Αυτός είναι ο τρόπος να μην μαραθούν τα φυτά σου όσο εσύ θα απολαμβάνεις τις διακοπές σου

Γεωργία Βλαχοπούλου
Αυτός είναι ο τρόπος να μην μαραθούν τα φυτά σου όσο εσύ θα απολαμβάνεις τις διακοπές σου

5 τρόποι με τους οποίους θα καταφέρεις να διατηρήσεις τα φυτά σου ακόμα και μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού.

Θέλεις να κλείσεις τις διακοπές σου αλλά φοβάσαι να αφήσεις τα φυτά σου για μεγάλο διάστημα μόνα τους στο σπίτι; Ταυτόχρονα δεν έχεις κάποιο γείτονα για να βοηθήσει με το πότισμα; Μην ανησυχείς, εμείς είμαστε εδώ.

Διάβασε τις 5 συμβουλές που σου δίνουμε πιο κάτω, ετοίμασε βαλίτσες και bon voyage!

pexels-cottonbro-studio-5137558.jpg

5 τρόποι για να διατηρηθούν τα φυτά σου όσο εσύ θα λείπεις διακοπές

1. Απομάκρυνε τα φυτά σου από εκεί που ο ήλιος τα βλέπει κατευθείαν

Τα ηλιόλουστα σημεία, ειδικά το καλοκαίρι που ο ήλιος είναι πιο δυνατός, θα στεγνώσουν πιο γρήγορα το χώμα των φυτών σου. Εάν τα μετακινήσεις σε συνθήκες ελαφρώς χαμηλότερου φωτισμού για λίγο, θα είναι πολύ καλύτερα και θα καταφέρεις να μην αφυδατωθούν.

2. Πότισέ τα λίγο πριν φύγεις για τις διακοπές σου

Ποτίζοντάς τα για περίπου 10 δευτερολέπτα θα καταφέρεις να δώσεις στο φυτό αρκετό νερό για περίπου μια εβδομάδα. Μην ξεχάσεις, ωστόσο να αφήσεις το περιττό νερό να στραγγίσει, καθώς τα φυτά σου δεν θα στο συγχωρήσουν αν τα αφήσεις να κάθονται πάνω στο περιττό νερό.

3. Η τεχνική του νοτισμένου υφάσματος

Τοποθετήστε τη μια άκρη ενός υγρού πανιού σε ένα ποτήρι νερό και την άλλη άκρη στο χώμα της γλάστρας σου. Όταν το φυτό διψάσει θα απορροφήσει την υγρασία από το ύφασμα και δεν θα μαραθεί.

4. Το κόλπο με τις βρεγμένες εφημερίδες

Αν οι γλάστρες σου από κάτω έχουν τρύπες αποστράγγισης, μπορείς να τοποθετήσεις ένα κομμάτι υγρής εφημερίδας από κάτω και το φυτό θα πιει επιπλέον νερό. Μετά το πότισμα, μπορείς επίσης να στρώσεις φύλλα υγρής εφημερίδας πάνω από το χώμα, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Αυτό βοηθά να διατηρείται το έδαφος υγρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς είναι πιο δύσκολο για το νερό να εξατμιστεί. Ναι ξέρουμε...μαγικό!

5. Βάλε τα φυτά σου δίπλα δίπλα

Εάν ανησυχείς ότι τα φυτά σου θα μαραθούν επειδή θα λείπεις και θα είναι μόνα τους, συγκεντρώστε βάλε μερικά από αυτά δίπλα δίπλα για όσο θα λείπεις και αφήσέ τα να δημιουργήσουν το δικό τους υγρό μικροκλίμα!