Τα μυστικά για να βρεις καθαρή την κουζίνα σου μετά τις διακοπές

Τα μυστικά για να βρεις καθαρή την κουζίνα σου μετά τις διακοπές

Μετά τις διακοπές όλες θέλουμε να βρούμε την κουζίνα μας καθαρή και υπάρχουν απλές κινήσεις που αρκούν για να το επιτύχουμε.

Η επιστροφή στο σπίτι μετά τις διακοπές δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο ειδικά όταν πρέπει να καθαρίζεις για ώρες-μέρες μέχρι να γίνει όπως ήταν. Σκόνη, έντομα και μούχλα βρίσκονται συχνά στον χώρο τους καλοκαιρινούς μήνες και δημιουργούν δυσάρεστες οσμές ή βρωμιά.

Η κουζίνα είναι αναμφίβολα ένα από τα δωμάτια που πρέπει να λάμπουν από καθαριότητα αφού εκεί φυλάσσουμε αρκετά τρόφιμα και λερώνεται σε καθημερινή βάση λόγω της μαγειρικής.

Κακά τα ψέματα, υπάρχουν οι κουζίνες στις οποίες επικρατεί χάος (και δεν υπάρχει ελεύθερο ή καθαρό σημείο πάνω στον πάγκο για να αφήσεις το ποτήρι σου) και υπάρχουν και εκείνες οι αστραφτερές κουζίνες, που μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από σελίδα περιοδικού διακόσμησης και όπου όλα είναι στη θέση τους.

Εμείς σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να τη βλέπεις πάντα καθαρή ακόμη και μετά από πολυήμερες διακοπές.

Πώς θα βρεις καθαρή την κουζίνα σου μετά τις διακοπές

1) Καθαρός νεροχύτης

Υλικά: Μαγειρική σόδα
Ξίδι
Φλούδες από λεμόνι και πορτοκάλι
Λάδι
Χαρτί κουζίνας
1 καθαρό σφουγγάρι

Διώξε όλα τα υπολείμματα τροφών. Πασπάλισε με σόδα. Ρίξε το ξύδι. Τρίψε απαλά και ξέπλυνε.

2) Κουζίνα που μυρίζει υπέροχα

Πριν φύγεις για διακοπές μπορείς να τοποθετήσεις ειδικά αρωματικά χώρου σε διάφορα σημεία της κουζίνας ή σιτρονέλα. Μην ξεχάσεις να απομακρύνεις όλα τα σκουπίδια και τυχόν υπολείμματα φαγητού για να αποφύγεις τις δυσάρεστες οσμές και τα μυρμήγκια.

Το λάθος με το air fryer και πού πρέπει να το τοποθετείς στην κουζίνα

3) Καθαρό ψυγείο

Όχι μόνο για να μη μυρίζει άσχημα, αλλά για να μυρίζει και ωραία το ψυγείο, η λύση είναι μία: βανίλια. Βύθισε λίγο βαμβάκι σε λίγο εκχύλισμα βανίλιας, τοποθέτησέ το σε ένα μικρό μπολ και βάλτο στο πίσω μέρος του ψυγείου. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελληνικό καφέ ή μαγειρική σόδα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com