Τι να χρησιμοποιήσεις στις συνταγές αν σου τελείωσε το βούτυρο και το αλεύρι

Τι να χρησιμοποιήσεις στις συνταγές αν σου τελείωσε το βούτυρο και το αλεύρι

Τα καλύτερα υποκατάστατα που μπορείς να επιλέξεις την επόμενη φορά που θα σου τελειώσουν βασικά συστατικά.

Η μαγειρική είναι μια από τις πιο δημιουργικές ασχολίες τις οποίες εξασκούμε καθημερινά. Όλες οι γυναίκες μπαίνουμε στην κουζίνα για να δοκιμάσουμε νέες αλμυρές ή γλυκές συνταγές που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και θέλουμε να απολαύσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Κακά τα ψέματα, αρκετές είναι οι φορές που κατά την εκτέλεση μιας συνταγής συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε στην κουζίνα μας κάποια από τα βασικά απαιτούμενα υλικά. Δεν υπάρχει ωστόσο κανένας λόγος άγχους αφού μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με άλλα υλικά που θα μας χαρίσουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Πώς να κόψεις το μάνγκο και το αβοκάντο like a pro

Μαγειρεύεις και δεν έχεις βασικά συστατικά; Τι να επιλέξεις

Αν σου τελείωσε το βούτυρο: χρησιμοποίησε λάδι καρύδας

Ιδανικό για τους vegans και με πλούσια γεύση, το λάδι καρύδας θα δώσει σχεδόν το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα στη συνταγή σαν να έβαλες βούτυρο.

Αν δεν έχεις σιρόπι: χρησιμοποίησε σάλτσα μήλου

Όταν οι συνταγές απαιτούν σιρόπι οποιουδήποτε είδους, πες ναι στη σάλτσα μήλου. Έχει υπέροχη, γλυκιά γεύση και είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες.

Αν δεν έχεις αλεύρι χωρίς γλουτένη: Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά αλεύρια με διαφορετική υφή για να διαλέξεις από αλεύρι αμυγδάλου, καρύδας κ.ά. Τα αλεύρια ξηρών καρπών χρειάζονται ένα συνδυασμόόπως αλεύρι από κεχρί ή κινόα και μπέικιν πάουντερ.

Αν σου τελείωσε το γάλα: χρησιμοποίησε γάλα καρύδας

Το γάλα αμυγδάλου δεν δίνει πάντα την απαιτούμενη πυκνότητα στη συνταγή. Το γάλα καρύδας είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο λόγω της περιεκτικότητάς του σε λιπαρά. Αν η συνταγή απαιτεί κρέμα γάλακτος, επίλεξε μια κρέμα καρύδας σε κονσέρβα.

Αν σου τελείωσαν τα αυγά: χρησιμοποίησε λιναρόσπορο

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ολόκληρους λιναρόσπορους, αλλά οι αλεσμένοι λιναρόσποροι είναι καλύτερη επιλογή. Πλούσιοι σε Ω3 λιπαρά και φυτικές ίνες, οι λιναρόσποροι θα βοηθήσουν το μείγμα σου να δέσει όταν τους ανακατέψεις με 3 κουταλιές της σούπας νερό.

Για κάθε 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο, χρησιμοποίησε 3 κουταλιές νερό.

Aν σου τελείωσε η ζάχαρη: χρησιμοποίησε monk fruit

Όταν αποφεύγεις την κρυσταλλική ζάχαρη, αυτό το φυσικό γλυκαντικό είναι μια φανταστική επιλογή για εσένα. Είναι πολύ πιο γλυκό από τη ζάχαρη, περιέχει μηδενικές θερμίδες, υδατάνθρακες και λιπαρά.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com