Λευκά ρούχα: Τα μυστικά στο πλύσιμο για να γίνουν πεντακάθαρα

Λευκά ρούχα: Τα μυστικά στο πλύσιμο για να γίνουν πεντακάθαρα
Vincenzo Grillo/IMAXTREE.COM

Το καλοκαίρι τα λευκά ρούχα έχουν την τιμητική τους. Μάθε, λοιπόν, πώς θα τα κάνεις να δείχνουν ακόμα πιο λευκά από όσο είναι πλένοντάς τα σωστά.

Το λευκό είναι αναμφισβήτητα το χρώμα του καλοκαιριού. Γι’ αυτό, άλλωστε, και τα φορέματα, τα tops, τα T-shirts και τα shorts δίνουν και παίρνουν τους καλοκαιρινούς μήνες – όλα σε λευκό χρώμα. Ενώ, όμως, το άσπρο είναι τόσο φωτεινό και συνδυάζεται εύκολα με όλα τα χρώματα, είναι και «απαιτητικό» μιας και λερώνεται εύκολα.

Μα λίγο παγωτό σοκολάτα θα σου πέσει πάνω, μα θα ιδρώσεις και θα λεκιάσει το ύφασμα… ο λεκές στο λευκό ρούχο είναι αναπόφευκτος. Και εδώ έρχεται η στιγμή που αναρωτιέσαι πώς θα κάνεις το λευκό ρούχο σου πιο λευκό από ποτέ. Γιατί δεν θέλεις απλά να αφαιρέσεις τον λεκέ. Θέλεις το item σου να είναι ακόμα πιο λαμπερό και λευκό κι από τότε που το αγόρασες από το κατάστημα ρούχων.

To μυστικό για να μην ξεθωριάζουν τα μαύρα ρούχα το έχεις μέσα στην κουζίνα σου

Τα tips για να είναι πιο λευκά από ποτέ τα λευκά ρούχα σου

Διάβασε την ετικέτα του ρούχου

Κάθε κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου έχει πάνω του ραμμένη μια ετικέτα, η οποία σου λέει όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να φροντίσεις σωστά το ρούχο σου. Αν, λοιπόν, είχες ποτέ απορίες για τη θερμοκρασία στην οποία πρέπει να πλύνεις το ρούχο σου ή αν πρέπει να του κάνεις στεγνό καθάρισμα, εκεί θα βρεις όλες τις απαντήσεις.

1653041919521-566187112-leuka_rouxa.jpg

Πλύνε τα λευκά ρούχα σου χωριστά

Ναι, οκ! Μπορεί να χρησιμοποιείς χρωμοπαγίδες και να μπλέκεις στο πλυντήριο τα λευκά με άλλα ανοιχτόχρωμα ρούχα. Αν, ωστόσο, θέλεις τα λευκά σου ρούχα να γίνουν ακόμα πιο λευκά, καλύτερα να τα πλένεις χώρια. Μάζεψε όλα τα λευκά μια μέρα της εβδομάδας και βάλ’τα μόνα τους στο πλυντήριο. Η διαφορά στη λάμψη θα είναι μεγάλη.

Πλύνε τα λευκά σου ρούχα σε υψηλή θερμοκρασία

Το ζεστό νερό είναι εξαιρετικό για την απολύμανση και τη διάσπαση των λεκέδων, ειδικά όταν μιλάμε για ασπρόρουχα. Επειδή, ωστόσο, δεν είναι οικολογική λύση το πολύ ζεστό νερό στο πλυντήριο, φρόντισε να βάζεις όλα τα λευκά ρούχα σου μαζί για πλύσιμο, ώστε να περιορίζεις τις πλύσεις σε υψηλή θερμοκρασία.

Χρησιμοποίησε ειδικό απορρυπαντικό για ασπρόρουχα

Στην αγορά κυκλοφορούν ειδικά απορρυπαντικά για λευκά ρούχα. Χρησιμοποίησε αυτά συνδυαστικά με τη σωστή θερμοκρασία στο πλυντήριό σου και τα ασπρόρουχά σου θα γίνουν ακόμα πιο λεπτά.

Χρησιμοποίησε αυτό το extra απορρυπαντικό που θα κάνει τη διαφορά

Αν έχεις βάλει υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου, μπορείς να προσθέσεις και σκόνη ή κάψουλες για να κάνεις τα λευκά σου ρούχα ακόμα πιο λευκά.

Φρόντισε τους λεκέδες πριν μπουν στο πλυντήριο

Αν το λευκό σου ρούχο έχει λεκέ πριν μπει στο πλυντήριο, φρόντισε να τον καταπολεμήσεις- όσο αυτό είναι δυνατόν- με ένα απορρυπαντικό στο χέρι. Έτσι, βάζοντάς το μετά στο πλυντήριο κάθε σημάδι θα εξαφανιστεί.