Όσο χάος κι αν επικρατεί στο κινητό & τον υπολογιστή με αυτά τα 6 tips θα κάνεις σωστό spring clean

Όσο χάος κι αν επικρατεί στο κινητό & τον υπολογιστή με αυτά τα 6 tips θα κάνεις σωστό spring clean

Μήπως κάποια e-mails πρέπει να πάρουν πόδι;

Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι ο χαμός και η ακαταστασία του κινητού και του υπολογιστή σου σου προκαλούν ένα ανεξήγητο άγχος; Αλήθεια είναι. Πάνω από το 60% όσων συμμετείχαν σε μια μελέτη του 2020 από το CCleaner δήλωσαν ότι αισθάνονται λιγότερο άγχος μετά το ξεσκαρτάρισμα των ηλεκτρονικών συσκευών τους. Επιπλέον, το 71% των ερωτηθέντων ένιωσε πιο οργανωμένο και το 69% πιο παραγωγικό. Μήπως θα ήταν, λοιπόν, καλή ιδέα να ξεκινήσεις τώρα – που μόλις μπήκε η άνοιξη κι επίσημα- να κάνεις ένα καλό ξεσκαρτάρισμα;

Είτε πρόκειται για τα emails, είτε για τον ηλεκτρονικό αποθηκευτικό χώρο σου, είτε για το ημερολόγιό σου, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να βάλεις σε μια σειρά τον «ψηφιακό κόσμο» σου. Πάρε παρακάτω μερικές ιδέες και κάνε το clean spring το σωστό.

Μην φορτίσεις το κινητό πριν πέσει η μπαταρία κάτω από 20% και άλλα tips για ταχύτερη φόρτιση

Το digital ξεσκαρτάρισμα που πρέπει να κάνεις την άνοιξη

Κάνε επιλογή στα εισερχόμενα e-mails

emails2.jpg

Μήπως τελευταία έχει φρακάρει το e-mail σου και συγκεκριμένα τα εισερχόμενά σου; Αν πραγματικά γίνεται χαμός – που μάλλον αυτό συμβαίνει- ξεκίνα σβήνοντας διαφημιστικά ηλεκτρονικά μηνύματα, e-mails που είναι ανούσια και χρονολογούνται 2 και 3 χρόνια και ό,τι θεωρείς ότι είναι περιττό.

Οργάνωσε τα έγγραφά σου

Μια μελέτη του 2022 από το HighSpeedInternet.com διαπίστωσε ότι το 62% των ανθρώπων αισθάνονται άγχος λόγω του όγκου των ψηφιακών αρχείων που έχουν αποθηκευμένα στον υπολογιστή τους. Αν, λοιπόν, κι εσύ έχεις άπειρα αρχεία word και excel, αν ο υπολογιστής σου κοντεύει να «σκάσει» από φωτογραφίες και pdf, ήρθε η ώρα να τα οργανώσεις. Ξεσκαρτάρισμα calling!

Επανεξέτασε το ημερολόγιό σου

hmerologio.jpg

Πολλές φορές τείνουμε να γεμίζουμε και με την παραμικρή υποχρέωση το ημερολόγιό μας, με αποτέλεσμα όταν το ανοίγουμε οι σελίδες να μη χωράνε τίποτε άλλο. Δες, λοιπόν, αν κάποιες συναντήσεις από αυτές που έχεις σημειώσει μπορούν να ακυρωθούν και δεν είναι τόσο σημαντικές και επαναξιολόγησε τι πραγματικά χρειάζεται να κάνεις και τι όχι από όσα έχεις σημειώσει.

Σβήσε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς

Πόσες και πόσες δεν έχουμε apps που δεν αγγίζουμε ποτέ; Αν κι εσύ ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, βρες τον χρόνο και διάγραψε αυτές που δεν σε αφορούν. Θα αδειάσεις έτσι χώρο από το κινητό σου, το tablet ή τον υπολογιστή.

Ασφάλισε τους κωδικούς πρόσβασης

Οι κωδικοί πρόσβασής σου βρίσκονται σε τυχαία υπολογιστικά φύλλα ή ψηφιακά σημειωματάρια; Απαλλάξου από όλη αυτή την ψηφιακή ακαταστασία και βεβαιώσου ότι δεν θα ξεχάσεις ποτέ κανέναν κωδικό πρόσβασης μόνο με ένα βήμα: κάνε εγγραφή σε έναν διαδικτυακό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, όπως το LastPass ή το Microsoft Edge.

apps.jpg

Απλοποίησε την επιφάνεια εργασίας σου

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2018 από την Bynder, το 30% των επαγγελματιών έχουν περισσότερα από 100 αρχεία στην επιφάνεια εργασίας τους. Αφιέρωσε, λοιπόν, λίγο χρόνο για να αποθηκεύσεις σωστά αυτά τα αρχεία ή απλώς να τα διαγράψεις.