Τέλος η βρωμιά! Το diy καθαριστικό που θα κάνει λαμπίκο τον φούρνο σου

Τέλος η βρωμιά! Το diy καθαριστικό που θα κάνει λαμπίκο τον φούρνο σου

Ο φούρνος σου θα λάμψει και, μάλιστα, με άκρως οικολογικό τρόπο!

Αν είσαι δεινή νοικοκυρά και μαγειρεύεις καθημερινά, σίγουρα ένα από τα προβλήματά σου θα είναι η βρωμιά στον φούρνο σου. Λίπη, λάδια, λιωμένα τυριά που έχουν συγκεντρωθεί στη βάση του ή στην πόρτα του είναι ένα… συνηθισμένο θέαμα και φαινόμενο.

Ναι, δεν προλαβαίνεις από τις πολλές υποχρεώσεις να καθαρίσεις τον φούρνο, αλλά κάποια στιγμή πρέπει κι αυτό να γίνει. Όταν, λοιπόν, βρεις αυτά τα 10 λεπτά, μην ψάξεις για κάποιο ιδιαίτερο καθαριστικό.

ARWMATIKA SPITIOU

Τέρμα οι δυσάρεστες οσμές! 6 hacks για να μοσχοβολά κάθε γωνιά του σπιτιού σου

Φτιάξε μόνη σου καθαριστικό φούρνου με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σου. Και οικονομία θα κάνεις, αλλά και θα καθαρίσεις τον φούρνο σου απ’ άκρη σ’ άκρη με τον πλέον οικολογικό τρόπο.

Η συνταγή για το DIY καθαριστικό φούρνου

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι μόνο 2:

Μαγειρική σόδα

Νερό

KATHARISTIKO FOURNOU1

Φρόντισε, φυσικά, να έχεις και πλαστικά γάντια και ένα σφουγγάρι για να μπορέσεις να φέρεις εις πέρας… το task σου.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Φόρεσε τα γάντια σου, ανακάτεψε σε ένα μπολ νερό με μαγειρική σόδα έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία πάστα. Στη συνέχεια, με το σφουγγάρι πάρε λίγο από το DIY καθαριστικό και ξεκίνα να τρίβεις τον φούρνο.



Πέρασε όλο τον φούρνο με το οικολογικό καθαριστικό και άσε το να δράσει όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα καθάρισε την επιφάνεια του φούρνου με ένα πανάκι βουτηγμένο στο νερό. Θα δεις τον φούρνο σου κυριολεκτικά να λάμπει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ