6 τρόφιμα που δεν λείπουν ποτέ από την κατάψυξη των chefs

6 τρόφιμα που δεν λείπουν ποτέ από την κατάψυξη των chefs

Αν νομίζεις πως τοποθετούν μόνο κρέας και λαχανικά, κάνεις μεγάλο λάθος.

Το ψυγείο και η κατάψυξη είναι με διαφορά δύο από τις πιο χρήσιμες οικιακές συσκευές σε κάθε νοικοκυριό. Αποθηκεύουν όλα τα αγαπημένα μας τρόφιμα και μας βοηθούν να τα διατηρούμε φρέσκα.

Ο καταψύκτης αποτελεί μια έξυπνη προσθήκη σε κάθε κουζίνα αφού σου επιτρέπει να απολαμβάνεις εποχιακά τρόφιμα, προμαγειρεμένα φαγητά ή επιδόρπια όποτε θες. Μερικοί καταξιωμένοι chefs μίλησαν στο marthastewart.com και αποκάλυψαν 6 τρόφιμα που δεν αποχωρίζονται ποτέ από την κατάψυξή τους.

6 τρόφιμα που κάθε σεφ έχει στην κατάψυξή του

1) Κρέας

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη απάντηση δεν μας κάνει καμία εντύπωση. Το κρέας είναι ένα από τα must-have στην κατάψυξη κάθε νοικοκυριού αφού μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε πολλές, διαφορετικές συνταγές. Επίλεξε ανάμεσα σε μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο ή ό,τι άλλο σου αρέσει και αποθήκευσέ το στην κατάψυξη μέχρι τη στιγμή που θα το μαγειρέψεις.

2) Ξηροί καρποί

Μια πρόταση που αρκετές από εμάς αγνοούν είναι να τοποθετήσεις τους φρέσκους ξηρούς καρπούς στην κατάψυξη. Ιδανικό παράδειγμα τα καρύδια πεκάν τα οποία συλλέγονται το φθινόπωρο και μπορούν να διατηρηθούν αναλλοίωτα στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες.

3) Σπανάκι

«Το κατεψυγμένο σπανάκι είναι ένα λαχανικό που πρέπει πάντα να έχεις στη διάθεσή σου, αν θες να μαγειρέψεις κάτι εύκολο και υγιεινό», λέει η Virginia Willis, βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και αρτοποιός.

Το σπανάκι είναι μια γευστική προσθήκη σε διάφορα πιάτα (ζυμαρικά, σούπες κ.ά) και χρειάζεται ελάχιστη ώρα μέχρι την πλήρη απόψυξη. Το συγκεκριμένο λαχανικό δεν διατηρείται για πολλές ημέρες στο ψυγείο οπότε η κατάψυξη είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης για μελλοντική χρήση.

Τελικά πειράζει να αφήνεις τα πλυμένα ρούχα στο πλυντήριο όλη τη νύχτα;

4) Σπιτικός ζωμός

Οι chefs προτείνουν να έχεις πάντα λίγο σπιτικό ζωμό (από μοσχάρι, κοτόπουλο ή λαχανικά) στην κατάψυξη, τον οποίο θα χρησιμοποιείς σε συγκεκριμένες συνταγές. Η διαδικασία παρασκευής είναι εξαιρετικά απλή.

5) Εποχιακά φρούτα

Αρκετά εποχιακά φρούτα όπως ροδάκινα, blueberries, raspberries διατίθενται στα οπωροπωλεία πολύ συγκεκριμένους μήνες του χρόνου. Τα καλά νέα είναι πως εσύ μπορείς να τα έχεις όποτε θες αρκεί να αγοράσεις μεγάλες ποσότητες και να τις τοποθετήσεις στην κατάψυξη. Οι σεφ προτείνουν επίσης να καταψύξεις ντομάτες για μελλοντική χρήση αφού το super market δεν έχει πάντα ώριμες και ζουμερές.

6) Έτοιμα γεύματα

Οι σεφ συνιστούν να έχεις πάντα μια μερίδα προμαγειρεμένου φαγητού στην κατάψυξη, σε περίπτωση που θες να φας κάτι σπιτικό σε χρόνο Dt. Οι κατεψυγμένες πίτσες είναι μια ακόμη γευστική επιλογή σνακ που θα ψήσεις μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Μην ξεχάσεις να αγοράσεις μερικά παγωτίνια τα οποία θα απολαμβάνεις όταν έχεις έντονη επιθυμία για γλυκό.

Πηγή κεντρικής: pexels.com