Αναρωτιέσαι ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να πάρεις κινητό στο παιδί σου; Οι ειδικοί απαντούν

Μαρία Ροδίτη
Αναρωτιέσαι ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να πάρεις κινητό στο παιδί σου; Οι ειδικοί απαντούν

Σίγουρα κι εσένα σου έχει πει το παιδί σου ότι όλοι οι φίλοι του έχουν κινητό! Είναι, όμως, η σωστή στιγμή να του πάρεις ένα δικό του;

Θυμάμαι πως ήμουν 15 χρόνων όταν πήρα για πρώτη φορά κινητό τηλέφωνο. Ο λόγος; Γιατί θα πήγαινα την πρώτη τριήμερη εκδρομή με το σχολείο και η μαμά μου ήθελε ανά πάσα στιγμή να έχει άμεση επικοινωνία μαζί μου.

Εννοείται πως μετά την εκδρομή το κινητό έμεινε στο σπίτι – δεν το πήρα ποτέ στο σχολείο- και το είχα μαζί μου μόνο όταν έβγαινα για βόλτα με τις φίλες μου τα Σαββατοκύριακα. Αυτά ίσχυαν 12 χρόνια πριν, βέβαια!

skepseis egymosini

Μπες στη θέση του! Όλα όσα εκείνος σκέφτεται ενώ προσπαθείς να μείνεις έγκυος

Στη σημερινή εποχή βλέπω ολοένα και περισσότερα παιδιά- ακόμα και στο Δημοτικό- να έχουν στα χέρια τους από ένα hi tech smartphone παντού μαζί τους. Στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στη βόλτα… Ακούω, όμως, και πολλούς φίλους μου που έχουν παιδιά να αναρωτιούνται τελικά αν και πότε πρέπει να πάρουν κινητό τηλέφωνο στα παιδιά τους. Τελικά υπάρχει «σωστή» ηλικία;

Σε ποια ηλικία πρέπει τα παιδιά να πάρουν δικό τους κινητό

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία που οι γονείς πρέπει να επιτρέψουν στο παιδί τους να έχει δικό του κινητό τηλέφωνο.

kinito paidia

Οι έρευνες, πάντως, δείχνουν πως οι περισσότεροι γονείς αγοράζουν smartphone στα παιδιά του στην ηλικία των 10 ως 12 ετών, κατά τη μετάβαση δηλαδή από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Αυτό – αν το καλοσκεφτείς- έχει μια λογική.

Πρόκειται για τη στιγμή που τα παιδιά αρχίζουν να αποκτούν μια κάποια ανεξαρτησία, να βγαίνουν μόνα τους – πάντα με όρια και την προσοχή των γονέων- και άρα να χρειάζεται η μεταξύ τους επικοινωνία.

Γιατί ένα παιδί χρειάζεται δικό του smartphone

Οι παρακάτω λόγοι θα σε κάνουν να καταλάβεις γιατί τα παιδιά χρειάζονται στη σημερινή εποχή ένα smartphone:

-Μετακίνηση από και προς το σχολείο, σε περίπτωση που συμβεί κάτι και χρειαστεί τη βοήθεια των γονιών του

- Επικοινωνία με φίλους- Άμεση πρόσβαση σε online ασκήσεις των καθηγητών, σε πηγές και εγκυκλοπαίδειες για εργασίες του σχολείου

- Για να μάθει να είναι υπεύθυνο, αλλά και να αναπτύξει την εμπιστοσύνη με τους γονείς του

- Για διασκέδαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόλις έγινες μανούλα; 10 τρόποι για να διαχειριστείς το άγχος και την ανασφάλεια που σε κυριεύουν

5 τροφές για το παιδί σου που μπορείς εύκολα να βρεις στο αεροδρόμιο

DPG Network