Ο σωστός τρόπος για να καταψύξεις τα λαχανικά και να μείνουν φρέσκα

Ο σωστός τρόπος για να καταψύξεις τα λαχανικά και να μείνουν φρέσκα

Μικρά μυστικά που θα κάνουν τη διαφορά.

Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν λείπουν από κανένα νοικοκυριό και αποτελούν απαραίτητες τροφές της καθημερινότητάς μας. Τα απολαμβάνουμε σε σαλάτες, σαν συνοδευτικό στα γεύματά μας ή σαν ενδιάμεσο σνακ. Όταν είναι η εποχή τους έχουν καλύτερη γεύση και συνήθως κοστίζουν πολύ λιγότερο.

Εν έτει 2022 μπορείς να έχεις στο σπίτι οποιοδήποτε φρούτο της αρεσκείας σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να το αγοράσεις και να το τοποθετήσεις στην κατάψυξη, με στόχο να το καταναλώσεις όποτε επιθυμείς σε βάθος χρόνου. Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω tips που συγκεντρώσαμε για εσένα, τα λαχανικά σου θα καταψυχθούν σωστά και θα διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.

Πώς θα διατηρείς φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά σου στην κατάψυξη- Όλα τα tips

1) Πλύνε με άφθονο νερό τα φρούτα (ή τα λαχανικά) και στέγνωσέ τα σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας.

2) Υπολόγισε σωστά τις μερίδες. Είναι προτιμότερο να καταψύξεις το ίδιο τρόφιμο σε 2-3 διαφορετικές σακούλες, παρά να αναγκαστείς να αποψύξεις μεγάλη ποσότητα χωρίς να την χρειάζεσαι.

3) Ρύθμισε τον καταψύκτη στην χαμηλότερη θερμοκρασία. Εκεί τα λαχανικά μοπρεί να διατηρηθούν αναλλοίωτα έως και 18 μήνες ενώ τα φρούτα θα αντέξουν περίπου ένα χρόνο.

4) Φρόντισε να σημειώνεις τις ημερομηνίες αλλά και το περιεχόμενο της σακούλας, καθώς μερικές φορές είναι δύσκολο να τα διακρίνεις κατεψυγμένα.

Πώς θα το κάνεις: Τα περισότερα λαχανικά (εξαιρούνται μανιτάρια, πιπεριές και παντζάρια) χρειάζονται ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά πριν καταψυχθούν για να διατηρήσουν τόσο το χρώμα τους, όσο και τα θρεπτικά τους συστατικά.

Πλένουμε καλά τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε σε νερό που έχει βράσει. Χρονομετρούμε από την ώρα που θα ξαναβράσει το νερό. Σουρώνουμε και κρυώνουμε αμέσως τα λαχανικά με κρύο νερό. Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Αποψύγουμε και καταναλώνουμε άφοβα σε διάστημα 4-6 μηνών.

5 απλά βήματα για να οργανώσεις το ψυγείο σου και να εξοικονομήσεις χώρο

Πηγή κεντρικής: pexels.com