Ο ζωμός, το ελαιόλαδο και 4 ακόμη μυστικά για την τέλεια μακαρονάδα

Ο ζωμός, το ελαιόλαδο και 4 ακόμη μυστικά για την τέλεια μακαρονάδα

Οι λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά και θα απογειώσουν τη γεύση του πιάτου σου.

Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα προϊόντα που βρίσκονται σε κάθε νοικοκυριό και έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά και το ντουλάπι μας. Είναι η λύση κάθε φορά που δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε ή θέλουμε να φάμε κάτι νόστιμο και γρήγορο.

Τα μακαρόνια φτιάχνονται σε λίγα μόλις λεπτά και ταιριάζουν κυριολεκτικά με τα πάντα (λαχανικά, κρέας, tofu κ.ά), δίνοντάς σου την ευκαιρία να πειραματιστείς με διάφορες συνταγές. Μπορεί να νομίζεις πως το βράσιμό τους είναι ό,τι πιο απλό σε αυτό τον κόσμο, υπάρχουν όμως μερικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Ο χρόνος βρασμού για παράδειγμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα κατά την παρασκευή ζυμαρικών αφού δημιουργεί το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα. Σε όλες μας έχει τύχει να τα παραβράσουμε ή να τα βγάλουμε νωρίτερα από το νερό γι' αυτό σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου τα απόλυτα tips της επιτυχίας.

6 tips για την πιο νόστιμη μακαρονάδα

1) Δώσε έμφαση στο αλάτι

Εάν θέλεις τα ζυμαρικά σου να γίνουν όσο πιο γευστικά γίνεται, είναι σημαντικό να αλατίσεις το νερό στο οποίο θα τα βράσεις. Η ιδανική δοσολογία είναι ένα κουταλάκι του γλυκού επιτραπέζιο αλάτι για κάθε λίτρο νερού στην κατσαρόλα.

2) Μη ρίχνεις λάδι στο νερό

Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα ακούμε ότι το λάδι βοηθά να μην κολλήσουν τα μακαρόνια στο βράσιμο. Αυτό ωστόσο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις αφού θα εμποδίσει αργότερα τα ζυμαρικά να ενωθούν με τη σάλτσα.

3) Προτίμησε τις σπιτικές σάλτσες

Στο super market θα βρεις πολλές έτοιμες σάλτσες ζυμαρικών ωστόσο οι σπιτικές παραμένουν πάντα η καλύτερη επιλογή. Αξιοποίησε τα υλικά που έχεις στην κουζίνα σου για να δημιουργήσεις ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο.

4) Βράσε τα ζυμαρικά στην σάλτσα

Αν βιάζεσαι και θες να ετοιμάσεις ένα γευστικό πιάτο, δοκίμασε να βράσεις τα μακαρόνια απευθείας στη σάλτσα και όχι σε κατσαρόλα με νερό.

5) Βράσε τα ζυμαρικά σου σε ζωμό

Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος ξεκίνησε από την περιοχή Emilia-Romagna της Ιταλίας πριν αρκετά χρόνια. Αντί να βράσεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, δοκίμασε να προσθέσεις ένα κύβο λαχανικών, που θα απογειώσει τη γεύση τους.

https://www.instagram.com/p/Ci9xpAyOyJ_

3 εύκολοι τρόποι για να φτιάξεις φαγητό χωρίς ατμομάγειρα

6) Πώς θα ζεστάνεις τα leftovers

Αν δεν θες τα ζυμαρικά σου να χάσουν τη γεύση τους, δοκίμασε να τα ζεστάνεις στο τηγάνι ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ρίχνοντας ελάχιστο νερό.

Πηγή κεντρικής: pexels.com