γιατί τα ρούχα στο καλάθι με τα άπλυτα είχαν φτάσει ταβάνι και μετά να μην μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι για να τα απλώσεις.

«Δεν την παλεύω, δεν θα γίνει και κάτι αν απλώσω το πλυντήριο το πρωί που θα σηκωθώ», είπες στον εαυτό σου και γύρισες πλευρό για να κοιμηθείς. Και κάπως έτσι τα ρούχα έμειναν πλυμένα όλο το βράδυ στο πλυντήριο. Τελικά έκανες καλά που τα άφησες εκεί ή αυτή η κίνησή σου θα σε βάλει σε… μπελάδες;

5 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο και να διευκολύνεις τη ζωή σου

Να αφήνουμε τα ρούχα στο πλυντήριο το βράδυ; Ναι ή όχι;

Πολλοί λένε ότι αφήνοντας τα πλυμένα ρούχα στο πλυντήριο όλο το βράδυ είναι πιθανό να αναπτυχθούν βακτήρια και μούχλα. Αν αυτό συμβεί, ακόμα κι αν απλώσεις τα ρούχα, η μούχλα θα παραμείνει πάνω τους. Άρα, κανονικά θα έπρεπε να τα πλύνεις ξανά για να είναι πεντακάθαρα, αν τα άφησες στο πλυντήριο μια ολόκληρη νύχτα.

plyntirio.jpg

Η living expert, Martha Stewart, έχει άλλη άποψη, βέβαια. Ειδικότερα, πιστεύει ότι δεν έγινε και κάτι φοβερό αν αφήσεις όλη νύχτα τα πλυμένα ρούχα στο πλυντήριο. Το θέμα είναι να μην τα αφήσεις για μέρες.

Αν, πάλι, έχεις αμφιβολίες και φοβάσαι μήπως τα ρούχα σου ανέπτυξαν βακτήρια και μούχλα, η Martha συμβουλεύει να τα μυρίσεις. Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, η μυρωδιά θα είναι ενοχλητική και τότε… θα πρέπει να ξαναπλύνεις τα ρούχα σου.

DPG Network