Πώς θα φυτέψεις το τυχερό bamboo εύκολα στο σπίτι

Πώς θα φυτέψεις το τυχερό bamboo εύκολα στο σπίτι

Όλα τα βήματα για να τα καταφέρεις χωρίς κόπο.

Το lucky bamboo (aka τυχερό bamboo) είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τον μινιμαλιστικό και κομψό σχεδιασμό του. Εάν διαθέτεις ήδη ένα στο σπίτι και έχει γίνει το αγαπημένο σου, μπορείς εύκολα να το πολλαπλασιάσεις και να δημιουργήσεις περισσότερα φυτά.

Αφού τα φυτέψεις, άφησε τα νέα φυτά να αναπτυχθούν για λίγο και τοποθέτησέ τα στο σπίτι ή στον κήπο. Διαφορετικά μπορείς να τα χαρίσεις σε φίλους. Τα lucky bamboo λέγεται ότι φέρνουν στους ιδιοκτήτες τύχη επομένως είναι υπέροχα για δώρα γενεθλίων ή για να τα προσφέρεις σε μια επίσκεψη. Τα καλά νέα είναι ότι η διαδικασία φυτέματος του bamboo είναι εξαιρετικά απλή. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι:

Ψαλίδι κλαδέματος ή κοφτερό μαχαίρι
Γυάλινο βάζο
Απεσταγμένο νερό

kitchen plants

3 φυτά που θα αλλάξουν εντελώς την κουζίνα σου



Πώς θα φυτέψεις εύκολα το τυχερό bamboo στο σπίτι

Εάν έχεις πολλά κοτσάνια bamboo σε δοχείο, αφαίρεσέ τα από το βάζο και διαχώρισε προσεκτικά τις ρίζες για να τις εξετάσεις. Επίλεξε ένα κοτσάνι που είναι αρκετά υγιές για να αντέξει τη διαδικασία πολλαπλασιασμού. Με το μαχαίρι ή το ψαλίδι σου, κόψε το βλαστό όσο το δυνατόν πιο κοντά στη βάση του, όπου συναντά το μητρικό κοτσάνι. Μόλις αφαιρεθεί από το μητρικό μίσχο, βεβαιώσου ότι το κάτω μέρος είναι κομμένο σε ευθεία γραμμή. Μπορείς να κόψεις ένα επιπλέον κομμάτι από το κάτω μέρος εάν είναι απαραίτητο.

Το lucky bamboo μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρα με χώμα, καθώς και σε βάζο χωρίς χώμα (μόνο με νερό) και να φτάσει σε ύψος σχεδόν ενός μέτρου. Για να το φυτέψουμε χρησιμοποιούμε γλάστρα διαμέτρου τουλάχιστον 15 εκατοστών, για να έχει περιθώριο να αναπτυχθεί το ριζικό σύστημα του φυτού.

Για να διατηρήσεις το lucky bamboo σε νερό, χρησιμοποίησε βάζο ή κασπώ και γέμισε τη βάση του με μία στρώση λεπτών βότσαλων ή χαλικιών, περίπου 3-5 εκατοστά, ώστε οι ρίζες του φυτού να αναπτυχθούν ανάμεσα τους. Στη συνέχεια, πρόσθεσε νερό μέχρι να φτάσει σε ύψος 5 εκατοστά πιο πάνω από τα βότσαλα.

https://www.instagram.com/p/CXvvvT5gFKo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πηγή κεντρικής: @meular404



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

20+1 ιδέες για να δεις με «άλλο μάτι» την κηπουρική αλλά και τα φυτά στο μπαλκόνι σου (video)

Η καλλιτέχνης που μεταμορφώνει τα φυτά σε υπέροχα οικολογικά καλάθια, πραγματικά έργα τέχνης