Το θερμόμετρο είναι το μυστικό για το τέλειο αρνάκι φούρνου

Το θερμόμετρο είναι το μυστικό για το τέλειο αρνάκι φούρνου

Όλα τα tips για μαλακό και ζουμερό κρέας που θα απογειώσει το γιορτινό τραπέζι.

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει ξεκινήσει με το κρέας να πρωταγωνιστεί και φέτος στο γιορτινό τραπέζι. Μπορεί το σούβλισμα να αποτελεί έθιμο στη χώρα μας ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που είτε δεν μπορούν είτε δεν προλαβαίνουν να φτιάξουν το καθιερωμένο αρνί σούβλας.

Το αρνάκι στον φούρνο είναι μια εξίσου γευστική επιλογή και αρκετά πιο εύκολη για την νοικοκυρά. Το βασικό μυστικό της επιτυχίας είναι η πρώτη ύλη. Το αρνί πρέπει να ζυγίζει το πολύ έως 8 κιλά για να γίνει μαλακό και ζουμερό. Ο χρόνος ψησίματος και η προετοιμασία του κρέατος επηρεάζουν άμεσα το τελικό αποτέλεσμα γι' αυτό υπάρχουν μερικά μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις.

Tα απόλυτα tips για το αρνί φούρνου

1) Δώσε έμφαση στην κοπή του κρέατος

Η επιλογή ενός κομματιού με κόκαλα ή χωρίς κόκαλα εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα και από τις προσωπικές σου προτιμήσεις. Οτιδήποτε κι αν επιλέξεις μη ξεχάσεις να ενισχύσεις τη γεύση του κρέατος με τα κατάλληλα μπαχαρικά.

2) Μη μαρινάρεις το κρέας

Σε αντίθεση με άλλα είδη, το αρνί δε χρειάζεται μαρινάρισμα. Ένας από τους ρόλους της μαρινάδας είναι να βοηθήσει στη διάσπαση των ινών σε πιο σκληρές κοπές κρέατος. Δεδομένου ότι το αρνίσιο μπούτι είναι ένα τρυφερό κομμάτι, δεν το χρειάζεται ίσα ίσα θα το κάνει πιο σκληρό. Χρησιμοποίησε βότανα, σκόρδο, μουστάρδα για να απογειώσεις το αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/CqYd8o2orun

3) Χρησιμοποίησε ένα θερμόμετρο για να ελέγξεις το ψήσιμο

Οι επαγγελματίες μάγειρες έχουν διαφορετικές απόψεις για το πόσο καλοψημένο πρέπει να είναι το αρνί. Το αρνίσιο μπούτι πρέπει να είναι τρυφερό και ζουμερό γι' αυτό επένδυσε σε ένα θερμόμετρο ώστε να επιτύχεις το σωστό ψήσιμο.

4) Άφησε το κρέας να ξεκουραστεί μετά το ψήσιμο

Όπως και με όλα τα άλλα κομμάτια κρέατος, είναι σημαντικό να αφήσεις το αρνί να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά αφού βγει από το φούρνο. Αυτό επιτρέπει στους χυμούς να ξαναμοιράζονται μέσα στο κρέας αντί να τρέχουν σε όλη την πιατέλα ή το ξύλο κοπής.

Μπορείς να φυλάξεις το βούτυρο εκτός ψυγείου; Η απάντηση μπορεί να σε εκπλήξει

Πηγή κεντρικής: pexels.com